واضح آرشیو وب فارسی:مهر: سفير كشورمان در ژاپن:مبنايي براي تعليق وجود ندارد/ به اتلاف وقت نياز نداريم
سفير ايران در توكيو در گفتگويي با تاكيد بر اينكه منطقي براي تعليق وجود ندارد، گفت: ايران به فناوري غني سازي اورانيوم دست يافته است و به اتلاف وقت نيازي ندارد.
به گزارش خبرگزاري مهر، عباس عراقچي در گفتگو با روزنامه "سانكي" ژاپن درباره تحولات مربوط به موضوع هسته اي و مانورهاي نظامي اخير رژيم اسرائيل گفت: ايران در مقابل مانور نظامي اسرائيل كه تاسيسات هسته اي ايران را هدف گرفته اند، مبادرت به آزمايش موشكي كرد و ازسوي ديگر، دولت بوش اخيرا مواضعي انعطاف پذير داشته و براي اولين بار يك مقام ارشد را به مذاكرات هسته اي اعزام كرده است.
معاون سابق وزير امور خارجه ايران در بخش حقوقي و بين الملل درباره مذاكرات ژنو اظهار داشت: اين مسئله كه تمامي شركت كنندگان به اين نتيجه رسيدند كه بهتر است پيش شرطهاي غيرضروري كنار گذاشته و مذاكرات را به پيش برد، يك گام به جلو به شمار مي رود.
عراقچي درباره شرط تعليق غني سازي خاطرنشان كرد: منطقي براي تعليق وجود ندارد. هدف برنامه هسته اي ايران استفاده صلح آميز از انرژي هسته اي است و اين حق ايران است. به هر ميزان كه آمريكا و اروپا بر تعليق غني سازي به عنوان پيش شرط مذاكره اصرار كنند، عدم اعتماد ما نسبت به آنها بيشتر خواهد شد.
وي در ادامه افزود: كشورهاي غربي ادعا دارند كه ايران با عدم پذيرش تعليق غني سازي از استراتژي اتلاف وقت و بازي با زمان استفاده مي كند، اما ايران قبلا به فناوري غني سازي اورانيوم دست يافته است و به زمان نيازي ندارد.
سفير ايران در توكيو با اشاره به اتهامات غربي ها عليه برنامه هسته اي ايران گفت: آمريكا و برخي كشورها ادعا مي كنند ايران ممكن است در آينده به سمت سلاحهاي هسته اي برود، اما در حال حاضر هيچ نشانه اي براي توسعه اين نوع سلاحها مشاهد نمي شود.
به گفته عراقچي، شوراي امنيت مردم ايران را به جرمي كه مرتكب نشده، مجازات مي كند. ايران در پي درخواست آمريكا و اروپا در سال 2003 ميلادي به مدت دو ونيم سال برنامه غني سازي را تعليق كرد، اما تحريمها عليه ايران ادامه داشت. آنچه براي ما روشن شده اين است كه هدف واقعي كشورهاي غربي توقف دائمي فعاليت هاي هسته اي ايران است.
وي افزود: اعتماد سازي بايد دوطرفه باشد و هر دو طرف تلاش كنند تا اعتماد طرف مقابل را جلب نمايند. طرف ايراني وظيفه خود را در اين زمينه انجام داده و طرف اروپايي و آمريكا نيز بايد به تعهدات و مسئوليت هاي خود پايبند باشند.
عراقچي در پاسخ به سئوال خبرنگار سانكي درباره ذخائر بزرگ نفت ايران و نياز اين كشور به انرژي هسته اي، اظهار داشت: ما قصد داريم از انرژي هسته اي براي توليد برق استفاده كنيم و درآمدهاي نفت و گازخود را صرف سرمايه گذاري درامور زيربنايي نماييم .
سفير ايران درباره احتمال حمله رژيم اسرائيل به ايران نيز تاكيد كرد: فكر نمي كنم اسرائيل جرات حمله به ايران را داشته باشد. شروع جنگ جديد در منطقه كار ساده اي است، ولي خاتمه آن بسادگي امكان پذير نخواهد بود.
وي درباره احتمال بسته شدن تنگه هرمز در صورت وخامت اوضاع در ارتباط با اسرائيل گفت: اگربه ايران حمله كنند، ما حق دفاع از خود از هر طريقي را داريم. در مسئله هسته اي هم آمادگي پاسخگويي به هر دو رويكرد ممكن يعني همكاري و گفتگو و يا مقابله و رويارويي را داريم .
عراقچي در زمينه رزمايش موشكي ايران در روز نهم جولاي و تاثير آن بر منطقه اظهار داشت: دكترين و اصول امنيتي ما مبتني بر بازدارندگي و دفاع است. برنامه موشكي ما صرفا در راستاي دفاع از خود است.
سفير ايران در ژاپن در پاسخ به آخرين سئوال خبرنگار روزنامه سانكي درباره ادعاي روابط ايران و كره شمالي در مساله هسته اي گفت: مطمئن باشيد برنامه هسته اي ايران كاملا منشا داخلي داشته و مختص خود ملت ايران است و ما با كره شمالي هيچ ارتباطي در اين زمينه نداريم. ممكن است كره شمالي عليه ژاپن تهديد باشد اما امكان ندارد كه ايران به تهديد عليه ژاپن تبديل شود.
يکشنبه 6 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 127]