واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: ماتور های کامپیوتر برنده شده اند.(تام پیترز ، نویسنده مدیریت)
جایگاهی که شرکت ماکروسافت امروزه داراست حاصل راهبرد تجاری بیل گیتز و شریکش پل آلن است که سالها پیش یعنی در زمانی که آنها هنوز در دهۀ 20 خود بودند تعیین و مشخص گردید . رمز این موفقیت حاصل ترکیبی از عوامل است ، این عوامل عبارتند از : هوش و ذکاوت فنی خیره کننده برنامه نویسان اولیه ماکروسافت ، انرژی فوق العاده و رقابت جویی شدید خود گیتز ، ودید منحصر به فرد وی در مورد چگونگی رخ دادن انقلاب کامپیوتر شخصی و نقشی که ماکروسافت می تواند در آن بازی کند.
موفقیت ماکروسافت را به یک خوش شانسی فوق العاده یعنی گرفتن قرار داد تأ مین سیستم عامل برای شرکت آی بی ام برای اولین کامپیوتر شخصی اش کار آسانی است ولی موضوع این است که عوامل دیگری بیشتر از شانس و اقبال هم در این کار دخالت داشته است . بیل گیتز اهمیت معامله را دریافت. او می دانست که تهیه یه سیستم عامل مشترک می تواند سر گذشت و تاریخ کامپیوتر های شخصی را دگرگون سازد . او بیش از شش ماه به صورت خستگی ناپذیر کارکرد تا مطمئن شود که فرصت پیش آمده در اختیار مایکروسافت قرار می گیرد . بدین شیوه او به شانس واقبال خود کمک و یاری نمود .
هنگامی که گیتز آماده می شد که قرار داد شرکت آی بی ام رابگیرد به او ندا دادند که به مادرش گفته اند که برای شش ماه او را نخواهد دید . در خلال این مدت ، او عملاً در دفتر ویا اداره زندگی می کرد وخود را کاملاً وقف بردن معامله آی بی ام کرده بود .
رقیب اصلی معامله شرکتی بود به نام شرکت دیجیتال ریسرچ (Digital research Inc. ) که دارای سیستم عاملی بود که روی اپل تو (Apple II ( یعنی قوی ترین کامپیوتر رومیزی اجرا می شد . ولی در یک مرحله حساس از مذاکرات ، رابط اصلی شرکت دیجیتال ریسرچ به مدت یم ماه در مرخصی بود . گیتز که مرخصی رفتن را نشانه ای از ضعف می دانست از غیبت رقیب به نفع خود بهره برداری نمود .
در مورد بیل گیتز ، آی بی ام مردی را انتخاب کرد بود که ناشیانه عمل نکرد . در چنین لحظه هایی تاریخ دگرگون می شود . این فرصت دیرین که برای بیل گیتز دست داد از حداکثر آن استفاده کرد . آنچه که شرکت آی بی ام نتوانست ببیند ، گیتز خیلی روشن و آشکار دید . دنیای کامپیوتر در آستانه یک دگرگونی مهم بود .
گیتز دریافت که حالت تدافعی قدیمی آی بی ام از نظر نرم افزار و هم از لحاظ سخت افزا نمی تواند برای آینده کار ساز باشد . او همچنین دانست که قدرت آی بی ام یعنی رهبر بازار برای تعیین استانداردمشترک یا سیستم عامل جهت کاربرد های نرم افزاری ضروری خواهد بود . آن سیستم عامل Q-DOS بود یعنی سیستم عامل در دسترس که از شرکت دیگری خرید و آن را در شرکت مایکروسافت به MS- DOS تغییر نام داد . اما حتی گیتز نمی توانست تصور کند که این معامله چقدر برای مایکروسافت سود آور خواهد بود.
در زمان و مکان مناسب دست به کار بزن
در دوران آدم آگاه و کاری ، دانش فنی و خلاقیت از دارایی هایی جدید شرکت محسوب می شوند . با ترکیب کردن ویژگی های فوق همراه شمّ کسب و کار و سرشت رقابتی قوی می توان در واقع یک آدم بی نظیر را بوجود آورد . بیل گیتز آن آدم نادر است . ولی مقدار قابل توجهی خوش شانسی او را به جایی رساند که استعداد های ویژه او توانسا شکوفا گردد. اولین دروسی که می توان از مکتب رهبری کسب و کار بیل گیتز گرفت به قرار زیر است :
¨ در زمان و مکان مناسب دست به کار بزن . مایکروسافت شانس زیادی داشت که در سال 1980 زمانی که با شرکت آی بی ام پیشرو بازار از نظر صنعت کامپیوتر ، قراردادی را با بیل گیتز برای ایجاد سیستم عامل برای اولین بار کامپیوتر شخصی اش امضا نمود .
¨ موفق باقی بمان – ناشیانه عمل نکن . خوش شانسی فقط شما را تا جایی می رساند ولی آنچه که واقعاً با آن خوش شانسی می کنیم مهم است . میلیونر های خیلی زیادی در ناحیه سیلیکان ولی وجود دارند که اگر از خوش شانسی خود مثل بیل گیتز استفاده می کردند ممکن بود میلیاردر باشند .هنگامی که فرصت دیرین به دست می آید گیتز آن را با هر دو دست می گیرد. اوتا کنون در حال کسب موفقیت بوده و هیچ نشانه ای از زمین گذاشتن توپ در او دیده نمی شود.
¨ کسی که استاندارد را تعیین می کند برنده می شود. آنچه که گیتز درک کرد ولی دیگران درنیافتند عبارت بود از اینکه در کسب و کار کامپیوتر ، سهم بازار تغییر ناپذیر است . وقتی که شرکتی استاندارد صنعتی را تعیین می کند برای تازه وارد ها خیلی مشکل است که جایگاه آن را غصب کند . شعار " استاندارد را ما تعیین می کنیم " از روزهای اول تشکیل شرکت مایکروسافت و خیلی پیش تر از امضای قرار داد سرنوشت ساز با آی بی ام ، شعار آن شرکت بوده است . امروزه این شعار در کانون استراتژی کسب و کار بیل گیتز باقی مانده است .
¨ از اهرم قدرت استفاده کنید . گیتز به طور موفقیت آمیزی از جایگاه بازار مسلط مایکروسافت برای تثبیت نسخه های کاربردهای جدید خود استفاده نموده است . این استراتژی جسورانه بازاریابی است که مقامات ضد انحصار دولت آمریکا را واداشته که غول نرم افزاری را مورد بازجویی قرار دهند.
¨ اجازه دهیدکه فن آوری استراتژی شما را پیش ببرد . گیتز یکی از معدود رهبران تجاری یا کسب و کار است که واقعاً فن آوری را درک می کند . این کار ، او را قادر می سازد که بر اساس بینش خود از محل پیش روی فن آوری تصمیم های استراتژیکی بگیرد .
نتیجه گیری
نسبت دادن موفقیت مایکروسافت به یک شانس و اقبال فوق العاده یعنی تضمین قرارداد تأمین سیستم عامل برای اولین کامپیوتر شخصی آی بی ام راحت وآسان است . ولی در این کار عوامل دیگری بیش از شانس و اقبال دخالت داشته است . گیتز اهمیت معامله آی بی ام را تشخیص داد . او می دانست که آن معامله می تواند تاریخ کاربرد کامپیوتر شخصی را دگرگون کند و او بیش از شش ماه به طور خستگی ناپذیری کار کرد تا شانس موفق بودن را به حد اکثر برساند .
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 181]