واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: آنتي وار: استقرار سپر موشكي در اروپاي شرقي به بهانه ايران، دروغي بيش نيست
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي خارجي - ايران در جهان
آنتي وار در گزارشي تحليلي به طرح آمريكا براي استقرار يك سپر دفاع موشكي در اروپاي شرقي پرداخته و بهانه آمريكا مبني بر اين كه اين سپر براي دفاع از اروپا در برابر "موشكهاي ايران" است را دروغي بيش ندانسته و نوشت كه آمريكا بايد درك كند كه تا زماني كه براي خود دشمنتراشي نكند، واشنگتن هيچ دشمني ندارد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، پايگاه اينترنتي آنتي وار در اين گزارش تحليلي آورده است: اميدواريم رييسجمهور بعدي آمريكا به اندازهي كافي منطق داشته باشد كه درك كند سايت ضد موشكي در اروپاي شرقي ارزش شعلهور كردن مجدد آتش جنگ سرد با روسيه را ندارد. اگر چه مطبوعات توجه اندكي به اين امر كردهاند اما دولت جورج بوش، رييسجمهور آمريكا با پافشاري بر افزودن كشورهاي اروپاي شرقي به ناتو و نصب سيستم ضد موشكياش در جمهوري چك و لهستان، عملا روابط آمريكا با روسيه را خدشهدار كرده است. روسها درست ميگويند كه اين سپر دفاعي براي امنيت آنها خطرساز است.
چارلي ريس، نويسندهي اين گزارش تحليلي در ادامه نوشت: بهانه ناموجه بوش مبني بر اين كه اين سيستم براي محافظت از اروپا در برابر موشكهاي ايران طراحي شده است بدون شك دروغ ديگري بيش نيست. من نميتوانم حتي يك دليل بيارم كه ايران به خاطر آن به اروپا حمله كند و مطمئنم اين در زمينهي ايران نيز صدق ميكند. ايران بيش از يكصد سال است كه به هيچكس حمله نكرده است. آنها با پرتاب چند موشك به اروپا چيزي عايدشان نميشود. اين اصلا منطقي نيست. علاوه بر آن منطقي نيست كه كشورهاي كوچك اروپاي شرقي به ناتو اضافه شوند. ناتو يك ائتلاف جنگي بود كه در پايان جنگ جهاني دوم شكل گرفت تا در صورت لزوم به جنگ ارتش سرخ برود. اتحاديهي شوروي نيز ائتلاف خاص خود يعني پيمان ورشو را تشكيل داد. هنگامي كه شوروي سقوط كرد روسيه ارتش خود را از اروپاي شرقي خارج كرده و پيمان ورشو را منحل كرد. آمريكا نيز بايد ناتو را منحل ميكرد، چرا كه تنها هدف آن به دنبال سقوط شوروي از ميان برداشته شد. آمريكا هيچ دشمني ندارد، مگر اين كه برخي احمقها در آمريكا يك دشمن را خلق كنند.
در ادامهي اين گزارش تحليلي آمده است: پيوستن كشورهاي كوچك به ناتو يك اشتباه استراتژيك است. آيا فكر ميكنيد اگر روسيه روزي موشك هستهيي به آمريكا پرتاب كند، لهستان و ليتواني عليه همسايه بزرگشان به جنگ برميخيزند؟ در واقع دخيل كردن كشورهاي كوچك در ائتلافات نظامي موضعگيري بيارزشي است. آن كشور كوچك تنها شما را به دردسر مياندازد، چرا كه همچون بچهي شيطاني كه محافظ شخصي دارد احساس اطمينان ميكند كه اگر در اذيت كردن همسايگان بزرگش زيادهروي به خرج دهد متحد بزرگش وي را نجات خواهد داد. اسراييل (رژيم صهيونيستي) 60 سال پيش از شكلگيرياش دقيقا به دليل اين كه هيچگونه مشوقي براي برقراري صلح ندارد هنوز درگير جنگ با اكثر همسايگانش است. چرا بايد به فكر صلح باشد وقتي سنگ تهاجمي آمريكايياش را دارد؟ تنها معاهدهي صلحي كه اسراييل امضا كرده با مصر و اردن است كه آمريكا به هر دو شان رشوه داد تا صلح كنند.
در ادامهي اين گزارش تحليلي ميخوانيم: باور كنيد يا نكنيد ما در حال حاضر درگير جنگ با هيچ كشوري نيستيم. ما با عراق جنگ كرديم، اما اين جنگ مدتهاست كه به اشغالگري تبديل شده است. ما افغانستان را اشغال كرده يا در تلاشيم اشغال كنيم، اما جدا از آن درگير هيچ جنگي نيستيم. بنابراين به چه دليلي به ائتلافهاي نظامي نيازمنديم؟ چرا به نيروهاي خود در كره و ژاپن و آلمان نيازمنديم؟
ريس در پايان اين گزارش تحليلي نوشت: مبارزه بوش با تروريسم يك استعاره نادرست و البته خطرناك است. هيچگونه ارتش يا نيروي هوايي تروريست وجود ندارد، تنها چند گروه جنايتكار وجود دارد. آن چه رييسجمهور هنگام اتخاذ اين استعارهي جدي دربارهي مبارزه با تروريسم انجام داد متعهد كردن آمريكا به يك جنگ دائمي بود. از جنگطلبان دور و بر خود بپرسيد كه چرا هنگامي كه عراق سرشار از خشونت بود ما نميتوانستيم آنجا را ترك كنيم و اكنون كه از خشونت آن كاسته شده هنوز نيز نميتوانيم آن را ترك كنيم. از آنها بپرسيد پيروزي در عراق و افغانستان را چگونه تعريف ميكنند. حقيقت اين است كه ما نه جمهوري داريم و نه دموكراسي. ما يك كشور جنگي و يك امپراطوري داريم. بايد سيم هر دوي آنها را از برق بكشيم.
انتهاي پيام
يکشنبه 6 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 112]