واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: با راهاندازي بانك خون بند ناف سازمان انتقال خون رييس سازمان انتقال خون ايران: امكان نگهداري نمونههاي خون شناسنامه دار با كاربردي عمومي فراهم ميشود
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بهداشت و درمان - عمومي
رييس سازمان انتقال خون ايران، از آمادگي براي راه اندازي بانك خون بند ناف اين سازمان پس از تاييد تعرفهها در نخستين جلسه شورايعالي خبر داد و گفت: بانك خون بند ناف منبع غني براي سلولهاي بنيادين به شمار ميرود.
به گزارش خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر حسن ابوالقاسمي امروز در آستانه سي و پنجمين سالگرد تاسيس سازمان انتقال خون ايران، كاربرد نمونههاي خون نگهداري شده در اين بانك را در درمان انواع سرطانها و بيماريهاي ژنتيكي و طرحهاي پژوهشي برشمرد و افزود: در حالي كه هم اكنون بانك خون بند ناف بخش خصوصي، صرفا براي نگهداري نمونههاي خون بند ناف جهت اعضاي خانواده داير است با راه اندازي بانك خون بند ناف سازمان انتقال خون، امكان نگهداري نمونههاي خون شناسنامه دار پس از انجام تست (HLA) و كاربردي عموميتر فراهم ميشود.
وي، راه اندازي بانك خون بند ناف را از وظايف سازمان انتقال خون دانست و در ادامه از تجهيز اين بانك براي راه اندازي خبر داد و گفت: به محض تعيين تعرفههاي سلول بند ناف قادريم ذخيره خون بند ناف (غني از سلولهاي بنيادين) را به صورت public (عمومي) به انجام برسانيم تا بدين ترتيب امكان دسترسي براي عموم حاصل شود.
مديرعامل سازمان انتقال خون ايران، با بيان اين كه بر روي نمونههاي نگهداري شده بررسيهايي لازم به لحاظ عدم آلودگي ويروسي هم صورت ميگيرد، افزود: اما مهم ترين مسئله انجام تست HLA براي شناسايي خصوصيت بافتي است كه با راهاندازي اين بانك بر روي نمونههاي خون بند ناف انجام ميشود.
دكترابوالقاسمي، با اشاره به ضرورت وجود سرمايه اوليه يك ميليارد توماني براي راه اندازي اين بانك گفت: كمترين هزينه براي نگهداري نمونه خون بند ناف يك ميليون تومان برآورد شده است.
وي، ادامه داد: براي هر نمونه خون بند ناف در برخي شرايط 10 و در ايده آلترين شرايط 20 سال امكان نگهداري وجود دارد.
مديرعامل سازمان انتقال خون ايران، با اشاره به توليد چسب فيبريني در اين سازمان گفت: هم اكنون اين قبيل چسبها با هزينه بالايي و به صورت تجارتي و غيراتولوگ (ساخته شده از پلاسماي ديگران) در بازار موجود است، اما از آنجايي كه اين چسب در انتقال خون از پلاسماي هر فرد تهيه ميشود از ضريب امنيت و سلامت بالايي برخوردار خواهد بود.
به گفته وي، هم اكنون سازمان انتقال خون در انتظار تعرفه گذاري از سوي وزارت بهداشت براي اين چسب فيبريني با كاربرد در جراحيها است.
وي، با بيان اين كه در سال 87 آمار اهداي خون با افزايش بارزي روبرو است در ادامه به فعاليت همزمان در زمينه مصرف بهينه خون و فرآوردهاي آن اشاره كرد و افزود: با مرتفع شدن نيازهاي خوني كشور و رهايي از دغدغه كميت در سالجاري فعاليتها بر كيفيت خون و محصولات خوني متمركز شده است.
مديرعامل سازمان انتقال خون ايران، ادامه داد: ايران در سال 86 رسما به جرگه كشورهايي با اهداي صد درصد داوطلبانه و بدون چشمداشت پيوست به نحوي كه هم اكنون در دورافتاده ترين استانهاي كشور ديگر اثري از كمبود خون نيست.
دكترابوالقاسمي، با بيان اين كه حتي در استانهايي با ميزان كمتر تالاسمي با افزايش ميزان خون همراه هستيم، گفت: شبكه خونرساني طوري طراحي شده است كه استانهاي كم تالاسمي با ساير استانهاي نيازمند همكاري لازم را داشته باشند.
وي، در ادامه به تجهيز سيستمهاي اتوماسيون استانها اشاره كرد و يادآور شد: پايگاه انتقال خون اكثر استانها با كنار گذاشتن پلاسما فرزيس دستي، اتوميت شدهاند.
مديرعامل سازمان انتقال خون ايران، با بيان اين كه پيش از اين بيش از 90 درصد پلاسما فرزيس به صورت دستي و با مشقت فراوان صورت ميگرفت، گفت: در حال استقرار تجهيزات خودكار براي انجام تستهاي ويروسي هم در استانها هستيم.
دكتر ابوالقاسمي، از فيلتر خون در اين سازمان به عنوان كاري عظيم براي بيماران تالاسمي تعبير كرد و يادآور شد: قصد بر آن است كه براي بيش از 50 درصد از بيماران تالاسمي (همچنان كه طرح پايلوت در سال 86 با ميزان رضايت فراوان به انجام رسيد) فيلتر خون درسازمان انتقال خون انجام شود.
به گفته وي، هزينه 3 برابري آن از سوي وزارت بهداشت تامين خواهد شد.
مديرعامل سازمان انتقال خون ايران، افزود: با اجراي طرحي در پايگاه انتقال خون تهران بيش از 700 بيمار تحت درمان با داروي پگ اينترفرون قرار گرفتند.
دكتر ابوالقاسمي، يادآور شد: سازمان انتقال خون ايران به منظور تامين و تربيت نيروي انساني اين سازمان و بانكهاي بيمارستاني با اخذ مجوز از شوراي عالي گسترش، موسسه عالي آموزشي و پژوهشي را راه اندازي و در مقطع ارشد و PhD نيرو تربيت ميكند.
وي، با تاكيد براهميت روابط بين المللي و انتشار مقالات در اين سطح گفت: جلساتي ترتيب داده شده است تا متخصصان و صاحب نظران بينالمللي با توانمنديهاي ايران آشنا شوند كه از آن جمله برگزاري اجلاس كشورهاي عضو اكو بود.
مديرعامل سازمان انتقال خون ايران، با بيان اين كه پلاسماي ايراني مرزهاي اروپا را درنورديده است، افزود: سازمان جهاني بهداشت كارگاه GMP كشورهاي مديترانه شرقي را در ايران برگزار ميكند.
دكتر ابوالقاسمي، با بيان اين كه هم اكنون ارتباط مستقيمي با كشورهاي اروپايي و آسيايي در زمينه انتقال خون برقرار است، گفت: سازمان انتقال خون ايران حتي در بين برخي كشورهاي اروپايي از سابقه بالايي برخوردار است.
وي، به تجارب خوب ايران در زمينه جذب اهدا كننده اشاره كرد و افزود: برخي ويژگيهاي كشورهاي شيعه از قبيل شركت در مراسم اهداي خون در عاشورا و تاسوعاي حسيني و شبهاي احيا از دلايل استقبال داوطلبان است؛ اما اين در حاليست كه كار فرهنگي فراواني هم در اين زمينه شده است.
مديرعامل سازمان انتقال خون ايران، در ادامه به اجراي برنامه مك سيستم با بهره گيري از تكنولوژي مناسب براي شناسايي اهدا كنندگان و برنامه نرم افزاري در پايگاه انتقال خون تهران اشاره كرد و افزود: به علت وجود سيستم مناسب انتخاب اهدا كننده خونهاي اهدايي از سلامت بالاتري نسبت به جامعه عمومي برخوردار است.
دكتر ابوالقاسمي، ادامه داد: به نحوي كه با وجود 17 هزار فرد مبتلا به HIV در جمعيت 70 ميليوني ايران، جامعه اهدا كننده خون، يكصد برابر سالمتر از جمعيت عمومي است كه اين شاخص در خصوص هپاتيت C هفت برابر و در هپاتيتB حدود 5 تا 7 برابر است.
وي، ميزان بروز HIV را در جمعيت اهدا كننده خون 4 هزارم درصد، HBV را 41 صدم درصد و HCV را 12 صدم درصد اعلام كرد.
مديرعامل سازمان انتقال خون ايران، در ارتباط با راه اندازي پالايشگاه پلاسما هم توضيح داد: هم اكنون با سرمايه گذاري بر روي پلاسماي ايراني با دشواري فراوان، استاندارد سازيهاي لازم صورت گرفته به نحوي كه ما قادر به ارسال بيش از200 هزار ليتر پلاسما به اروپا هستيم كه اين قدم براي راه اندازي پالايشگاه پلاسما الزامي بود.
دكترابوالقاسمي، به قراردادي تحت عنوان پالايش قراردادي پلاسما اشاره كرد و يادآور شد: ظرفيت پالايشگاههاي دنيا 35 ميليون ليتر است در حالي كه هم اكنون به 22 ميليون ليتر پلاسما دسترسي وجود دارد.
وي، به انجام مذاكراتي با شركت نصاب آلماني براي راه اندازي پالايشگاه اشاره كرد و افزود: با تامين هزينههاي آن در شوراي اقتصاد قراردادي منعقد ميشود كه در اين راستا سازمان انتقال خون وظيفه تامين پلاسماي سالم را برعهده دارد.
مديرعامل سازمان انتقال خون ايران، ادامه داد: از فاز نخست توليد آلبومين تا مرحله نهايي يعني توليد كليه فرآوردهها در داخل به هزينه 80 ميليون يورويي نياز است.
دكتر ابوالقاسمي، با بيان اين كه با راه اندازي پالايشگاه پلاسما اين سازمان قادر به تامين 200 هزار ليتر پلاسماست، در ادامه گفت: با تامين اعتباري از سوي مجلس، سازمان انتقال خون موظف به بيمه محصولات خوني در سال 86 شد اما در سال جاري محصولات خوني از محل اعتبارات اين سازمان بيمه ميشود.
انتهاي پيام
يکشنبه 6 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 150]