واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: دستگاهي جديد براي اسكن مغز / كودك از شير مادر طعمهاي مختلف را ياد مي گيرد / 6 داروها طول عمر عادي را براي مبتلايان به HIV ايجاد كردهاند/
پزشكان از فناوري جديدي براي تصويربرداري ازمغز و اطلاع از نحوه پردازش مغزي در هنگام شنيدن صدا و زبان به ويژه در بيماران اوتيسم استفاده مي كنند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از فاكس نيوز اين دستگاه كه مگ مشين نام دارد امواج مغزي را يادداشت و به پزشكان كمك مي كند تا محل دقيق تومورها را شناسايي كنند پزشكان همچنين با اين وسيله مي توانند نحوه فعاليت مغزي را در بيماران مبتلا به افسردگي بررسي كنند.
****كشف ارتباط ميان ريتم شبانه روزي بدن و متابوليسم
همچنين به گزارش خبرگزاري رويترز گروهي از دانشمندان آمريكايي پروتئيني را كشف كردند كه ارتباط ميان ريتم شبانه روزي ساعت بيولوژيكي بدن را با متابوليسم برقرار مي كند.
زمان سنج بدن هر فرد، ساعتي ويژه است كه عملكردهاي بيولوژيكي پايه بدن مثل خوردن، خوابيدن و عمل دفع را تنظيم مي كند. دانشمندان از سالها قبل مي دانستند كه متابوليسم با ريتم شبانه روزي اين ساعت ارتباط دارد اما تاكنون از چگونگي عملكرد مكانيزم آن آگاه نبودند.
اكنون محققان دانشگاه ويرجينيا و دانشگاه كاليفرنيا پروتئيني را كشف كردند كه حلقه گمشده ارتباط ميان متابوليسم و ساعت شبانه روزي است اين پروتئين كه "سيروتين 1" (SIRT1) نام دارد همچنين كليد تنظيم كننده سن و پيري نيز است.
كشف مكانيزمي كه ارتباط ميان متابوليسم و ساعت شبانه روزي را تنظيم مي كند مي تواند به توليد داروهاي درمان چاقي مفرط و پيري كمك كند.
به گفته اين محققان، ريتم بدن به وسيله ساعتهاي مولكولي كه در حدود يك روز كامل مي شوند و چرخه شبانه روزي را تنظيم مي كنند اداره مي شوند. اين ساعتها از پروتئينهايي تشكيل شده اند كه سطح فعاليت آنها مثل جذر و مد دريا است.
****شناسايي مكانيزم تنظيم كننده ارتباط ميان سلولهاي رگهاي خوني
به گزارش باشگاه خبرنگاران همزمان دانشمندان ايتاليايي پس از چهار سال تحقيقات، مكانيزمي را كشف كردند كه رفتار و ارتباطات ميان سلولهاي رگهاي خوني را تنظيم مي كند محققان بنياد سرطان شناسي مولكولي ميلان موفق به كشف مكانيزمي شدند كه رفتار و ارتباط ميان سلولهاي رگهاي خوني را تنظيم مي كند.
اين دانشمندان نشان دادند كه سيستم گردش خون به اين دليل به درستي عمل مي كند كه سلولها ميان خود به روشي متعادل و موثر ارتباط برقرار مي كنند و رابط آنها پروتئيني با عنوان "چسب عروقي- اندوتليال" (VE cadherin) است.
اين پروتئين نه تنها به عنوان چسب ميان سلولهاي ديواره رگهاي خوني عمل مي كند بلكه سيگنالهايي به هسته آنها ارسال مي كند و به اين ترتيب ثبات فعاليت آنها را حفظ كرده و موقعيت اين سلولها را به سلولهاي همنوع گزارش مي دهد. اين فعاليت، نوعي عملكرد تنظيم كننده دستگاه گردش خون است.
پروتئين VE cadherin و نقش آن در چسبندگي سلولي رگهاي خوني در حدود 10 سال قبل توسط اين محققان كشف شده بود. به اعتقاد اين دانشمندان اين پروتئين مي تواند يك هدف جديد در بعضي از درمانهاي ضد سرطاني باشد. در حقيقت توقف VE cadherin مي تواند به گسترش سرطان آسيب برساند.
اكنون اين دانشمندان كه نتايج يافته هاي خود را در مجله "نيچر سل بيولوژي" منتشر كرده اند پس از چهار سال تحقيقات مكانيزمي را كشف كردند كه VE cadherin از طريق آن موجب تشكيل پروتئين ديگري با عنوان "كلائودين 5" مي شود. اين پروتئين سلولها را مسدود مي كند و آنها را از تراوشات خارجي محافظت كرده و اتحاد آنها را تضمين مي كند.
****كودك از شير مادر طعمهاي مختلف را ياد مي گيرد
همچنين محققان دانماركي نيز دريافتند كه شير مادر براساس نوع غذايي كه مادر مصرف مي كند طعم و مزه مي گيرد و به كودك كمك مي كند كه طعمهاي مختلف را ياد بگيرد.
محققان دانشگاه كپنهاگ كشف كردند كه طعم شير مادر در هر ساعت و برپايه نوع غذايي كه مي خورد تغيير مي كند به اين ترتيب كودك در هر بار شيرخوردن مي تواند يك طعم جديد را ياد بگيرد.
اين محققان در اين تحقيق براي 18 مادري كه به كودكان خود شير مي دادند يك آزمايش ساده را تجويز كردند. در اين آزمايش از مادران خواسته شد كه قبل و بعد از خوردن كسپولهاي طعم دار به نوزادان خود شير بدهند.
اين دانشمندان كه نتايج تحقيقات خود را در مجله Physiology and Behaviour منتشر كرده اند كشف كردند كه به طور متوسط طعم موز تنها پس از يكساعت از خوردن آن، طعم شيرين بيان و زيره سبز پس از 120 دقيقه و جوهر نعناع پس از دو ساعت وارد شير مادر مي شود.
اين محققان در اين خصوص توضيح دادند كه زمان لازم براي طعم دار شدن شير در زنان مختلف متفاوت است اما معمولا در كل پس از گذشت 8 ساعت از خوردن هر غذا طعم آن در شير از بين مي رود. بنابراين مادران بايد قبل از پايان اين زمان نوزادان خود را شير بدهند تا كودك بتواند طعمهاي مختلف را ياد بگيرد.
****6 داروها طول عمر عادي را براي مبتلايان به HIV ايجاد كردهاند
به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از خبرگزاري رويترزمحققان اعلام كردند كه در صورت دسترسي به داروهاي HIV، به طور ميانگين 13 سال به عمر بيماران افزوده ميشود كه به اين ترتيب يك فرد 20 ساله با آغاز مصرف دارو ميتواند انتظار داشته باشد كه تا 43 سال ديگر عمر كند.
گزارش دانشمندان در مجله پزشكي "لنست" نشان ميدهد كه اگر فردي در سن 20 سالگي شروع به مصرف دارو كند به طور ميانگين ميتواند 43 سال ديگر عمر كند.
تحقيقات بر بيماران متعددي در آمريكا، كانادا و چند كشور اروپايي انجام شده است كه در آن بيماران به يكي از داروهاي اين بيماري به نام HAART دسترسي داشتهاند تحقيقات به رهبري "رابرت هاگ" از مركز ايدز دانشگاه بريتيش كلمبيا در ونكوور كانادا و بر روي 43 هزار بيمار در 14 تحقيق جداگانه انجام شد.
در اين تحقيق اعلام شده كه بين سالهاي 1996 تا 1999 و 2003 تا 2005 اميد به زندگي بيماران 20 ساله به طور ميانگين با 13 سال افزايش روبهرو شده است. دستاوردهاي مشابهي در افرادي كه در 35 سالگي به مصرف دارو روي آوردهاند نيز مشاهده شده است.
در اين گزارش آمده بيماري كه درمانهاي تركيبي را در 20 سالگي شروع كند تا 43 سال ديگر اميد زندگي دارد كه تقريباً دو سوم سن اميد به زندگي در ميان جمعيت عادي اين كشورهاست. ميانگين سن اميد به زندگي براي يك فرد 20 ساله غير مبتلا به HIV در اين كشورها 80 سال است.
ويروس ايدز كه حدود 33 ميليون نفر در سرتاسر جهان را آلوده كرده است از زمان آغاز اپيدمي آن در دهه 80 ميلادي قرن بيستم تاكنون باعث مرگ 25 ميليون نفر شده است.
داروهاي تهيه شده براي بيماران باعث شده تا اين بيماران نيز زندگي عادي را داشته باشند. هم اكنون بيش از 20 نوع دارو براي اين بيماران در بازار وجود دارد كه ميتواند به روشهاي مختلف تركيب شود اما اين رژيم دارويي بيمار به علت مقاوم شدن ويروس بايد در طول زمان تغيير كند.
در تحقيق ديگري توسط "رابرت بولينگر" از محققيان دانشگاه "جان هاپكينز" مشخص شد استفاده از داروي "نويراپين" به صورت روزانه ميتواند تا 6 هفتگي از انتقال ويروس از مادر به كودك از طريق شير مادي جلوگيري كند.
در تحقيق ديگري دانشمندان آمريكايي اعلام كردند كه مديتيشن ميتواند باعث كند شدن پيشرفت ايدز تنها ظرف چند هفته شود.
تحقيقات تيمي از دانشمندان دانشگاه كاليفرينا لسآنجلس نشان داده است كه اگر اين نتايج در سطحي گسترده هم اثبات شود ميتواند راهي آسان و لذتبخش براي مبارزه با اين بيماري باشد.
برنامههاي متمركز بر پر كردن ذهن از زمان حال و جلوگيري از فكر كردن به گذشته و نگراني درباره آينده است. اندازهگيري سلولهاي CD4-T در دورهاي دو ماهه قبل و بعد از مديتيشن نشان داد كه تعداد اين سلولها كه به مبارزه سيستم ايمني بدن با ويروس ايدز كمك ميكنند افزايش مييابند.
تحقيقات بر روي 67 بيمار با وضعيت مثبت HIV در منطقه لسآنجلس انجام شد كه اكثراً زندگيهاي پر اضطرابي را داشتند و تمرينات در 8 جلسه در هفته هر جلسه به مدت 2 ساعت برگزار شد.
براساس گزارش سازمان ملل درباره تعهد اجراي بيانيه اين سازمان درباره ايدز در يك آوريل 2008 تا دسامبر 2007، حدود 2/33 ميليون نفر در سراسر دنيا با HIV زندگي ميكنند كه در سال 2007 حدود 5/2 ميليون مورد جديد شناسايي شده حدود 1/2 ميليون نفر نيز در اثر اين بيماري جان خود را از دست دادهاند.
همچنين به رغم افزايش كشورهايي كه قوانيني را در حمايت از بيماران مبتلا در برابر تبعيض از سال 2003 به وجود آوردهاند هنوز هم يك سوم كشورهاي جهان فاقد چنين راهكارهايي هستند و در حالي كه 74 درصد كشورهاي جهان سياستهايي را براي تضمين دسترسي برابر به خدمات بيماران دارند، 57 درصد آنها قوانيني دارند كه دسترسي به اين خدمات را با مانع روبهرو ميكند.
يکشنبه 6 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 106]