واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: حربه كانديداهاي رياست جمهوري امريكا در رقابت تبليغاتي:فرافكني بحران هاي داخلي امريكا با موضوع ايران
البته ايراني ها در مواجهه با اين هجمه تبليغات رسانه هاي امريكا ساكت ننشستند. هم اكنون رسانه دولتي ايران به 27 زبان در دنيا برنامه پخش مي كند. "نهاد اسماعيل" تحليلگر رسانه مي گويد ايران يك حمله پيشگيرانه رسانه اي صورت داده و كار بزرگي نيز در اين زمينه انجام داده است.
الجزيره انگليسي در برنامه listening post خود نگاهي ويژه به ايران و روابط پيچيده آن با رسانه هاي جهان داشته و بررسي كرده است چگونه پوشش خبري انتخابات امريكا، تهران را در كانون توجه همگاني قرار داده و كانديداهاي انتخاباتي به ويژه كانديداي جمهوريخواهان از آن به عنوان موضوعي براي تحت الشعاع قرار دادن و فرافكني مشكلات داخلي امريكا استفاده مي كنند.است.
به گزارش رجانيوز، ريچارد گيزبرت مجري برنامه در ابتدا گفت: تبليغات انتخاباتي به اوج خود رسيده و شواهد و قرائن حاكي از آن است كه رابطه با ايران حتي مدتها بعد از خروج جرج بوش از كاخ سفيد در كانون توجه باقي مي ماند. ايران همچنين يك موضوع جالب براي گفتگوهاي دو نامزد انتخابات يعني اوباما و مك كين فراهم كرده است. با اين روش، آنها مي توانند از موضوع عراق كه هميشه نقطه برخورد عقايدشان بوده است، دور شوند.
در ادامه برنامه، گزارشي تحت عنوان "ايران، سياست خارجي بعد از بوش و نحوه پوشش خبري آن" پخش شد و خبرنگار الجزيره در آن گفت: در پوشش خبري انتخابات امريكا كه شامل مسائل مختلفي بوده است، يك خبر هميشه جايگاه خود راحفظ كرده است: "ايران، رئيس جمهورش و برنامه هسته اي اين كشور" جزء لاينفك اخبار رسانه ها در امريكا بوده اند. زماني هيلاري كلينتون در آغاز تبليغات انتخاباتي اش در پاسخ به سوال خبرنگار امريكايي گفت اگر ايران به اسرائيل حمله كند، وي در صورتي كه رئيس جمهور باشد، به ايران حمله خواهد كرد. پيش از اين نيز سناتور مك كين نظر خود را در خصوص حمله به ايران در قالب يك جوك بيان كرده بود. استراتژي نامزد حزب جمهوريخواه و دولت بوش اين بوده است كه رسانه ها توجه عمومي در امريكا را به سمت مسئله ايران سوق دهند. "پل راجرز" استاد دانشگاه برادفورد مي گويد براي مك كين دشوار است كه در جبهه داخل و در خصوص مسائلي همچون بحران اعتبارات رهني با اوباما بجنگد، از اين رو براي او بهتر است مسائل خارجي را وارد تبليغات انتخاباتي كند. اين استاد دانشگاه افزود مك كين فقط وقتي مي تواند چنين كاري كند كه القاء كند تهديد بزرگي از سوي ايران متوجه امريكاست.
الجزيره در ادامه افزود: با به اوج رسيدن تبليغات باراك اوباما، رسانه هاي امريكا بهانه بيشتري براي پرداختن به مسئله ايران پيدا كردند. رسانه هايي مانند فاكس نيوز وقتي اوباما از مذاكره مستقيم و بي قيد و شرط با ايران صحبت كرد، به شدت به او تاختند. آزمايش موشكي اخير ايران هم اختلافات جديدي به جبهه مك كين و اوباما آورد و رسانه ها نيز به تحليل و تفسير آن پرداختند. البته ايراني ها در مواجهه با اين هجمه تبليغات رسانه هاي امريكا ساكت ننشستند. اين كشور در توسعه حضور رسانه اي خود در سطح جهاني حركتي تهاجمي داشته است. هم اكنون رسانه دولتي ايران به 27 زبان در دنيا برنامه پخش مي كند. "نهاد اسماعيل" تحليلگر رسانه مي گويد ايران يك حمله پيشگيرانه رسانه اي صورت داده و كار بزرگي نيز در اين زمينه انجام داده است. ايراني ها با اقدامي بزرگ پيام خود را به جهانيان منتقل و اهداف و نيات خود را تشريح مي كنند.
"مازيار بهاري" فيلمساز و روزنامه نگار هم در اين باره مي گويد ايران تصور مي كند يك توطئه رسانه اي عليه آن در جريان است. آنها فكر مي كنند رسانه هاي بين المللي بخشي از يك توطئه بزرگتر صهيونيسم و امپرياليسم امريكا عليه اين كشورند. آنها مي خواهند به هر طريق ممكن با اين جريانها مقابله كنند.
الجزيره در ادامه افزود: اما از آنجا كه ايران مشمول تحريم است و دشمن امريكا در نظر گرفته مي شود، هيچ يك از كانال هاي ايراني در امريكا برنامه ندارد.
يکشنبه 6 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 134]