تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):خداوند اجابت دعاى مؤمن را به شوق (شنيدن) دعايش به تأخير مى اندازد و مى گويد: «صداي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826062155




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

پروستات چیست؟


واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: پروستات غده ای است به اندازه یک گردو که ما بین قضیب و مثانه در اندام مردان وجود دارد و وظیفه آن فراهم آوردن جریان منی (ماده ای شیری رنگ) برای تغذیه اسپرم ها می باشد.
برداشتن کامل پروستات مشکل خاصی را برای مردها به وجود نمی آورد و هیچ گونه تاثیر منفی بر روی باروری آنها ندارد. بیماری هایی که ممکن است در پروستات به وجود آیند عبارتند از:
- سرطان پروستات که دومین سرطان کشنده (بعد از سرطان ریه) در مردان می باشد.
- بزرگ شدن پروستات یا (پر یاختگی) که نوعی تومور غیر سرطانی همراه با درد بسیار شدید است که بیشتر در سالمندان بروز می کند.
- التهاب پروستات که از بیماری های رایج مجاری ادراری در مردان می باشد.



رژیم غذایی و چاقی
رژیم هایی که شامل چربی های اشباع شده و گوشت ها هستند و همینطور وجود چاقی ریسک ابتلا به بیماری را افزایش می دهد. از سوی دیگر استفاده از رژیم هایی که دارای پروتئین سویا و گیاهان فیبر دار هستند احتمال بروز بیماری را کاهش می دهند.



پر یاختگی پروستات چیست؟
با وجود خطرات سرطان پروستات، پر یاختگی نیز از دیگر بیماری های خطرناک مربوط به غدد پروستات به شمار می رود، که در سالمندان شایع تر می باشد و زمانی بروز می کند که غدد پروستات شروع به رشد و بزرگ شدن کنند. در حدود نیمی از مردان بالای 50 سال سطوح مختلفی از این بیماری وجود دارد.
اگر چه بزرگ شدن پروستات به خودی خود ضرر و زیانی را به همراه نداشته و غیر سرطانی می باشد اما بزرگ شدن غدد می تواند مسیر مجاری پیشاب را مسدود کنند.این امر باعث بروز مشکلات زیر می شود:
- مشکلاتی در دفع ادرار مثل جریان ضعیف ادرار و منقطع بودن آن.
- تکرر ادرار به ویژه در شب؛ بعضی مواقع افرادی که به این بیماری مبتلا هستند هنگامیکه از رخت خواب بلند می شوند برای مدت زمان کوتاهی توانایی دفع ادرار را از دست می دهند.
- احساس تخلیه نشدن کامل مثانه پس از خروج ادرار.
- در برخی موارد نادر این بیماری سبب می شود تا راه مثانه به کلی مسدود شده و دفع ادرار به طور کامل غیر ممکن شود. برگشت ادرار به مثانه باعث ایجاد عفونت های مجاری ادراری ، سنگ مثانه و برخی ضایعات کلیوی نیز می شود.


آیا این دو بیماری به هم مرتبط هستند؟
خیر؛ هیچ دلیل محکم علمی وجود ندارد که پر یاختگی و سرطان پروستات با یکدیگر مرتبط باشند .اگر چه این علائم شبیه به نشانه های سرطان می باشد اما برای تشخیص صحیح می بایست به پزشک متخصص مراجعه کرد.

چه کار می توانید انجام دهید؟
بر خلاف آمار و ارقام رعب آور کارهای بسیار زیادی وجود دارد که شما با استفاده از آنها می توانید از پروستات خود در مقابل بیماری های مختلف محافظت کنید
معاینه های منظم پزشکی
در ابتدا و قبل از انجام هر گونه عملی شما می بایست معاینه های مرتب پزشکی را انجام دهید. مثل سایر بیماری ها مشکلات پروستات نیز اگر سریع تشخیص داده شوند بدون شک قابل درمان می باشند. بنابر این به هر ترتیبی که امکان دارد در برنامه کار خود معاینه های پزشکی را بگنجانید.
اگر شما دارای ریسک بالایی بوده و یا سن شما از 50 سال بیشتر است با پزشک خود در مورد چک آپ سالانه پروستات مشورت کنید. این آزمایش شامل یک آزمایش خون ساده و تست بدنی می باشد.
ورزش و تغذیه سالم
استفاده از رژیم های غذایی سالم نقش مهمی را در محافظت از بدن شما در مقابل بیماری های مختلف از جمله سرطان ایفا می کند. میوه ها و سبزی های تازه، به ویژه گوجه فرنگی پخته شده شامل مقادیر فراوانی ذرات ضد سرطان می باشد.
علاوه بر این انجام تمرین های ورزشی نیز مفید است. همچنین می توانید از مکمل های رژیمی که برای حفظ سلامت پروستات تولید می شوند مثل: آب نخلک یا داز، تخم کدو تنبل، پوست درختچه های کوتاه آفریقایی و ... استفاده کنید. چنین محصولاتی مشکلات مجاری ادراری را نیز کاهش می دهند

شب خوش
سرطان پروستات چیست؟
سرطان پروستات به رشد کنترل نشده سلول های پروستات اطلاق می شود. با رشد سرطان علائم زیر بروز می کند:
- تکرر ادرار به ویژه در شب ها
- منقطع بودن ادرار، قطع و وصل شدن جریان ادرار
- احساس درد و سوزش در هنگام خروج ادرار احساس درد در قشمت پایینی کمر و لگن خاسره وجود خون در ادرار
حدود 25% از مردان در سن 30 سالگی دارای سلول های میکروسکوپی و نهفته سرطانی در پروستات خود هستند. این رقم با بالا رفتن سن افزایش پیدا می کند بطوریکه در سن 50 سالگی در حدود 50-40 درصد از مردان دارای این نوع سلول های کوچک سرطانی هستند.
در بعضی از مردها سلول ها همواره کوچک و نهفته باقی می مانند و مشکل خاصی را برای سلامتی فرد به وجود نمی آورند، اما در تعداد بسیار زیادی به دلایل نا معلوم این سلول ها شروع به بزرگ شدن می کنند و تبدیل به تومورهای بدخیم و کشنده می شوند. گاهی اوقات سرعت رشد آنها بسیار زیاد است و حتی در بعضی موارد توانایی گسترش در سایر اندام ها را نیز دارند.
چه کسانی مبتلا به سرطان پروستات می شوند؟
سرطان پروستات دومین سرطان شایع (بعد از سرطان پوست ) و دومین سرطان مرگ آور ( بعد از سرطان ریه) در مردان می باشد. در هر 2 دقیقه یک نفر به این سرطان مبتلا می شود.از کل جمعیت آمریکا 1 نفر از هر 6 نفر به این سرطان مبتلا می شود .در حالیکه دلایل قطعی ابتلا به این بیماری در دست نیست اما عواملی وجود دارد که درصد ریسک ابتلا به بیماری را افزایش می دهند. این عوامل عبارتند از:
سن
سن یکی از مهمترین فاکتورهای افزایش ریسک ابتلا به به سرطان پروستات می باشد. در حقیقت با بالا رفتن سن ریسک ابتلا به سرطان پروستات نیز افزایش پیدا می کند. افراد زیر 40 سال در حدود 01/0 ریسک ابتلا به سرطان را دارند؛ در حالیکه این رقم در مردان بین 60-79 سال به 15/0 افزایش پیدا می کند.
وجود سرطان در خویشاوندان
احتمال بروز سرطان پروستات در افرادی که در خانواده خود (چه از طرف مادر و چه از سوی پدر) دارای فامیلی با سرطان پروستات باشند در مقایسه با افرادی که هیچ یک از افراد خانواده شان دارای سرطان نیستند، دو برابر می باشد. مردانی که از هر دو طرف دارای فامیل مبتلا به سرطان هستند دارای ریسک 5 درصدی هستند و کسانی که 3 نفر یا بیشتر را در اقوام خود داشته باشند به طور 100% دچار این بیماری خواهند شد.
نژاد سیاه پوستان امریکایی 65% بیشتر از سایر مردها به این بیماری مبتلا می شوند و آمار مرگ و میر نیز در آنها دو برابر می باشد. از سوی دیگر شیوع این بیماری در مردان آسیایی بسیار پایین است.





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 195]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن