واضح آرشیو وب فارسی:کيهان: معاون علمي و فناوري رئيس جمهور: تشكل هاي دانشجويي براي تحقق گفتمان علمي در جامعه پيشگام باشند
معاون علمي و فناوري رئيس جمهور و رئيس بنياد ملي نخبگان در ديدار نمايندگان تشكل هاي دانشجويي تحقق گفتمان علمي در جامعه را از اولويت هاي علمي امروز در كشور خواند و خواستار پيشگامي تشكل هاي دانشجويي در تحقق اين آرمان شد.
در اين ديدار صميمانه كه در دفتر كار دكتر واعظ زاده برگزار شد و بيش از چهار ساعت به طول انجاميد، در آغاز نمايندگان تشكل هاي بسيج دانشجويي، اتحاديه انجمن هاي اسلامي مستقل دانشجويان، انجمن اسلامي دانشجويان (دفتر تحكيم وحدت)، شوراي عالي خواهران مسلمان و مركز مطالعات و بررسي جنبش دانشجويي مسلمان به بيان ديدگاه ها و نظرات خود درباره مسائل مختلف پرداختند.
تقدير از نهضت علم محوري در دولت نهم و لزوم تقويت و استمرار آن، لزوم عينيت بخشيدن به گفتمان عدالت و لحاظ آن در برنامه ريزي هاي حوزه علم و فناوري، توجه به عدالت علمي و پژوهشي در كنار ابعاد ديگر عدالت، ايجاد پايگاه جامع استنادي پايان نامه ها، تحقيقات دانشگاهي و اختراعات و نوآوري ها در سطح ملي و مشخص شدن اولويت هاي پژوهشي كشور به منظور استفاده صحيح و علمي از نتايج پژوهش ها و اهتمام جدي مسئولان به ارتباط دانشگاه و صنعت از محورهاي مطالب طرح شده توسط دانشجويان در اين جلسه بود.
در ادامه نمايندگان تشكل ها بر ضرورت استفاده از تمام ظرفيت هاي دانشجويان مقاطع مختلف تحصيلي در برنامه ريزي ها و فعاليت هاي پژوهشي دانشگاه ها و تامين لوازم قانوني آن، لزوم حمايت از نخبگان علوم انساني، غنا بخشيدن به اين دروس و ضرورت حساسيت به روند نامناسب گسترش كمي رشته هاي علوم انساني به ويژه در دانشگاه آزاد تأكيد كردند.
در اين نشست صميمانه دكتر واعظ زاده، فرهنگ سازي در مقوله پژوهش و نخبه پروري و تبديل گفتمان علمي به گفتمان غالب در جامعه را از اولويت هاي روز كشور عنوان و خاطرنشان كرد: ارتقاي سطح علمي عمومي يك نياز و برخاسته از متن ارزش ها و آرمان هاي انقلاب اسلامي است.
رئيس بنياد ملي نخبگان درباره چتر پوشش اين بنياد، گفت: با توجه به فلسفه وجودي بنياد و حمايت از برجستگان علمي كشور نبايد انتظار داشته باشيم، چتر پوششي اين بنياد خيلي گسترده باشد، در حال حاضر جمعيت تحت پوشش بنياد در حدود سه هزار نفر است و پيش بيني ما تا 10 هزار نفر است، در حالي كه ما معتقديم، حتي با تعاريف سخت در كشور ما چند صد هزار نخبه وجود دارد كه همه آن ها بايد به شكلي مورد توجه و حمايت مراكز علمي و دولت قرار گيرند، لذا ما سعي داريم، حمايت هاي واحدهاي استاني بنياد را در سطح وسيع تري نسبت به سطح ملي تعريف و عملياتي كنيم.
دكتر واعظ زاده درباره پژوهش هاي دانشجويي در مقاطع كارشناسي و كارشناسي ارشد، گفت: متأسفانه در كشور ما پايان نامه كارشناسي ارشد جزء اولين تجربه هاي نگارش يك گزارش علمي براي دانشجويان است در حالي كه دانشجويان بايد در روالي باشند كه از دوره كارشناسي و قبل از پايان نامه، ده ها گزارش پژوهشي و بررسي علمي را تهيه و تدوين كرده باشند.
وي با تأييد خواسته دانشجويان درباره حمايت بيشتر از پژوهش هاي دانشجويي تأكيد كرد: رشد پژوهش هاي دانشجويي در دانشگاه ها بايد جزء مطالبات تشكل هاي دانشجويي باشد و آن را به جد از مسئولان بخواهند.
دكتر واعظ زاده با استقبال از پيشنهاد ايجاد پايگاه ملي ثبت اختراعات و نوآوري ها آن را حركتي خوب عنوان و بر لزوم امكان سنجي ايجاد آن تأكيد كرد.
وي در پاسخ به انتقاد دانشجويان از نبود توجه لازم به علوم انساني در نظام آموزشي و پژوهشي كشور گفت: اين امر را قبول داريم، لذا در تدوين نقشه جامع علمي كشور بسترسازي حضور نخبگان در علوم انساني و تدوين اين علوم بر پايه ارزش هاي اسلامي مورد تأكيد جدي قرار گرفته است.
رئيس هيأت نظارت و ارزيابي شوراي عالي انقلاب فرهنگي درباره مسائل و مشكلات دانشجويان دانشگاه آزاد اسلامي گفت: هيأت نظارت و ارزيابي شورا مصوبه بسيار قوي درباره رفع مشكلات اين دانشگاه به شوراي عالي انقلاب فرهنگي پيشنهاد كرد كه به تصويب رسيد و اميدواريم با اجراي كامل اين مصوبه بسياري از مسائلي كه بيان مي شود، مرتفع شود. برطبق اين مصوبه، روند توسعه كمي در اين دانشگاه بايد تا رسيدن به استانداردهاي اعلام شده، متوقف شود و براي هر يك از واحدهاي بزرگ آن هيأت امناي مصوب شوراي عالي انقلاب فرهنگي تشكيل شود.
وي خطاب به مسئولان تشكل هاي دانشجويي يادآور شد: شما براي تحقق گفتمان علمي در كشور و ارتقاي سطح علمي عمومي اعلام آمادگي كرديد، با همكاري هم برنامه آن را هم ارائه كنيد، در اين صورت معاونت علمي و فناوري، آماده حمايت جدي از شماست و در برنامه ريزي ها نيز از نتايج كارهاي شما استفاده و نتيجه را به شما منعكس خواهد كرد. شما بايد به عنوان تشكل هاي دانشجويي و بدنه پيشروي روشنفكري در كشور پيشگامي و تأثيرگذاري خود را در جامعه زياد كنيد و آرمان هاي ارزشي، معنوي و فرهنگي انقلاب را به جريان هاي سياسي اجتماعي تزريق كنيد و روش هاي علمي را به آنان ارائه و از آن ها مطالبه كنيد و از اين طريق هم جريان هاي كشور را اصلاح و تقويت كنيد و هم نقش پيشروي خود در سياست را ايفا كنيد.
يکشنبه 6 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: کيهان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]