تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 12 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس خشمش را برطرف سازد، خداوند كيفرش را از او بردارد و هر كس زبانش را نگه دار...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1848169339




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نکات باریک تر از مو در حفظ مو


واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: موی شما از چه نوعی است؟
حال ببینیم مشخصات سایر مو چیست و دانستن و شناختن نوع مو چه کمکی به ما می کند؟ آیا این نوع شناخت در طریقه مراقبت از مو تفاوتی می کند؟
▪ موهای چرب
موهای چرب پس از حمام رفتن و شست و شو تا چند ساعت وضعیت عادی دارند ولی مدتی پس از آن موها به هم می چسبند و در نگاه برق می زنند البته در صورتی که مدتی بگذرد و رسوبات چرب روی آن جمع شود حالت مات و کدر پیدا می کند.
موها آغشته به چربی هستند و به صورت دسته دسته روی هم می خوابند و به همین جهت حالت شل دارند و اگر آنها را بلند کنیم به سرعت سر جای خود می افتد.
موها خوب شانه نمی شوند و پس از شانه زدن روی آنها شوره های چربی مشاهده می شود. خارش سر معمولا وجود دارد که اگر حمام رفتن کمی به تاخیر بیفتد فرد را کلافه می کند. در موارد شدید با قرمزی پوست سر و جوش های خارش دار مشخص می شود. در صورتی که این حالت به وجود بیاید و همراه با پوسته های چرب و اغلب زرد رنگ همراه باشد، بیماری موسوم به درماتیت سبورئیک نامیده می شود.
دو علت مهم در چربی موی سر افزایش فعالیت غدد چربی تحت اثر هورمونهای جنسی و همچنین خصوصیات ژنتیکی فرد است. توجه به این نکته ضروری است که ترشح چربی از غدد چربی پوست ربطی به سطح چربی خون ندارد.
برخی داروها مثل سایمتیدین و متیل دو پا ممکن است حالتی شبیه به چربی پوست سر همراه با شوره و خارش ایجاد می کند. و در بعضی موارد چربی زیاد پوست سر می تواند همراه با اختلالات غدد داخلی مثل فعالیت زیاد غدد فوق کلیوی و یا مشکلات تخمدان باشد. چربی موی سر درمان اساسی ندارد، البته در بسیاری از افراد با گذشت زمان مشکل خود به خود برطرف می شود ولی در صورتیکه موی سر شما چرب است، بهتر است دفعات شست و شوی سر را افزایش دهید و از شامپوهای مخصوص موهای چرب استفاده کنید.
در موارد شدید استفاده از شامپوهای درمانی مثل سلینوم سولفاید یا کتوکونازول و ... طبق نظر پزشک ضروری به نظر می رسد.
▪ موهای خشک
موی خشک در نگاه حالت مات و بدون درخشندگی دارد و در لمس زبر و غیر قابل انعطاف است و هنگام برس زدن خوب حالت نمی گیرد و وزوز می شود.
به راحتی نمی توان آنها را برس زد و در نتیجه برس زدن، شکسته شده و باعث بروز موخوره می گردد. مهمترین علت ایجاد موی خشک، دستکاری زیاد موهاست که باعث آسیب لایه کوتیکول مو می گردد. این مسئله در افرادی که پوست سرشان خشک است و چربی کافی جهت نرم کردن موها وجود ندارد بیشتر دیده می شود.
التبه خشکی مو ممکن است در افرادی که دارای پوست سر چرب هستند، نیز دیده شود. در این افراد موها نزدیک پوست سر چرب و در انتها خشک هستند. در این افراد شست و شوی مکرر پوست سر و مو باعث خشک شدگی انتهای موها می گردد. مهمترین اصل در درمان موی خشک محافظت از مو از آسیب های محیطی و عدم دستکاری موهاست.
شست و شو با استفاده از شامپوی ملایم و استفاده از نرم کننده پس از شامپو زدن از اصول اولیه مراقبت از این موهاست. موها نباید در حمام شانه شوند بلکه پس از خشک شدن برس زده شود. بهتر است از شانه های پلاستیکی یا شانه های دارای دندانه نوک تیز استفاده نشود و خشک کردن مو با استفاده از سشوار انجام نشود.چرب کردن روزانه موها با استفاده از لوسیونهای نرم کننده یا روغن های گیاهی موثر خواهد بود.
▪ موهای مختلط
این نوع مو بیشتر در خانم های مو بلند دیده می شود. در این افراد پوست سر چرب ولی انتهای موها خشک و زبر است. در این نوع مو معمولا انتهای موها مبتلا به موخوره می گردد.
روش برخورد با موی مختلط نیاز به دقت و آگاهی دارد و از طرفی وجود چربی در پوست سر ایجاب می کند که دفعات شست و شو زیادتر شود و از سوی دیگر خشکی انتهای موها با شست و شوی مکرر منافات دارد. برای شست و شوی پوست سر از یک شامپوی مخصوص موی چرب استفاده کنید و اجازه دهید کف آن چند دقیقه روی سر بماند ولی قسمتهای انتهایی موها را کمتر شست و شو دهید. پس از خاتمه شامپو زدن، مقداری نرم کننده مو به کف دست بریزید و روی قسمت های خشک مو بمالید و پس از چند دقیقه آبکشی کنید. به این ترتیب می توانید موهای مختلط خود را ظاهری بهتر بخشیده و از آسیب های محیطی محافظت کنید.
مو خوره و بدنبال ایجاد آسیب شدیدتر، ریزش مو، از بیشترین دلایل مراجعه بیماران زن و مرد به پزشکان است. بنابراین بهتر است علل آسیب دیدگی مو را بهتر بشناسیم تا بتوانیم از ایجاد آن پیشگیری کنیم.
تعدادی از خصوصیاتی که درباره موهای خشک گفته شد در مورد موهای آسیب دیده نیز صادق است و در واقع تا حدودی وجوه مشترک دارند اما منظور ما در اینجا موهایی است که دچار آسیب های شدیدتری شده اند. اگر یکی از این موها را در زیر میکروسکوپ نگاه کنید می بینید که جدار آن دارای خلل و فرج زیادی می باشد و سلول های سطحی که باید حالتی شبیه آجرهای روی شیروانی داشته باشند دارای نامنظمی شدید شده اند و در برخی از قسمت ها دچار شکستگی گردیده اند.
بنابراین علت آسیب دیدگی موها رفتاری است که ما با آن ها انجام می دهیم و مهم ترین علت آن است که ما موهای خود را نمی پذیریم و سعی در تغییر شکل و حالت آن ها می کنیم.
● مهمترین علل آسیب دیدگی موها عبارتند از:
▪ برس زدن بیش از حد و غلط:
برس زدن در حد معمول اشکالی ندارد و جهت زدودن آلودگی و گرد و غبار و همچنین پخش کردن چربی پوست در تمام سطح موها و نیز ایجاد ظاهری آراسته مفید است اما در صورتی که بیش از حد برس زده شود و یا موهایی را که داخل هم فرو رفته اند به شدت به وسیله برس جدا کنید و یا این که موها را بر خلاف جهت بوسیله یک برس نوک تیز شانه بزنید همگی این موارد باعث آسیب دیدگی موها می شود.
▪ تحت کشش قرار دادن موها :
بدین صورت که موها را محکم ببندید مثل مدل دم اسبی و یا مدل گوجه ای و یا اینکه آن ها را در حال کشش ببافید . این کار علاوه بر آسیب رساندن به ساقه ی مو می تواند باعث ریزش مو از ریشه ی آن شود که در صورت تکرار به طاسی دایمی آن ناحیه منجر می گردد.
▪ فر زدن موهای صاف و یا صاف کردن موهای فر :
این کار باعث شکستن پیوندهای گوگردی موها می شود و در نتیجه موها قدرت خود را از دست می دهند و به راحتی می شکنند. پس از انجام این کار قدرت موها قابل برگشت نیست و
آسیب وارد شده به آن قسمت از ساقه ی مو دائمی خواهد بود.
▪ بی رنگ کردن مو و استفاده از رنگ های دایمی مو :
برای این که بتوان مو ها را بی رنگ ( دکلره ) کرد و یا رنگ جدیدی در آن به وجود آورد باید به جدار مو نفوذ کنند و عمل خود را انجام دهند. این کار معمولا با استفاده ار مواد مخربی نظیر
آب اکسیژینه صورت می گیرد بنابراین پس از رنگ کردن دایمی موها نباید توقع داشته باشیم که موها حالت و قوام قبلی را داشته باشند . چنین موهایی سست و شکننده می شوند و درخشش خود را از دست می دهند و الکتریسیته ی ساکن باعث حالت نگرفتن آنها می شود . در صورتی که چند عمل مختلف مثل دکلره کردن ، رنگ کردن و فر زدن با هم انجام شود مسلما این آسیب ها بسیار شدیدتر خواهد بود.
▪ استفاده ی بیش از حد از وسایل گرمازا مثل سشوار و یا بیگودی های داغ :
برای خشک شدن موها بهترین راه ، آن است که آن را به تدریج با یک حوله خشک کنیم و استفاده از سشوار برای سرعت بخشیدن به روند خشک شدن مو و یا حالت دادن آن می تواند باعث آسیب رسیدن به موها شود و در صورت استفاده از سشوار بهتر است آن را با درجه کم و از فاصله ی دور به کار بریم.
▪ عوامل محیطی بخصوص نور آفتاب :
یکی از مهم ترین علل فرسودگی موها تماس طولانی مدت با نور خورشید است . تابش اشعه خورشید باعث ایجاد رادیکال های آزاد در ساقه ی مو می شود که شبکه ی پروتئینی را تغییر داده ، باعث خراب تر شدن موها می گردند. برای جلوگیری از این مساله باید هنگام کاردر زیر آفتاب از کلاه استفاده شود . همچنین فراورده های ضد آفتاب مخصوص مو نیز وجود دارد که استفاده از آن توصیه می شود.
شنا کردن در آب های استخر که حاوی کلر زیادی هستند نیز می تواند به موها آسیب برساند و آن ها را خشک و زبر نماید.
▪ عادت به بازی کردن با موها :
این مساله یک وضعیت روانی خاص است که در بعضی موارد منجر به طاسی یک قسمت از سر
می گردد و علامت شناسایی آن هم ، شکستن موها در اندازه های مختلف است که به دلیل بازی کردن و کندن مکرر موها می باشد. درمان این حالت به خصوص در افراد بزرگسال و خانم های جوان مشکل است و نیاز به مشاوره با روانپزشک دارد.
وقتی که مویی آسیب دید و جدار آن شکست ، دیگر نمی شود آن را ترمیم کرد . به عبارت دیگر نمی توان شکستگی های ایجاد شده را به هم چسبانید بنابراین باید با آن ساخت و به ملایمت رفتار کرد تا آسیب شدیدتر نشود و به طور کامل کنده نشود و باید صبر کرد تا مموهای جدید در آید و جانشین مو های آسیب دیده شود.
پس تنها راه آن است نگذاریم موها خراب شوند و گرنه در صورت خراب شدن باید منتظر باشیم تا موهای جدید رشد کرده جای آن ها را بگیرند . بنابراین هدف ما در برخورد با موهای اسیب دیده آن است که اولا نگذاریم آسیب دیدگی ، بیشتر از این شود و ثانیا همین موها را به بهترین نحو نگه داریم تا دچار ریزش نشوند.
برای این کار در ابتدا باید علل آسیب دیدگی موها را برطرف نمود . از شامپوهای ملایم جهت شست شوی موها استفاده کرد ، دفعات شست و شو را تا حد امکان کاهش داد پس از شامپو زدن از مواد نرم کننده ی مو استفاده کرد و به طور معمولی از لوسیون ها و روغن های چرب کننده ی مو استفاده نمود . برای این کار بهترین مواد نرم کننده ،آن هایی هستند که حاوی پروتئین های تجزیه شده یعنی اسید های آمینه می باشند . برای خشک کردن این گونه مو ها نباید از سشوار استفاده کرد مگر اینکه با درجه کم و فاصله ی زیاد این کار انجام شود. موی آسیب دیده را نباید ماساژ داد و یا زیاد برس کشید . برای شانه کردن آن ها نباید از شانه های پلاستیکی که دارای جدار برنده هستند و یا از برس های فلزی نوک تیز که باعث خراش موها می شوند استفاده کرد . موها را نباید در حالی که خیس هستند شانه زد . باید از بستن موها و یا بافتن آن ها در حالی که محکم کشیده شده اند خوداری کرد.
● موخوره
موخوره یعنی دو یا چند شاخه شدن انتهای موها . این وضعیت که بسیار هم شایع می باشد بیشتر در خانم هایی که مو های بلند دارند . ایجاد می شود. موخوره در واقع نوعی شکستگی ساقه ی مو است که در اثر دستکاری زیاد موها ایجاد می شود.از علل مهم موخوره برس یا شانه کشیدن شدید و محکم موهایی که در هم فرو رفته اند می باشد که حتما باید از این کار اجتناب کرد.
مو خوره وقتی که ایجاد شد چاره ای برای ترمیم دوباره ی آن وجود ندارد . در واقع نوک موها را که چند رشته شده است نمی توان مجددا به هم چسباند . هر چند برخی از حالت دهنده های حاوی پروتئین های هیدرولیزه ممکن است به طور موقت تا حدودی آن را ترمیم کند اما پس از گذشت چند ساعت و یا بعداز شستن موها دوباره اثر آن ها بر طرف می شود. بنابراین تنها راه درمان موخوره آن است که موها را از بالای قسمتی که دچار موخوره شده است کوتاه کنیم. این کار باعث می شود که شکاف ایجاد شده در نوک مو به سمت ریشه مو حرکت نکند و از بدتر شدن وضعیت پیشگیری می کند. از سوی دیگر بلند بودن موها در ایجاد مو خوره نقش دارد و بنابراین افرادی که زیاد دچار موخوره می شوند بهتر است موهای خود را به طور مرتب کوتاه کنند.





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 434]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن