واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: دليل انتخاب اين طرح اين است كه وضع موجود مطلوب نيست و اگر اين طرح شكست بخورد يا به دليل باور نداشتن آن زمين بخورد با توجه به اينكه بيش از هزار نفر ساعت براي آن وقت صرف شده است بايد در نظر داشت كه آيندگان چگونه در مورد ما قضاوت خواهند كرد.
سلامت نیوز: معاون درمان وزارت بهداشت گفت: با اجراي طرح پزشك خانواده هزينههاي پنهاني درماني مردم از بين ميرود و دسترسي به خدمات درماني و بهداشتي عادلانه ميشود.
به گزارش فارس، حسن امامي رضوي امروز در نشست مسئولان صندوقهاي بيمهاي كشور و دانشگاههاي علوم پزشكي استاني كه طرح پايلوت پزشك خانواده را اجرا ميكنند اظهار داشت: براي نوشتن دستورالعمل اجرايي طرح پزشك خانواده در سال 88 جلسات زيادي را برگزار كرديم كه اين جلسات به استانها نيز تسري يافت.
وي افزود: وزير بهداشت بازديدي در ابتداي شيوع اجراي شدن اين طرح در استان خوزستان داشت كه با تيم 30 نفره خود زمينه و بستر اجراي طرح پزشك خانواده را و مشكلات موجود را ارزيابي و به مسئولان گوشزد كرد. از جمله مهمترين نيازها هماهنگي بين مسئولان اجرايي دانشگاههاي علوم پزشكي و مسئولان بيمهاي استانها بود.
وي با اشاره به فلسفه پزشك خانواده اضافه كرد: در حال حاضر چالشهاي زيادي در ارائه خدمات در بهداشت و درمان داريم. همچنين بحث بيمه سلامت و نگاه كلي كه سلامت مردم در سطح كشور به عنوان تكليف در برنامههاي چهارم و پنجم توسعه آمده است نيز با مشكلاتي مواجه است.
اماميرضوي با بيان اينكه در حال حاضر پراكندگي ارائه خدمات را نيز داريم تصريح كرد: ديده ميشود كه بيمهها درمان مستقيم دارند. همچنين بيمههايي تأمين اجتماعي، خدمات درماني نيروهاي مسلح هزينههاي بالايي را براي درمان پرداخت ميكنند كه اين موارد موجب موازي كاري ميشود و يكي از نتايج آن اين است كه افرادي در كشور هستند كه چند دفترچه بيمه دارند.
معاون درمان وزارت بهداشت ادامه داد: در حال حاضر يك بيمه شده يا بيمه نشده در دورترين نقطه كشور وقتي به مشكل درماني بر ميخورد به راحتي اختيار دارد كه به يك يا چند فوق تخصص در تهران مراجعه كند كه اين موضوع موجب ميشود هزينههاي درمان و تشخيص بالا رود و نابساماني در مراجعات پزشكان ايجاد شود و عليرغم آن سردرگمي براي مردم نيز وجود دارد زيرا مردم كسي را به عنوان فرد مورد اطمينان براي راهنمايي آنها پيدا نميكنند.
اماميرضوي يادآور شد: همچنين پوششهاي ارائه خدمات بيمهاي هم ناقص است و همه خدمات مورد نياز مردم تحت پوشش قرار نميگيرد. از طرفي تنوع داروها و خدمات درماني و ابزارهاي تشخيصي جديد نيازهاي مردم را به اين سه حوزه افزايش داده كه به علت عدم پوشش بيمهاي آنها با وجود هزينههاي بالا نارضايتي مردم را در پي داشته است.
وي گفت: مهمتر از همه موضوع تأكيد و تأمل در بحث پيشگيري است كه اگر در پيشگيري و غربالگري در بسياري از بيماريها مانند بيماريهاي قلبي و سرطاني سرمايه گذاري كنيم قطعاً هزينههاي درمان پايين ميآيد.
امامي رضوي افزود: با اجراي طرح پزشك خانواده ساماندهي خوبي در حل اين مشكلات خواهيم داشت همچنين بحث صرفهجويي در هزينهها نيز يكي از مزاياي اين طرح است.
وي گفت: مهمتر از آن هزينههاي پنهاني است كه مردم براي درمان پرداخت ميكنند و براي دسترسي به بسياري از خدماتي كه برخي به طور زياد از آن بهرمند و برخي از آن محروم هستند و به اين خدمات دسترسي ندارند رفع ميشود.
معاون درمان وزارت بهداشت خاطر نشان كرد: از نكات مهم اين برنامه ايجاد و اجراي بسته پرونده الكترونيكي سلامت است كه توافق شد اجراي طرح پزشك خانواده حتماً با بستر پرونده الكترونيكي سلامت باشد تا هم خدمات روان شود و هم اصطلاحات خوبي از ميزان مراجعات مردم به سطوح مختلف پزشكي به دست آيد.
وي در پايان ابراز اميدواري كرد: در سال دوم برنامه پنجم توسعه طرح پزشك خانواده به كل كشور تسري يابد.
در ادامه اين مراسم صمدالله فيروزي، معاون امور اجتماعي وزارت رفاه اظهار داشت: در حال حاضر 15 سال است موضوع پزشك خانواده به اشكال مختلف در قوانين اجرايي كشور مطرح ميشود و به اين نتيجه رسيدهايم كه پزشك خانواده محور نظام ارجاع است.
وي افزود: پزشكان خانواده اولين آن امانتداران صندوق بيمهاي و پزشك خانواده هستند و علاوه بر اينكه مشاور اميني براي بيمه شده است امانتدار صندوقهاي بيمهاي نيز هست.
فيروزي تصريح كرد: دليل انتخاب اين طرح اين است كه وضع موجود مطلوب نيست و اگر اين طرح شكست بخورد يا به دليل باور نداشتن آن زمين بخورد با توجه به اينكه بيش از هزار نفر ساعت براي آن وقت صرف شده است بايد در نظر داشت كه آيندگان چگونه در مورد ما قضاوت خواهند كرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 198]