تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 24 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):تكميل روزه به پرداخت زكاة يعنى فطره است، همچنان كه صلوات بر پيامبر (صلى الله عليه و آل...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815423704




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

سیستم پیشرفته‌ی خنک‌کننده‌ی‌ افزاره‌های الکترونیکی


واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: محققان دانشگاه پوردو برای الکترونیک توان بالا در سیستم‌های حمل و نقل و نظامی، یک سیستم پیشرفته‌ی خنک‌کننده‌ی مبتنی بر نانوموئینگی توسعه داده‌اند که قابلیت مدیریت گرمای تولیدی معادل تقریباً ده برابر گرمای تولید شده به‌‌‌وسیله‌ی تراشه‌های رایانه‌ای مرسوم را دارد.

به گزارش سرویس علم و فن آوری پایگاه اطلاع رسانی صبا به نقل از نانو، سورش گاریملا، یکی از این محققان، گفت: این افزاره سبک و کوچک برای انتقال بدون مقاومت یک سیال سردکننده به سمت افزاره الکترونیک گرم در اثر پدیده موئینگی (شبیه انتقال سوخت در یک فتیله) ، از کره‌های ریز مسی و نانولوله‌های کربنی استفاده می‌کند.

"لوله‌های گرمای" مشابه، بیش از دو دهه است که استفاده می‌شوند و در حال حاضر در لپ تاپ‌ها به‌عنوان یک سیستم خنک‌کننده به‌کار می‌روند. در این لوله‌های گرما از خاصیت موئینگی برای انتقال بدون مقاومت سیال سردکننده استفاده می‌شود. اگرچه آنها قادر به خنک‌کردن گرمای تولید شده حداکثر برابر 50 وات بر سانتی‌متر مربع را دارند. این میزان توانایی برای تراشه‌های رایانه‌ای استاندارد کافی است ولی برای الکترونیک توان بالا ناکافی است.


[تصویر: 4718.JPG]



شرح شماتیکی از یک افزاره خنک‌کننده بنام "لوله‌ی گرما" که برای خنک کردن تراشه‌های الکترونیکی استفاده می‌شود.

در این سیستم‌های خنک‌کننده، آب به‌عنوان سیال سردکننده بدین صورت گردش می‌کند که ابتدا در اثر تماس با سطح داغ افزاره گرم می‌شود، می‌جوشد و در قسمتی به‌نام تبخیرکننده تبدیل به بخار می‌شود. سپس این بخار در قسمتی به‌نام کندانسور تبدیل به مایع می‌شود و در اثر پدیده موئینگی به محل اولیه منتقل می‌شود. در واقع چنین سیستمی نیاز به پمپ ندارد.

در لوله‌های گرمای مرسوم قسمتی که در آن موئینگی اتفاق می‌افتد، با سینترینگ یا اتصال کره‌های ریز مسی بهم با حرارت، ایجاد می‌شود در این حالت مایع در سرتاسر فضاها و خلل و فرج بین این ذرات مسی در نتیجه پدیده‌ای به‌نام موئینگی انتقال می‌یابد. هر چه این خلل و فرج کوچک‌تر باشند، قدرت انتقال مایع بیشتر است. اکنون این محققان با افزودن نانولوله‌های کربنی و ایجاد خلل و فرج ریزتر این قسمت لوله‌ی گرما را اصلاح کرده‌اند. آنها با استفاده ازنانولوله‌های کربنی نانوساختاری ایجاد کرده‌اند که خلل و فرجی با قطر حدود 50 نانومتر دارد. اگر چه به‌دلیل اینکه نانولوله‌های کربنی ذاتاً آبگریز هستند، این دانشمندان با استفاده از افزاره‌ای به‌نام تبخیرکننده‌ی پرتورهای الکترونی آنها را با مس روکش‌دهی می‌کردند.

این دانشمندان با این اصلاح توانستند توانایی این سیستم را بقدری افزایش دهند که قادر شود گرمای تولید شده برابر با 550 وات بر سانتی‌متر مربع (10 برابر بیش از گرمای تولید شده در تراشه‌های مرسوم) ، را جذب کند.

نتایج این تحقیق در مجله‌ی International Journal of Heat and Mass Transfer منتشر شده است.





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 195]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن