تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):دانش منافق در زبان او و دانش مؤمن در كردار اوست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826525604




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

مهاجرت و بيكاري؛ موانع عمده توسعه نيافتگي لرستان‌


واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: مهاجرت و بيكاري؛ موانع عمده توسعه نيافتگي لرستان‌
سرويس شهرستانها: مهاجرت و بيكاري در لرستان موجب توسعه‌نيافتگي در اين استان شده است.‌

به گزارش مهر، براساس آمار سازمان مديريت و برنامه‌ريزي استان لرستان به عنوان اولين سرشماري عمومي نفوس و مسكن كشور در سال 1335 مشخص شد كه لرستان 519 هزارو692 نفر جمعيت دارد كه از اين ميزان جمعيت 89/78 درصد در نقاط روستايي و مناطق عشايري متمركز بودند و فقط 11/21 درصد در شهرها زندگي مي‌كردند.

به عبارت ديگر، جمعيت غالب استان در آن سالها را روستانشينان و عشاير تشكيل مي‌دادند كه شغل اصلي اين جمعيت كشاورزي معيشتي و دامداري بود.

پس از گذشت 10 سال يعني در سال 1345، جمعيت استان به 691 هزارو796 نفر رسيد كه از اين مجموع 02/76 درصد روستاييان و عشاير و 98/23 درصد ديگر را شهرنشينان تشكيل مي‌دادند و اكثر شاغلين فعالان بخش كشاورزي بودند.

از سويي مطالعات موردي انجام گرفته در كشور ما كه پيرامون مهاجرت و علل و ابعاد آن صورت گرفته، حكايت از آن دارد كه نزديك به 85 درصد مهاجرين داخلي به دنبال يافتن كار بوده يا اينكه كار با درآمد و مزاياي بيشتر را طلب مي‌كردند.

در سال 1375 جمعيت به يك ميليون و 584 هزارو434 نفر و ضريب شهرنشيني نيز به 65/53 درصد افزايش مي‌يابد از اين رو براي اولين بار جمعيت شهري استان از نفوس روستايي سبقت مي‌گيرد.

تركيب اشتغال بخشي نيز دلالت برآن دارد كه سهم شاغلين بخش كشاورزي به 3/30 درصد تنزل كرده و در مقابل نسبت اشتغال بخش‌هاي صنعت و معدن و خدمات به ترتيب به 8/37 درصد، 89/42 درصد افزايش مي‌يابد.

در سال 1385 جمعيت استان لرستان يك ميليون و 716 هزارو527 نفر اعلام شده است كه 43/59 درصد آنها در شهرها زندگي كرده و بقيه را روستاييان تشكيل مي‌دهند.

به نظر مي‌رسد كه تبديل تعدادي از نقاط روستايي به شهر و مركز شهري و سرريز شدن نيروي شاغل در بخش كشاورزي از جمله دلايل اصلي افزايش جمعيت شهرنشيني باشد و پيش‌بيني شده كه در سال 1400 خورشيدي جمعيت استان به 3/2 ميليون نفر بالغ مي‌شود كه نزديك به 70 درصد آنها ساكن شهرها شده و فقط 30 درصد ديگر در روستاها و نقاط روستايي باقي مي‌مانند.

در لرستان نيز سالانه حداقل 8 تا 9 هزار نفر از نيروهاي بخش كشاورزي ديگر جايي براي كاركردن خود برروي اراضي كشاورزي نمي‌يابند و ناگزيرند به دنبال يافتن كار و درآمد ديگري باشند.

بنابر مفاد نظريه پايه توسعه در سال 1400 خورشيدي، سهم اشتغال بخش‌هاي كشاورزي، صنعت و خدمات استان لرستان به ترتيب حدود 20، 30 و 50 درصد تخمين زده شده است.

با افزايش جمعيت، تراكم نيروي كار برواحدهاي كشاورزي افزايش يافته و پيامد آن كاهش بهره‌وري در واحد سطح است لذا سرريز بودن نيروي كار در اين بخش بديهي است.‌

از سوي ديگر ماشيني شدن صنايع و مازاد نيروي كار را به صورت مضاعف نمايان مي‌سازد و اگر نتوان براي اين نيروي مازاد در محل كار ايجاد كرد، روند مهاجرت سير صعودي پيدا مي‌كند. معاون برنامه‌ريزي استانداري لرستان در گفتگو با مهر يكي از دلايل مهم بيكاري در لرستان را رشد بالاي مهاجرت از روستاها به شهرها عنوان كرد و افزود: وضع مهاجرت روستاييان به شهرهاي لرستان روند افزايشي دارد به نوعي كه كساني كه وارد شهرها مي‌شوند، خواستار شغلي جديد براي خود هستند.

سيدرضا دهناد، گفت: روند مهاجرت در لرستان موجب شده كه علاوه بركاهش جمعيت فعال در بخش كشاورزي و دامداري، جمعيت غيرمتخصص جوياي كار در بخش‌هاي ديگر شهرها با افزايش مواجه شود.

وي با بيان اينكه مشكل بيكاري در استانهاي حاشيه زاگرس پديده‌اي همه‌گير است، افزود: يكي ديگر از مشكلاتي كه در زمينه ايجاد اشتغال با آن مواجهيم، سيل عظيم فارغ‌التحصيلان دانشگاهها است كه با نيازهاي موجود در بازار لرستان همخواني ندارند.

وي با بيان اينكه استعدادها و نيازهاي لرستان در بخشهاي مرتبط با آب است، گفت: اين درحالي است كه عمده فارغ‌التحصيلان استان لرستان در رشته‌هاي علوم انساني هستند.

او آينده را از آن مناطقي دانست كه داراي آب فراوان هستند و گفت: جوانان بايد مطابق با نيازهاي منطقه خود در دانشگاهها پذيرش شوند.

دهناد با اشاره به اينكه در حال حاضر آمار واقعي از بيكاران لرستان دردست نيست، ادامه داد: افراد بسياري در استان وجود دارند كه اشتغال دارند اما شاغل به معناي قانوني نيستند و اين افراد نيز در آمارگيري‌ها جزو بيكاران حساب مي‌شوند.

به گفته وي برخي از شاغلين بخش كشاورزي، دامداري و ساير بخش‌ها با توجه به اينكه شاغل به معناي قانوني نيستند در آمارهاي سالانه جزو بيكاران محسوب مي‌شوند.

معاون برنامه‌ريزي استانداري لرستان با اشاره به اينكه در قالب كار گروه اشتغال در سال گذشته بيش از 17هزار شغل ايجاد شده است،‌ تصريح كرد: در حال حاضر بيش از يك هزار ميليارد تومان طرح در بانكها داريم كه منتظر اعطاي تسهيلات بانكي است.

وي با اشاره به اينكه در سال گذشته بيش از دو هزار ميلياردتومان وام خوداشتغالي به متقاضيان داده شده است، افزود: روند ايجاد شغل در استان رضايتبخش است.

اين مسئول همچنين با اشاره به انتقادات وارد شده در خصوص سرمايه‌گذاري نكردن در استان، ضمن ابراز رضايت از روند حضور سرمايه‌گذاري در لرستان، خاطرنشان كرد: هم‌اكنون پروژه‌هاي بزرگي چون سد و نيروگاه رودبار، آزادراه خرم‌آباد --- پل زال، كارخانه‌هاي فولاد داير شده، كارخانه‌هاي آب معدني، منطقه ويژه اقتصادي در استان لرستان آغاز شده است.




 شنبه 5 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: اطلاعات]
[مشاهده در: www.ettelaat.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 130]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن