تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 11 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):پروردگارم هفت چيز را به من سفارش فرمود: اخلاص در نهان و آشكار، گذشت از كسى كه ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836354663




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

پيشنهاد كارشناسان براي رهايي از بحران خشكسالي: فاضلاب تصفيه شده منبع جديدي براي شرب است/ تاسيس شبكه هاي جمع آوري فاضلاب ضروريست


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: پيشنهاد كارشناسان براي رهايي از بحران خشكسالي: فاضلاب تصفيه شده منبع جديدي براي شرب است/ تاسيس شبكه هاي جمع آوري فاضلاب ضروريست
با توجه به وقوع خشكسالي در چند سال اخير و اوج اين خشكسالي ها در سال جاري، كارشناسان كشورمان معتقدند كه با يك برنامه ريزي اصولي نه تنها مي توان از آب فاضلاب براي مصارف كشاورزي بهره گرفت ، بلكه همچون ساير كشور ها با تصفيه و راه اندازي سيستم تصفيه و بازيافت مي توان از آب فاضلاب براي شرب نيز استفاده كرد.
*بازيافت آب فاضلاب قابل استفاده براي شرب

فريبرز عباسي كارشناس بخش كشاورزي در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران ،با اشاره به وقوع خشكسالي هاي اخير در كشور و لزوم استفاده از آب فاضلاب در بخش كشاورزي به ايجاد ساختار و تبيين و اعمال روشهاي بازدارنده و پيشگيرانه از آلودگي منابع آب و پشتيباني فني و كارشناسي و روشهاي صحيح دفع و تصفيه فاضلاب اشاره كرد.

وي استفاده از روشهاي نوين و پيشرفته براي تصفيه آب و فاضلاب و اجراي طرحها و پروژه ها متناسب با شرايط اقليمي را از ضروريات امر دانست وتصريح كرد: روشهاي مدرن آبياري سطحي و توسعه آبياري تحت فشار باتوجه به شرايط آب و هوايي كشور، روشهايي موثر در استفاده بهينه از منابع آبي هستند ، همچنين استفاده از آبهاي مكانيزه سبب صرفه جويي مصرف آب قابل شرب كشاورزي مي شود.

اين كارشناس كشاورزي خاطر نشان كرد : استفاده مجدد از فاضلاب تصفيه شده(به عنوان يك منبع آب) در تقابل با رشد جامعه نيست، بلكه همخوان با آن است و لازم است توجهي دوچندان بدان داشت و اصطلاحاً بايد «از هم اكنون، آينده را مهندسي كرد» چون در آينده خشكسالي ها بيشتر خواهد شد.

در ادامه حسين حسن پور كارشناس آب وزه كشي كشاورزي نيز با توجه به بحران آب در دنيا و كه يك مسئله فراگير و همه گير است، استفاده از آب فاضلاب با شرط تصفيه مناسب و كامل و بالا بردن كيفيت آن در بخش كشاورزي را امري اجتناب ناپذير دانست.

وي به شرايط نگهداري فاضلاب اشاره كرد و افزود: اگر شرايط نگهداري ضايعات، تصفيه و بالا بردن كيفيت آب، محل احداث تصفيه خانه، انتقال و جمع آوري فاضلاب، هماهنگي فاضلابها براي ورود به تصفيه خانه به درستي رعايت شود، قابل استفاده در بخش كشاورزي و شرب است.

حسن پور با اشاره به اينكه استفاده از آب تصفيه شده فاضلاب براي آبياري فضاي سبز شهرها مناسب است ،تاسيس شبكه هايي كه تمامي فاضلاب ها هر منطقه اي وارد يك مخزن شوند را براي آبياري پاركها، فضاي سبز، شستن خيابانها، حتي بخش كشاورزي به شرطي كه به محصولات باغي و زراعي آسيب نرساند را ضروري دانست.

اين كارشناس كشاورزي با اشاره به اينكه در مجاورت بعضي از شهرهاي بزرگ براي آبياري اراضي كشاورزي از آب فاضلاب هاي تصفيه شده و تصفيه نشده استفاده مي شود ،تصريح كرد: اين آبهاي تصفيه نشده مشكلاتي را براي بعضي از بخش هاي كشاورزي ايجاد مي كنند اما آبهاي تصفيه شده مشكلات كمتري را به وجود مي آورند.

وي فاضلاب ها را منابع پتانسيلي دانست كه كشاورزان از ان استفاده مي كنند و افزود: فاضلابها منابعي هستند كه كشاورزان به دليل كمبود آب ،مجبور به استفاده از آنها هستند، بنابر اين بايد شرايط استفاده بهينه از اين فاضلاب ها براي كشاورزان فراهم و با مديريت صحيح درباره محصولات خاص مانند درختچه هايي كه براي علوفه دام مورد استفاده دارند به مصرف برساند.

* يكسان نبودن توزيع آب در كشور

حسين بابازاده كارشناس كشاورزي نيز با بيان اينكه توزيع آب در كشور ما يكسان نيست ،تصريح كرد: در نقاط شمالي آب فراوان و در نقاط مركزي آب كم است، بنابراين امكان توسعه آبياري مكانيزه در كشور وجود ندارد.

وي با بيان اينكه چنانچه راندمان آبياري بخش كشاورزي به 70 درصد برسد نيازي به آبياري با آب فاضلاب وجود نخواهد داشت ،تصريح كرد: بدليل وجود سيستم آبياري سنتي در كشور و محدوديت هاي اقتصادي اجتماعي و فني امكان استفاده و توسعه روش هاي مكانيزه آبياري وجود ندارد.

بابازاده استفاده از آب فاضلاب براي آبياري اراضي كشاورزي را به كل كشور تعميم نداده و گفت: استفاده از آب فاضلاب براي مصرف در بخش كشاورزي مربوط به برخي استانها مانند خوزستان، كرمان و جنوب تهران است بنابراين استفاده از آب فاضلاب به شرط اينكه كيفيت آن به استاندارد مصارف گياهي برسد قابل استفاده است و هم اكنون راندمان آب قابل شرب در كشاورزي 35-30 درصد است كه اگر به 70 درصد برسد نيازي به مصرف آب فاضلاب با توجه به مضراتي كه براي انسان و دام دارد، نخواهيم داشت.

وي با بيان اينكه صيانت از خروج آب از كشور به نحو مطلوب ،افزايش بهره وري و كارايي مصرف آب و استفاده از سيستم هاي مكانيزه آبياري از روشهاي استفاده بهينه از منابع آبي هستند، تصريح كرد: يكي از روش هاي افزايش كارايي آب استفاده از سيستم هاي مكانيزه آبياري است بنابراين استفاده مجدد از فاضلاب هاي كشاورزي، صنعتي، شهري در حفظ منابع آبي و همچنين فرهنگ سازي در زمينه مصرف آب و حمايت مسئولان از كشاورزان و استفاده از روش هاي ترويج كشاورزي در استفاده از روش هاي آبياري مي تواند در مصرف بهينه آب آبياري كشاورزي تاثير بسزايي داشته باشد.

* فاضلاب ها منابع آبي در آينده

آمنه معزي كارشناس موسسه تحقيقات آب در وزارت نيرو نيز با بيان اينكه در بسياري از كشورهاي پيشرفته جهان از فاضلابها به عنوان يكي از منابع آبي استفاده مي كنند، افزود: منابع آبي شامل پنج گروه اصلي شامل آبهاي سطحي، زير زميني، آب باران، آب شيرين كن ها و آب فاضلاب هستند كه با توجه به كمبود آب در تمام دنيا توجه به آب فاضلاب به عنوان يكي از منابع آبي در آينده حائز اهميت است.

وي گفت: فاضلاب ها شامل فاضلاب صنعتي و شهري بسته به نوع صنعت و با توجه به پيش تصفيه يا تصفيه اي كه به فاضلاب صورت مي گيرد حائز اهميت است.

معزي با اشاره به اينكه بر اساس تحقيقات انجام شده هم اكنون استفاده از آب فاضلاب در بخش كشاورزي راهكاري مناسب به نظر مي رسد، خاطر نشان كرد: استفاده از فاضلاب بعضي از صنايع در بخش كشاورزي به دليل استفاده از فلزات سنگين بايد با احتياط بيشتري صورت بگيرد./ل
 شنبه 5 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 100]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن