واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گزارش خبري مهر/دخالت عربستان در تنظيم بيانيه دولت وحدت ملي/ ادامه درگيري ها در طرابلس
خبرگزاري مهر - گروه بين الملل: درگيري هاي امنيتي شمال لبنان اين بار هم مانند گذشته به تحولات سياسي اين كشور ارتباط داردو تلاش براي حذف سلاح مقاومت از بيانيه دولت ازجمله تحولات روز اين كشوراست، در اين راستا تحركات كشورهاي غربي و عربي هم بي تاثير نيست.
تنظيم بيانيه دولت جديد لبنان ، حوادث سريالي خود را پشت سر مي گذراند و تاكنون 8 جلسه براي بررسي اين موضوع تشكيل شد كه بامداد روز گذشته يعني بعد از برگزاري نشست هفتم و پيش از برگزاري نشست هشتم ، درگيري هايي در شمال لبنان يعني طرابلس به وقوع پيوست و اين درحالي است كه اين جلسات تاكنون بي نتيجه بود و قرار شد جلسه نهم فردا يكشنبه تشكيل شود.
اين درگيري ها كه بنا به گزارش شبكه الجزيره قطر تا صبح امروز هم به صورت پراكنده ادامه دارد، منجر به كشته شدن 8 تن و زخمي شدن بيش از 30 تن ديگر شده است و در اين راستا وزير كشور لبنان از اقدام قطعي نيروهاي امنيتي و ارتش كشور در شمال لبنان براي جلوگيري از ادامه اين درگيري ها خبر داد.
به نوشته روزنامه الاخبار لبنان ، بامداد روزگذشته خودرويي از نقطه ارتباطي بين التبانه و جبل محسن درحالي عبور كرد كه افراد مسلح داخل اين خودرو به دو طرف تيراندازي كردند كه درپي آن اين درگيري ها با استفاده از مسلسل و تيربارها و بمب هاي موشكي شكل شديدتري به خود گرفت و شماري كشته و زخمي برجاي گذاشت. نيروهاي امنيتي و سربازان ارتش لبنان از منطقه درگيري عقب نشيني كرده و در اطراف آن مستقر شدند.
به نوشته اين روزنامه، بعد از شروع اين درگيري ها ، " شيخ مالك " مفتي طرابلس و شمال با بعضي از سران سياسي و امنيتي اين منطقه براي توقف درگيري ها نشستي را تشكيل داد و اين نشست موفق به برقراري آتش بسي نه چندان قوي شد كه تا چند ساعت بعد از ظهر ادامه داشت اما بعد از آن درگيري هاي با شدت بيشتري به مناطق مجاور هم كشيده شد.
در ادامه اين درگيري ها كه ارتباط بين آن با تحولات سياسي كشور از جمله بيانيه دولت جديد لبنان كاملا واضح و روشن است و به نظر مي رسد، براي تحت تاثير قرار دادن سلاح مقاومت با همكاري و هدايت گروه هاي مخالف با مقاومت به وقوع پيوسته است، " محمد كباره " يكي از نمايندگان اين طيف، اعلام كرد : آنچه درحال حاضر درشمال لبنان در حال وقوع است، تنها تحت فشار قرار دادن گروه حاكم با هدف پذيرش شروط گروه 8 مارس به شمار مي رود و همين مسئله ما را وا مي دارد تا در موضعمان نسبت به موضوع سلاح سخت تر شويم چراكه استفاده از سلاح براي اعمال شروط سياسي به هرشكل آن غيرقابل قبول به شمار مي رود.
در ادامه اين درگيري ها ، روزگذشته " ميشل سليمان " رئيس جمهوري لبنان تماس هايي را با " الياس المر " وزير دفاع و " زياد بارود" وزير كشور برقرار كرد و خواستار پايان دادن به اين وضعيت ناامن شد.
در ادامه موضعگيري هاي جناح حاكم لبنان، " مصطفي علوش " از نمايندگان پارلماني لبنان اعلام كرد: آنچه درحال حاضر درحال وقوع است ، تلاشي است براي مشروعيت بخشيدن به سلاح مقاومت و در ادامه اين شعارهاي هدفمند " مصباح الاحدب" از نمايندگان پارلماني مدعي شد : ابراز و وسايلي وابسته به حزب الله در طرابلس ديده شد و تاكيد كرد : هدف سلاح مقاومت برقراري امنيت در طرابلس و كل لبنان نيست.
درحالي طرفداران جناح حاكم چنين ادعاهايي را مطرح مي كنند، كه مقاومت 33 روزه حزب الله را دربرابر حملات بي امان رژيم صهيونيستي و حمايت شده از سوي غرب و برخي كشورهاي عربي را فراموش كردند و همچنين قدرت نمايي اخير حزب الله را در آزادي اسراي لبنان از خاطر برده اند.
درعين حال روزنامه الحيات چاپ لندن درخبري نوشت : به سه پيشنهاد درباره موضوع هاي مورد اختلاف در بيانيه دولت يعني درباره مقاومت و استراتژي دفاعي لبنان دست يافته است كه از سوي گروه 14 و 8 مارس و ديگري را مي توان از سوي ميشل سليمان قلمداد كرد، ارائه شد.
يكي از اين پيش نويس ها به گروه حاكم برمي گردد كه در آن به وضعيت قدرت هاي ملي اشاره دارد و بر استفاده از اين قدرت ها در خدمت به استراتژي ملي و در راس آن قدرت حزب الله تاكيد دارد.
دومين متن ارائه شده هم به گروه مخالف اشاره دارد و در اين متن بر نياز ملي به مقاومت و اينكه اين موضوع ( مقاومت) حق طبيعي ملت لبنان است ، تاكيد شد و در ادامه آن آمده است : مقاومت ، جزئي از شاكله استراتژي دفاعي است، كه در گفتگوي ملي درباره آن مذاكراتي انجام مي شود.
و سومين متن هم از سوي نماينده رئيس جمهوري ارائه شده و برگرفته از سخنراني ميشل سليمان در روز اداي سوگند است كه مقاومت را به استراتژي دفاعي ربط داد.
به نوشته اين روزنامه، هيچ از طرف ها با اين پيشنهادات موافقت نكردند.
در ادامه تماس هاي مسئولان سياسي و امنيتي لبنان، روزگذشته نبيه بري با سعد الحريري رئيس فراكسيون اكثريت پارلمان لبنان و وليد الجنبلاط رهبر دروزي هاي اين كشور تماس گرفت.
عبدالعزيز خوجه سفير عربستان در بيروت نيز، روزگذشته براي دومين روز پي در پي فعاليت هاي جالب توجهي داشت به گونه اي كه با الياس المر وزير دفاع لبنان و ميشل المر پدرش كه از نمايندگان پارلمان لبنان است، ديدار داشت و شام هم ميهمان وليد جنبلاط بود.
دراين حال ، المر پدر فاش كرد: در ديدارش با سفير عربستان ، از وي براي تسهيل روند تنظيم بيانيه دولت كمك خواست و اعلام كرد كه سفيرعربستان ماموريت خود را دراين باره آغاز كرد و عبدالعزيز خوجه هم گفت : تلاش هاي عربستان نيز دراين راستا است.
المر افزود: عربستان مي تواند از سعد الحريري و فواد سنيوره نخست وزير بخواهد كه بدون توقف بر سر برخي عبارات در بيانيه دولت ، روند اعلام آن را تسهيل ببخشند.
در ادامه دخالت هاي كشورهاي عربي در مسائل داخلي لبنان، روزگذشته يكي از مقامات وزارت دفاع فرانسه وارد بيروت شد و با رئيس جمهوري و وزير دفاع لبنان ديدار كرد.
اين درحالي است كه برخي منابع خبري درگيري هاي شمال لبنان را اينگونه تفسير كردند كه آنچه در لبنان مي گذرد ، با هدف القاي اين موضوع به وقوع مي پيوندد سلاح موجود در شمال لبنان با سلاح جنوب براي ايجاد توازن نظامي در اين كشور مقابله مي كند.
همچنين منابع ديگري اعلام كردند : هدف از ايجاد درگيري در شمال لبنان، تحت تاثير قرار دادن سفر آتي ميشل سليمان به سوريه است.
شنبه 5 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 299]