تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 23 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):دانش، نابود كننده نادانى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

آراد برندینگ

سایبان ماشین

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

خرید نهال سیب سبز

خرید اقساطی خودرو

امداد خودرو ارومیه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1806353529




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

حاشیه‌ای بر "چهار گذر از "


واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: حتماً تا به حال گفته شده -- اگر هم نه، حالا من می‌‌گویم -- که از زیر عبا و قبای حقارت‌های کوچک می‌شود که جنایت‌های بزرگ بیرون بزند. این فکر از بعد از یازده سپتامبر راحتم نگذاشته است. چند سال بعد که ناچار به سفرهای پی در پی به امریکا شدم، دیدن رفتار نامردمانه‌ی بعضی از ماموران مرزی امریکا که گاهی به آزار رسانی آشکار و از یاد نرفتنی می‌انجامد، زخم تحقیر و درد تحقیر پذیری را پررنگ‌تر کرد. می‌دیدم که فاجعه‌ی یازده سپتامبر به جای آن که مایه‌ی عبرت قلدران و جاهلان جهان بشود، دستاویزی برای جولان بیشتر جهل و زور می‌شود. این را هم می‌دیدم که، سوای تک و توک واکنش‌های اعتراضی فردی، بیشتر کسانی که یا در گیر و یا با خبرند، یا خود را به ندیدن و نشنیدن می‌زنند یا به سری به افسوس جنباندن بسنده می‌کنند.

آزاری که در این مرزگذری‌های مکرر به من رسید، در برابر آزاری که هرآن در این دنیا و این روزگار به هزاران هزار می‌رسد، جز ارزنی در برابر کوهی نیست. اما در آن وقت این آزار برای من بدل به کابوسی شده بود؛ چون از سکوت در برابر توهین یا تحقیر یا تبعیض -- گیرم که ناچیز یا پیش پا افتاده باشد -- و بیشتر از آن، از عادت به توهین و تحقیر و تبعیض بیزارم. در این میان دوستی امریکایی که مثل بسیاری از روشنفکران امریکا شرمنده از بوش و مفتخر به دموکراسی‌ست، درددل مرا شنید. این دوست نازنین شیرفهمم کرد که نک و نال کارآدم‌های معتاد به عقب ماندگی‌ و اختناق است. تا گفتم آدم‌های معتاد به دموکراسی امریکایی چه می‌کنند؟ او که دست بر قضا صابون دوره‌ی مک‌کارتی هم به تنش خورده، سرضرب گفت که گزارش بنویسم و برای رسانه‌هایی مثل "نیشن" یا "پروگرسیو" بفرستم. به این ترتیب "چهار گذر از مرز" رقم زده شد تا مشتی نمونه‌ی خروار از آزاردستگاه امنیتی به بهانه‌ی حفظ امنیت باشد. اما نیشن و پروگرسیو که مدعی استقلال رای‌اند، میلی به چاپ گزارشی ساده از آزاررسانی دستگاهی نشان ندادند. بعد روشن شد که، به هر دلیل، چنین گزارشی بخت انتشار در رسانه‌‌های انگلیسی زبان کانادایی و نیز رسانه‌های درون ایران را هم ندارد. بنابراین گزارش که به انگلیسی نوشته شده بود، در حبس سایت شخصی ماند تا این که بالاخره به همت دوست مترجم، خانم اکرم پدرام نیا، ترجمه و به یاری دوست روزنامه نگار، خانم نسرین الماسی، در شهروند چاپ و منتشر شد.

و اما چرا چنین نوشته‌ای باید منتشر می‌شد؟ این گزارش فقط چهار بار از شاید بیش از بیست بار را دربرمی‌گیرد. در بارهای دیگر نوشته نشده، گاهی، آنچه برمن رفت بسیار آزارنده‌ تر از رویدادهای این چهار بار بود. همچنین این سفرهای ناگزیر فقط تجربه‌ی لحظه‌های سرخوردگی و یاس و خشم و ذلت از نادانی و نامردمی مشتی مامور کم ‌دان و کم هوش و گاه حتا خبیث نبود؛ مامورانی که در نهایت خود را در قالب بازپرس ژاور می‌دیدند. گاه پیش می‌آمد که در نگاه یا خنده یا کلام ماموری که خواسته ناخواسته مجری حکم و قانونی تحقیر و تبعیض آمیز و ندانم‌ کارانه بود، نشانی از همدلی انسانی می‌دیدم. بر این روال این نوشته، حتا در مقیاس روایت شخصی، کامل و تمام نیست. در بعد اجتماعی هم از گزارشی چنین با دامنه‌ی انتشاری بس محدود انتظار نمی‌رود که مایه‌ی بهبود خط مشی نظام امنیتی و گمرکی امریکا بشود. رفتار قهرورزانه و تعصب آمیز ماموران مرزی امریکا با هر آن که خاورمیانه‌ای (منهای اسرائیلی) بنماید، به ویژه اگر شهروند کانادا باشد، ریشه دارتر از آن است که با قلم نویسنده‌هایی بی نام و نشان و نفوذ دگرگون بشود. با این همه ناتمامی یک روایت یا ناتوانی یک گزارش در راست گرداندن کژ و کوژی‌های اجتماعی-سیاسی نمی‌تواند خاموشی صدای اعتراض به تحقیر و تبعیض را توجیه کند. هر گزارش راست و درستی از هر نادرستی، در هر کنج و کنار دنیا، اگر که گامی در راه راستی و درستی نباشد، دست کم نشانی از آن جان‌های آزاده‌ای دارد که به عادت به خفت و ذلت تن نمی‌دهند.





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 234]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن