واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: سياست - انتقاد احزاب و شخصيتهاي سياسي از ادامه بازداشت دانشجويان
سياست - انتقاد احزاب و شخصيتهاي سياسي از ادامه بازداشت دانشجويان
ادامه بازداشت دانشجويان سياسي كه با تعطيلات تابستاني دانشگاهها همراه شده است و همچنين بازداشت تعداد ديگري از دانشجويان واكنش انتقادآميز احزاب و شخصيتهاي سياسي و فرهنگي را به دنبال دارد. از همينرو جبهه مشاركت ايران اسلامي مراسمي را روز يكشنبه با عنوان «زندان و سياست» برگزار ميكند. اين تشكل سياسي پيش از اين بازداشت دانشجويان منتقد را موجب تحديد فضاي نقد در دانشگاهها ارزيابي كرده بود. آذر منصوري معاون سياسي دبيركل جبهه مشاركت در گفتوگو با سايت نوروز گفته بود كه اين نوع برخوردها با دانشجويان در فضاي علمي كشور غير از راديكاليزه كردن فضاي دانشگاهها و بالا بردن هزينه كار سياسي و از همه مهمتر فرار مغزها نتيجه ديگري در پي نخواهد داشت. منصوري با تاكيد بر اينكه اين دانشجويان عمدتا كساني هستند كه دغدغه منافع ملي و كشور را دارند، گفته بود كه برخوردهاي اينچنيني ميتواند موجب غالب شدن فضاي يأس در دانشگاه و تغيير نگاه و باور دانشجويان منتقد به منافع ملي شود. معاون سياسي دبيركل مشاركت در ادامه تصريح كرده بود، ورود طالبان علم و دانش در هر شرايطي به مسائل مهم و اساسي كشور را بايد مغتنم شمرد و فضا را براي نقد و گفتمان منطقي در دانشگاهها فراهم آورد. منصوري در پايان يادآور شده بود بهتر است مدافعين اين برخوردها به اين سوال پاسخ گويند كه تكصدايي كردن دانشگاه تا چه حد تامينكننده منافع ملي است؟ موضعي كه پيش از اين نيز توسط عزتالله سحابي از چهرههاي شاخص جريان فكري، سياسي ملي- مذهبي مطرح شده بود. گفتوگو با سحابي پس از آن انجام شد كه برخي اتهامها در برخي رسانههاي رسمي از جمله خبرگزاري ايرنا به نقل از يك منبع آگاه در دستگاه قضايي به دو عضو شوراي مركزي دفتر تحكيم وحدت (طيف علامه) ايراد شد. سحابي در موضعگيري خود از كساني كه به فعاليت دانشجويان با سوءظن نگاه ميكنند، انتقاد كرده بود. به اين ترتيب جبهه مشاركت يكي از محورهاي مراسم «زندان و سياست» خود را به موضوع بازداشت دو عضو شوراي مركزي دفتر تحكيم وحدت اختصاص داده است.
مراسم «زندان و سياست» در جبهه مشاركت
مراسم «زندان و سياست» روز يكشنبه ششم مردادماه از ساعت 18 در سالن اجتماعات دفتر مركزي حزب مشاركت و با حضور تعدادي از زندانيان سياسي ادوار مختلف و برخي از آزادگان جنگ ايران و عراق برگزار ميشود. از سوي ديگر جمعي از فعالان مدني با خانواده بهاره هدايت ديدار كردند.
ديدار با خانواده بهاره هدايت
نمايندگان فعالان امور زنان، كميسيون زنان دفتر تحكيم وحدت اسلامي (طيف علامه)، كميته زنان و ادوار تحكيم وحدت و كميته مادران كمپين يك ميليون امضا در ديدار با خانواده بهاره هدايت از فعاليتهاي اين حوزه دانشجويي در حركتهاي مختلف اجتماعي سخن گفتند. به گزارش ايلنا در ابتداي اين ديدار احمديان همسر بهاره هدايت نحوه بازداشت همسرش را براي حاضران تشريح كرد. او دليل بازداشت هدايت را اتهام «اقدام عليه امنيت ملي» عنوان كرد. سپس نسيم سرابندي نماينده كميسيون زنان تحكيم وحدت، با اظهار تاسف از نحوه بازداشت هدايت گفت: حضور او بر همه جريانات و به ويژه حوادث دانشگاه زنجان در حذف چنين اتفاقهايي از فضاي دانشگاهي تاثيرگذار بود. سپس پروين اردلان از فعالان امور زنان، هدايت را يك دانشجوي فعال و فعال در امور زنان توصيف و تصريح كرد:تلفيق اين دو وجه از او شخصيتي ممتاز ساخته بود چرا كه او به اطرافش بيتفاوت نبود و نگاهي متمايز داشت. وي در عين حال افزود: 18 تير امسال در حالي كه همه انتظارات و پيشبينيها، شكلگيري يك حركت دانشجويي پرشتاب را نويد ميداد نه تنها اين اتفاق نيفتاد بلكه در پيش و پس اين روز بيهيچ اقدامي، بازداشت تعدادي از دانشجويان و از جمله آنها بهاره هدايت را شاهد بوديم. در ادامه اين مراسم ژيلا بنييعقوب در تكميل سخنان وي به ابعاد ديگري از شخصيت بهاره هدايت اشاره و خاطرنشان كرد: وي حلقه رابط ميان زنان و دانشجويان است كه در هر يك از حوزهها نقش پررنگي ايفا كرده است؛ بهطوري كه فعالان هر حوزه او را متعلق به خود ميدانند. ناهيد ميرحاج از كميته مادران نيز در سخناني قول همكاري و پيگيري وضعيت بهاره هدايت را داد. سپس سوسن طهماسبي تصريح كرد: نسل جوان به همه ايدهآلها متعهد است و بهاره مصداقي از چنين نسلي است كه در هر دو وجه فعاليت داشته است. وي اظهار اميدواري كرد كه روزي به اهميت چنين افرادي كه براي بهبود وضعيت جامعه فعاليت ميكنند پي برده و نگاه ويژهاي به آنها ايجاد شود. آمنه شيرافكن از كميته زنان ادوار، نيز از كارنامه كاري هدايت گفت كه به اعتقاد او تلاش در جهت رفع تبعيضها بود. سپس مهدي عربشاهي دبير سياسي تحكيم وحدت با بيان اينكه بازداشت دانشجويان فضاي خاصي در دانشگاهها ايجاد كرده است، بهاره هدايت را جزء نخستين زناني دانست كه طي 10 سال اخير به عضويت تحكيم وحدت درآمدهاند و افزود: او در شوراي مركزي تحكيم وحدت از جريانات پيونددهنده به شمار ميآمد، ضمن اينكه با توجه به فعاليت او در هر دو عرصه سياسي، حساسيتها بر روي او بيشتر از سايرين بود. او البته از مهدي هاشمي ديگر عضو بازداشت شده شوراي مركزي و سه دانشجوي دانشگاه اميركبير كه همچنان در بازداشت هستند ياد كرد. مسعود حبيبي نيز با تاكيد بر فعاليت شفاف دانشجويان، آزادي دانشجويان بازداشت شده را خواستار شد. خواستهاي كه علي وفقي عضو شوراي دفتر تحكيم وحدت (طيف علامه) نيز بر آن تاكيد داشت.
بازداشت سه دانشجوي ديگر
همچنين در خبر ديگر عصر دوشنبه پيمان غلامي و علي عبداللهزاده از دانشجويان صنعتي سهند تبريز بازداشت شدند. اين دو دانشجو از دانشجويان فعال در جريان اعتراضات در دانشگاه سهند در ارديبهشتماه بودند. فرزام الهيپرست دانشجوي دانشگاه جامع علميكاربردي خراسان نيز در روز هفتم تيرماه بازداشت شده است. اين در حالي است كه سيدمهدي خدايي فعال دانشجوي دانشگاه آزاد با خانواده خود تماس تلفني گرفته است. از سوي ديگر عابد توانچه دانشجوي سابق دانشگاه اميركبير براي گذراندن دوره هشتماهه محكوميت خود راهي زندان شد.
شنبه 5 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 130]