واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: اصفهان بهزودي آلودهترين شهر ايران ميشود
آلودگي- گروه شهري:
با افزايش آلايندههاي هوا در اصفهان و در خطر قرار گرفتن آثار تاريخي اين شهر، رئيس شوراي اسلامي شهر اصفهان خواستار توجه ويژه وزارت كشور به مترو در اين شهر شد.
به گزارش خبرنگار ما، موقعيت آبوهوايي، تراكم بالاي جمعيت، اضافه شدن روزانه 470خودرو، نبود ناوگان حملونقل گسترده از جمله عوامل آلاينده اين شهر است كه روند افزايش آلودگي در اين شهر را تسريع كردهاست.
عباس حاجرسوليها رئيس شوراي شهر اصفهان گفت: اگر وزارت كشور براي خريد واگنهاي مورد نياز اقدام كند، گامي مهم در جهت كاهش آلودگي هوا برداشته خواهد شد.
شمار روزهاي پاك و سالم در اصفهان از 14 روز در سال 85 به 7 روز در سال گذشته رسيد و اين شهر روند سريع براي تبديل شدن به آلودهترين شهر كشور را آغاز كردهاست.
حاجرسوليها آلودگي هوا را يكي از مهمترين دغدغههاي مسئولان شهري اصفهان ميداند و از اجراي برنامههاي كنترلي ويژه در آينده خبر ميدهد.
از نظر نايب رئيس شورايعالي استانها اقدام براي كاهش آلودگي هواي اصفهان در مرحله اول توجه به راهاندازي هرچهسريعتر مترو است كه در سال آينده كار ساختماني خط شمالي- جنوبي آن به پايان ميرسد.
حاج رسوليها ميگويد: گسترش ناوگان حملونقل عمومي، افزايش سرانه فضاي سبز از 25 متر تا 30 متر در 5 سال آينده، و كاهش استقرار كارخانهها در اطراف شهر يا كاهش توليد مواد آلاينده از سوي آنان بهعنوان راهبرون رفت از اين معضل است.
احمدرضا لاهيجانزاده مديركل محيط زيست اصفهان كه هشدار داد اصفهان بهزودي آلودهترين شهر كشور ميشود نيز گفت: آلودگيهوا از جمله معضلات زيست محيطي شهروندان اصفهاني است.
در حال حاضر اصفهان با بيش از هزار و 700 واحد توليدي- صنعتي و تردد روزانه 400 هزار خودرو در اين شهر، پس از تهران دومين شهر آلوده كشور است.لاهيجانزاده از كاهش روزهاي پاك در اصفهان ظرف دو سال گذشته و افزايش غلظت هوا و وجود آلايندههاي مختلف ابراز نگراني كردهاست.
تخريب نزديك است
روند افزايش آلودگي هوا در اصفهان علاوه بر تاثير سوء بر سلامت شهروندان منجر به تخريب سريعتر آثار تاريخي اين شهر خواهد شد.
رضا موسوي كارشناس مرمت آثار تاريخي ميگويد: آثار تاريخي اصفهان آخرين نفسهايش را ميكشد.
آلودگي هوا در كنار شرايط جوي بد از جمله بارانها و طوفان و گرد و غبار يكي از عوامل فرسايش آثار تاريخي است، اما خيلي سريعتر از ساير پديدههاي طبيعي آثار تاريخي را تخريب ميكند.
مسئول حريم آثار تاريخي سازمان ميراث فرهنگي استان تهران تاثير آلودگي هوا در تخريب آثار تاريخي را منحصر به اصفهان نميداند و اين موضوع را در بسياري از شهرهاي كشور تسري ميدهد؛تركيبات آلودگي هوا ناشي از سوختهاي فسيلي در زمره اسيدها هستند.
اين تركيبات فرايندي شيميايي در آثار بهوجود ميآورند كه منجر به تخريب سريعتر آثار تاريخي ميشود.موسوي آثار تاريخي اصفهان را آثاري برونگرا ميداند كه جلوه بناها بر تزئينات آن استوار است و آلودگي هوا باعث فروپاشي تزئينات آن ميشود.
تاريخ درج: 4 مرداد 1387 ساعت 20:56 تاريخ تاييد: 4 مرداد 1387 ساعت 21:23 تاريخ به روز رساني: 4 مرداد 1387 ساعت 21:21
جمعه 4 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 113]