تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 8 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):اى مؤمن! به تحقيق اين دانش و ادب بهاى جان توست پس در آموختن آن دو بكوش كه هر چه بر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835070717




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

با هنرمندان قرآني؛ محمد احصايي / 17 حسين خسروجردي:درك درست از هنر اسلامي و ايراني از ويژگي‌هاي «احصايي» است


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: با هنرمندان قرآني؛ محمد احصايي / 17 حسين خسروجردي:درك درست از هنر اسلامي و ايراني از ويژگي‌هاي «احصايي» است
گروه هنر: شناخت دقيق از هنر ايراني قبل و بعد از اسلام از نكاتي است كه سبب قوام يافتن آثار احصايي شده‌است و به همين علت روح شرقي و ايراني را مي‌توان در اين آثار مشاهده كرد.
«حسين خسروجردي» نقاش، گرافيست و مجسمه‌ساز در گفت‌وگو با خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا) اظهاركرد: احصايي را نمي‌توان تنها يك هنرمند عرصه نقاشي‌خط دانست در واقع ما براي ساده كردن امر بررسي آثار هنري عنواني به جريان جستجوهاي يك هنرمند اطلاق مي‌كنيم و احصايي را يكي از برجستگان عرصه خط‌نقاشي و يا خط‌نگاره معرفي مي‌كنيم اما فارغ از اين نگاه مي‌توان او را نقاشي دانست كه از خط فارسي به مثابه يك عنصر زيبا و نشانه هويتي بهره مي‌برد.

وي افزود: احصايي همچنين خوشنويسي متبحر است كه با آگاهي از غناي زيباشناسانه‌اي كه در ذات خوشنويسي ايران وجود دارد استفاده‌اي تصويري از خط كرده‌است، البته افراد بسياري از خط به صورت آزاد در نقاشي‌هاي خود استفاده مي‌كنند اما كمتر كسي ‌توانسته به قدرت احصايي از خط به عنوان يك عنصر بصري بهره گيرد و با تكيه بر پشتوانه تاريخ خوشنويسي ايران و رعايت نكات فني خطاطي تابلوهايي به يادماندني خلق مي‌كند.

خسروجردي از دوران دانشجويي خود ياد كرد و گفت: من در دانشكده هنرهاي زيبا دانشگاه تهران با استاد احصايي آشنا شده و به طور غيرمستقيم شاگرد وي بودم اما اولين ارتباط حرفه‌اي ما به اسفند سال 57 مربوط مي‌شود كه براي نمايشگاه حسنيه ارشاد از احصايي خواستيم كه يكي از آثار خود با متن لااله‌الاالله را به عنوان پوستر نمايشگاه در اختيار ما بگذارد كه اين اثر تكثير شد و در نمايشگاه كه در طول 6 ماه به صورت دوره‌اي در بسياري از شهرهاي ايران به نمايش درآمد، با استقبال مردم روبه‌رو شد و تعداد زيادي فروش رفت.

عضو موسس انجمن هنرمندان نقاش ايران به حضور احصايي در جلسه دفاع از پايان‌نامه خود در سال 64 به عنوان استاد مدعو اشاره كرد و ادامه‌داد: از دوران دانشجويي من تا كنون ارتباط ما به صورت مستمر ادامه يافت به عنوان نمونه در آخرين نمايشگاه گروهي كه در گالري نار شركت كردم از حضور احصايي و هنرمنداني چون آيدين آغداشلو، زهرا فرنود، امين نظر و... بهره بردم.

عضو مركز هنرهاي تجسمي حوزه هنري تصريح‌كرد: در آثار احصايي نوعي معماري در خط، تركيب‌بندي‌هاي استوار و محكم، فهم گرافيكي قوام يافته، درك درست از سطح و تركيب‌بندي، توجه به جريان زيبايي‌شناسانه هنر ايراني و تاثير از اين جريان، استفاده صحيح از رنگ و روح هنر ايراني و شرقي ديده مي‌شود و به بياني ديگر اين موارد را از ويژگي‌هاي شاخص آثار وي مي‌توان عنوان كرد.

اين هنرمند نقاش تشريح‌كرد: هنر ايراني را مي‌توان به دو بخش هنر قبل و بعد از اسلام تقسيم كرد كه هر كدام از اين دو دوره تعريف مشخص و مستقلي دارد البته در دوره بعد از ظهور اسلام، ايرانيان به دليل بينش و فهم درستي كه از هنر داشتند، باعث شدند هنر اسلامي ايراني با هنر ساير كشورهاي اسلامي تفاوت بارزي داشته‌باشد به اين مفهوم كه اگر فردي در حوزه هنر اسلامي فعاليت كند، در صورت آشنايي با پيشينه هنر ايراني كاري قوام‌يافته‌تر و غني‌تر ارائه مي‌كنند كه اين آگاهي و استفاده از هنر ايراني يكي از ويژگي‌هاي احصايي است.

خسروجردي اضافه‌كرد: بايد توجه داشت كه آثار هنري ايراني اسلامي غير از آثار اسلامي عربي است و آن را مي‌بايست مجزا از روح آثار غير ايراني بررسي كرد. به همين علت آثار احصايي را به طور كامل ايراني معرفي مي‌كنيم زيرا روحي كه در اين آثار وجود دارد ايراني بودن آن را هويدا مي‌كند همچنين يكي از ويژگي‌هاي آثار ايراني و پارسي عقلانيت موجود در اين هنر است كه اين جنبه نيز در آثار احصايي مشاهده مي‌شود زيرا او بسيار خردمندانه به مقوله زيبايي‌شناسي مي‌پردازد و حتي گرايش به عرفان را نيز در تركيب با عقلانيت ترسيم مي‌كند.

وي در پاسخ به اين پرسش كه آيا فروش بالاي آثار احصايي در سال‌هاي اخير نشانه اقبال مخاطب عام به آثار اوست، عنوان‌كرد: بالارفتن قيمت در حراج به ويژه حراج‌هاي امارات مانند كريستيز را نمي‌توان ملاك ارزش‌گذاري روي اثر كسي دانست زيرا در اين حراج‌ها كمتر به ارزش‌هاي علمي هنرمندان توجه مي‌كنند.

اين نقاش ابرازكرد: البته اگر حداقل‌هايي از لحاظ فهم علمي در حراج‌ آثار هنري وجود داشته‌باشد، اين مسئله درك مخاطبان را مشخص مي‌كند كه به استثنايي بودن آثار احصايي پي برده و شان و جايگاه احصايي به عنوان يك هنرمند فرامنطقه‌اي را درك كرده‌اند البته احصايي به دليل داشتن ويژگي‌هاي منحصر به فرد هر روز در عرصه هنر بيشتر شناخته مي‌شود و آثار او با قيمت‌هاي بالاتري به فروش خواهدرسيد.

وي توضيح‌داد: وقتي هنرمندي نگاهي فراتر از نگاه عامه مردم داشته‌باشد، به جستجوي ارزش‌هاي تكنيكي، علمي و مفهومي مي‌پردازد و آثار او از ويژگي‌هايي برخوردار خواهدشد كه درك آن خارج از توان مخاطب عام است به همين علت من بر اين عقيده‌ام كه سليقه مخاطب عام را نبايد ملاك ارزش‌گذاري دانست چرا كه مخاطبي كه به جستجو و كندوكاو در حوزه زيبايي‌شناسي نمي‌پردازد بالطبع به عمق ارزش آثار هنري دست پيدا نخواهدكرد اما با اين حال آثار احصايي از لحاظ زيبايي‌شناسانه به گونه‌اي است كه مخاطب عام را نيز متاثر مي‌كند.

خسروجردي در پاسخ به اين پرسش كه آيا احصايي را مي‌توان مبدع سبك جديدي دانست؟ اعلام‌كرد: هيچ‌گاه در هنر چيزي خلق‌الساعه به وجود نمي‌آيد كه بتوان فردي را مبدع آن دانست. در نگاهي عميق هر هنرمندي مديون تلاش‌هاي گذشتگان است و بر پايه كوشش‌هاي آنان به موفقيت دست مي‌يابد البته برخي افراد به دليل نگرش و مسيري كه در روند زندگي هنري خود در پيش مي‌گيرند، شاخص مي‌شوند كه اين مسئله فهم، خلاقيت و نخبگي يك هنرمند را نشان مي‌دهد.

وي كه لوح زرين و دست‌خط امام خميني(ره) را از مجتمع هنر و ادبيات هفته دفاع مقدس دريافت كرده‌است، تشريح‌كرد: واقعيت اين است كه نقاشي‌خط در تاريخ هنر وجود داشته اما در يك مقطع زماني در ايران به دليل توجه به پيشينه هنري، هنر سنتي ايران مورد توجه جمعي از هنرمندان قرار گرفت و افرادي مانند پيل‌آرام، مافي و احصايي در اين عرصه فعاليت كردند كه آثار هيچ‌يك را نمي‌توان ناديده انگاشت.

خسروجردي ذكركرد: پي بردن به هويت مبدع نقاشي‌خط نياز به يك كار تحقيقاتي گسترده دارد اما بايد ديد اين مسئله تا چه اندازه اهميت دارد؟ به نظر مي‌رسد مسئله مهم و چيزي كه فرهنگ معاصر را غنا مي‌بخشد، آثار ماندگاري است كه از هنرمندان مختلفي در اين عرصه به جا مانده كه سرمايه‌هاي هنر ايران را تشكيل مي‌دهد ولي تعيين اولين فرد ابداع‌كننده نكته مهمي به تاريخ هنر ايران نخواهدافزود.

وي يادآورشد: در بررسي سبك‌هاي هنري تمام آثار موجود تحليل مي‌شود و همگي هنرمندان با تمام آثارشان هنر ايران را شكل مي‌دهند البته هنرمنداني مانند احصايي از جمله افرادي هستند كه در تاريخ هنر يگانه‌اند و كسي جايگزين آنها نخواهدشد در واقع احصايي زمينه را براي هنرمندان بعد از خود فراهم كرد تا به فعاليت در اين عرصه بپردازند.

اين هنرمند اذعان‌كرد: همه آثار احصايي در سطح حرفه‌اي انجام شده و تمام آنها مورد علاقه من است به طور كلي آثار وي از ويژگي‌هاي هنري سرشار هستند و بايستي آنها را از شاخص‌ترين آثار هنري ايراني دانست همچنين من افتخار دارم كه يكي از آثار احصايي را به عنوان هديه در اختيار داشته‌باشم.

خسروجردي در پايان احصايي را هنرمندي پايبند به اصول و اخلاق شرافتمندانه در هنر خواند و گفت: احصايي بيشتر وقت خود را در آتليه به خلاقيت، كشف و مطالعه مي‌گذراند. وي فردي دقيق، اهل كار و تلاش، وفادار به ارزش‌هاي سنتي و اعتقادي و در روابط دوستانه بي‌پيرايه، زلال و بي‌ريا است ولي در انتخاب دوست بسيار محافظه‌كار بوده و به سادگي باب دوستي با هر كسي را باز نمي‌كند.
 جمعه 4 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 257]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن