واضح آرشیو وب فارسی:قدس: مديرعامل سازمان اتوبوسراني كرج در گفتگو با قدس: ورود اتوبوسهاي گازسوز، بدون بررسيهاي لازم انجام شد
*فاطمه حاتمي
امروزه با توجه به گسترش روزافزون وسعت و جمعيت شهرستان كرج، يكي از مشكلاتي كه به چشم مي خورد، كمبود اتوبوسهاي
درون شهري و نبود زمان بندي در بعضي خطوط و خرابي و شلوغي داخل اتوبوس هاست.
آنچه در زير مي خوانيد، گفتگوي ما با مهرداد كياني، مديرعامل سازمان اتوبوسراني شهرستان كرج است كه تنها بيش از دو ماه از انتصابش در اين سمت مي گذرد.
*آقاي كياني!در حال حاضر، چه تعداد اتوبوس در شهرستان كرج وجود دارد؟
**120 دستگاه اتوبوس ملكي متعلق به خود سازمان و 350 دستگاه نيز متعلق سازمان است كه بهره برداري از آن به بخش خصوصي واگذار شده است.
95 دستگاه ميدل باس و تعدادي خودروي كارسان با ظرفيت 14 تا 21 نفر سرنشين وجود دارد كه در مجموع تعداد خودروهاي حمل و نقل عمومي سازمان به 1100 دستگاه مي رسد.
*آيا اين تعداد اتوبوس با توجه به جمعيت شهر كرج كافي است؟
**بافت خيابانها و ترافيكي شهر كرج، بافتي سنتي و غيرمدرن است. كرج در واقع روستايي است كه به يكباره تبديل به شهر شده است. در كلانشهرهايي همچون تهران و مشهدو... عموماً اين مشكل ديده نمي شود. خيابانهاي اين شهر بيش از اين ظرفيت براي تردد خودروهاي حمل و نقل عمومي ندارند و در خطوط فعلي به خاطر مشكل ترافيك، فعلاً امكان افزايش اتوبوس را نداريم و ايجاد خطوط جديد براي پاسخگويي به مردم جزو برنامه ريزيهاي سازمان است.
*در خصوص ايجاد خطوط جديد بيشتر توضيح دهيد؟
**تقاضاهايي مبني بر ايجاد خطوط جديد وجود دارد كه در حال بررسي هستيم و 120 دستگاه اتوبوس جديد وارد ناوگان مي شود كه در خطوط جديد، آنها را به كار خواهيم گرفت و تنها راهكاري كه براي خدمت بهتر به مردم وجود دارد، ايجاد خطوط جديد است.
اكنون هزار ايستگاه و 75 خط در كرج وجود دارد و هنوز مشخص نيست در كدام خطوط از اتوبوسهاي جديد استفاده خواهيم كرد، اما در هر حوزه كه تقاضا وجود داشته باشد، براي ايجاد خط جديد آمادگي بررسي داريم.
*با توجه به معطل شدن 45 دقيقه اي تا يك ساعتي مردم در بعضي خطوط، آيا اقدامي براي رفع اين مشكل صورت گرفته است؟
**چنين موضوعي امكان ندارد و به تحقيق مي گويم، اشتباه مي كنيد. من هفته اي يكي دو روز پياده بين خطوط رفت و آمد مي كنم و بر عملكرد آنان از نزديك نظارت دارم. اگر مشكلي وجود دارد، به خاطر ترافيك است.
تعداد اتوبوسها در خطوط مشخص است و در ابتدا و انتهاي خطوط مأموراني موظف به كنترل اتوبوسها هستند كه ساعت حركت آنها تغيير نكند. به همين دليل اتوبوس نمي تواند در ايستگاه بماند.
*در خطوطي همچون «آق تپه»، شلوغي اتوبوسها و نامنظم بودن زمان بندي، مردم را با مشكل مواجه كرده است. چه اقدامهايي براي رفع مشكل اين گونه خطوط انجام داده ايد؟
**در خطوطي كه مردم مشكل دارند، پس از گزارش به سازمان، در آن خطوط آمادگي افزايش تعداد اتوبوسها را داريم و سياست ما در قبال مشكلات مردم، پاسخگويي است.
*در خصوص خرابي و رعايت نشدن بهداشت و نظافت از سوي رانندگان در اتوبوسها چه اقدامهايي صورت گرفته است؟
**از زماني كه در اين جايگاه به انجام وظيفه مشغول شدم، تمام رانندگان اتوبوس را مكلف كرديم كه حداقل هفته اي يكبار اتوبوسهاي خود را بشويند و داخل تمام اتوبوسهاي ملكي بدون استثنا هر روز نظافت مي شود. در مورد اتوبوسهاي بخش خصوصي نيز تاكنون دو بخشنامه صادر كرده ايم و به شدت با اين مسأله برخورد مي كنيم و حتي در پاره اي از موارد جريمه هاي رعايت نكردن بهداشت در اتوبوسها را تا 200 درصد افزايش داده ايم تا موظف به بهبود كيفيت خدماتي شوند و اين اقدام، حركت مثبتي بوده و نمود آن را در سطح شهر مي بينيم.
*در مورد رفتار نامناسب بعضي از راننده ها و پس ندادن باقي مانده كرايه ها به مسافران، چه اقدامي را صورت داده و يا خواهيد داد؟
**براي اين منظور، شماره SMS BOX و شماره تلفن مستقيم داريم كه از طريق آنان مردم مي توانند با ما تماس بگيرند و مأموراني در سازمان موظف به رسيدگي به اين امور هستند و در اين خصوص، با عوامل متخلف و كساني كه كرايه بيش از حد مصوب دريافت مي كنند، بر اساس قوانين سازمان برخورد خواهيم كرد و اين افراد بايد جريمه پرداخت كنند. اخيراً مصوبه اي داشتيم تا افرادي را كه 25 تومان اضافه بر كرايه دريافت مي كنند، تا 200 هزار تومان جريمه شوند.
*پروژه هاي مشاركتي با بخش خصوصي به چه صورت است؟
**يكي از موضوعاتي كه شروع كرده ايم، موضوع بليت الكترونيكي، ناوبري هوشمند و تبليغات آن لاين است كه در اين زمينه، با چند شركت بزرگ وارد مذاكره شده ايم. حداقل سرمايه پيشنهادي از سوي آنها، 15 ميليارد است كه در صورت جذب اين سرمايه ها، مردم به طور محسوس شاهد يك جهش و حركت در اين زمينه خواهند بود كه كيفيت خدمات ما نيز رضايت مند خواهد بود.
*استفاده از بليت الكترونيكي چه مزايايي دارد؟
**اولين مزيت آن، احترام به مردم است كه از معطل شدن و اتلاف وقت مردم جلوگيري مي كند و در زمان صرفه جويي مي شود.
همچنين رانندگان با خيالي آسوده و با فراغ بال به كار خود مي پردازند، زيرا مجبور به تحويل دخل در آخر وقت كاري نيستند، زيرا در خصوص دريافت دخل، مشكلات عديده اي داريم كه با برقراري سيستم الكترونيكي، اين مشكلات برطرف مي شود.
*درباره تبليغات نامناسب روي اتوبوسها چه توضيحي داريد؟ آيا تصميم به تجديدنظر نگرفته ايد؟
**تبليغات حوزه بسيار حساس و ظريف است. منظور از تبليغات، ديده شدن و خوب ديده شدن است. اتوبوسهاي سازمان عموماً در طي روز در معرض ديد چندين ميليون چشم هستند كه اين زمينه فوق العاده مناسبي براي تبليغ است. اما نوع نگاه ما و نحوه برخورد ما با تبليغات موضوعي است كه بايد درباره آن كارشناسي شود و چون هنوز به كارشناسي لازم در اين زمينه نرسيده ايم، تبليغات روي اتوبوسها را ممنوع كرده ايم و اكنون هيچ اتوبوسي حق تبليغ جديد ندارد، تا زماني كه كارشناسيهاي لازم انجام شود.
*آيا سازمان اتوبوسراني كرج مطالبات خود را از وزارت كشور دريافت كرده است؟
**متأسفانه در دو سال گذشته، وزارت كشور به تعهدات خود در قبال ما عمل نكرده است و مطالبات سازمان از وزارت كشور رقمي بيش از 5/2 ميليارد تومان و امسال نيز 3 ميليارد تومان است كه كمتر از يك سوم اين مبلغ را از وزارت كشور دريافت كرده ايم.
براي ورود به عرصه هاي هزينه، بايد دست به عصا عمل كنيم و بسياري از طرحهاي ما به دليل نداشتن پشتيباني مالي، عملي نمي شود.
*چه تعداد اتوبوس گازسوز در كرج وجود دارد و وضعيت اتوبوسهاي گازسوز چگونه است؟
**در حال حاضر، 100 دستگاه اتوبوس گازسوز ملكي داريم كه متعلق به خود سازمان است و 90 دستگاه ديگر نيز مربوط به بخش خصوصي وارد سازمان مي شود و 30 دستگاه ديگر نيز توسط بخش خصوصي در حال بهره برداري است.
ورود اتوبوسهاي گازسوز با عجله و بدون بررسيهاي لازم انجام شد، زيرا پايه اتوبوسهاي گازسوز ديزل است و چون اين كار بدون كارشناسي لازم بود، امروز با مشكلات فراواني روبرو هستيم. از جمله مشكلات، نبود جايگاه هاي CNG در سطح شهر است. از چهار جايگاه كه حاصل مشاركت سازمان با سازمان بهينه سازي مصرف سوخت است، سه جايگاه خراب است و يك جايگاه نيز در حال راه اندازي است و جايگاه اختصاصي سازمان نيز خراب است. بنابراين آن گونه كه بايد قادر به سرويس دهي مناسب به سازمان نيستند، زيرا قطعات يدكي اين اتوبوسها در دسترس نيست و بسيار گران است و هر كدام از اين دستگاه ها متعلق به يك شركت است كه اين موارد بر اساس خواسته ها و نيازهاي سازمان طراحي و ساخته نشده اند.
يكي ديگر از مشكلات اين است كه جايگاه ها مخصوص خودروهاي سواري هستند، جايگاهي نياز داريم كه بتواند منبع اتوبوس گازسوز را پر كند كه متأسفانه در جايگاه هاي كنوني اين اتفاق نمي افتد. همين امر سبب شده است تا سوخت گيري ده دقيقه اي اتوبوسهاي ما بيش از 45 دقيقه طول بكشد.
در زمستان نيز با اتوبوسهاي گازسوز مشكل داريم. به همين دليل، فعلاً قصد خريد اتوبوسهاي گازسوز را نداريم و اتوبوس گازسوز جديدي را اضافه نخواهيم كرد.
پنجشنبه 3 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: قدس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 119]