واضح آرشیو وب فارسی:آفرينش: دانشگاه آزاد اسلامي به سرعت در حال حركت در جهت توسعه كيفي است دكتر جاسبي در گردهمايي سراسري روساي مراكز آموزشي و فرهنگي سما:
رئيس دانشگاه آزاد اسلامي با تاكيد بر اينكه افزايش كارآيي; حداقل كميت و حداكثر كيفيت، موفقيت آينده دانشگاه را تضمين مي كند، گفت: دانشگاه بايد با بهره گيري از تكنولوژي هاي نو، دائما به دنبال خلاقيت و نوآوري باشد.
به گزارش آنا، دكتر جاسبي در نوزدهمين گردهمايي سراسري روساي مراكز آموزشي و فرهنگي سما دانشگاه آزاد اسلامي با بيان اين مطلب افزود: اگر مي خواهيم يك تشكيلات نمونه و كارآمد داشته باشيم بايد هر روز با صرفه جويي و كارآيي به دنبال اصلاح جهت گيري ها باشيم.
وي ادامه داد: اين جهت گيري ها بايد به ارزش هاي دانشگاه هم اضافه شود و با انديشيدن به افق هاي دور دست تسليم مشكلات روزمره نشويم.
رئيس شوراي اجرايي اتحاديه دانشگاه هاي جهان اسلام خاطرنشان كرد: جمهوري اسلامي ايران از آغاز شكل گيري با مشكل جدي تفكر حاكميت دولتي آن هم در همه اركان جامعه رو به رو بود و از جمله دلايل آن، يكي نظام طبقاتي رژيم شاهنشاهي و ديگري تبليغات گسترده و وسيع نيروهاي كمونيست و سوسياليست بود.
وي ادامه داد: در چنين شرايطي، دانشگاه آزاد اسلامي مسووليت بزرگ شكستن اين تفكر را برعهده گرفت و به همين دليل از آغاز حركت با مقاومت هاي سنگين و انواع كارشكني ها روبه رو شد كه اگر حمايت شخص امام (ره) نبود، ادامه حيات و استمرار اين حركت امكان ناپذير بود.
دكترجاسبي افزود: با اين حال دانشگاه آزاد اسلامي، وارد ميدان شد و حركت واگذاري كارها به مردم را در آموزش عالي آغاز كرد و امروز كه ربع قرن از فعاليت آن مي گذرد بسياري از موانع از سر راه برداشته شده است.
وي اذعان داشت: آن هايي كه در دهه اول تشكيل دانشگاه آزاد اسلامي به دنبال براندازي اين نهاد و تعطيلي اين مجموعه بودند، به ناچار عقب نشيني كردند.
رئيس دانشگاه آزاد اسلامي، ادامه داد: در دهه دوم كه آغاز توسعه كمي دانشگاه آزاد اسلامي بود، اين مجموعه آموزش عالي توانست در سراسر ميهن اسلامي داراي شعبات و واحدهايي شود كه نسل جوان كشور را بتواند پذيرا باشد و در دهه سوم كه دهه ارتقاي كيفيت نامگذاري شده است، اين مجموعه آموزش عالي به سرعت در حال حركت در جهت توسعه كيفي است و آنهايي كه روزي با دلايل و اغراض سياسي وارد جنگ با اين دانشگاه شدند تا ديگر اين دانشگاه نباشد، مايوس شدند و فشار خود را از روي دانشگاه برداشته و روي مديران آن متمركز كردند.
وي تصريح كرد: اين حركت هم به ياري خداوند متعال در همين مرحله شكست خواهد خورد، چرا كه اين حركت منافقانه، مبتذل و همراه با انواع ترفندهاي غيراخلاقي و ضد ارزشي است.
عضو منتخب امام (ره) در شوراي عالي انقلاب فرهنگي گفت: ما در عين برخورد با اين دشمني ها، همواره سعي مي كنيم از محدوده تقوا، ارزش ها و صداقت، پا را فراتر نگذاريم و از ابزار و روش هاي مخالفان مان استفاده نكنيم چرا كه اين سنگ اندازي ها در سطح كلان و خرد وجود دارد.
وي با بيان اين كه دانشگاه آزاد اسلامي اكنون صاحب فرزند برومندي به نام "سما"ست كه بخش آموزش متوسطه و پيش از دانشگاه را برعهده دارد، گفت: 17 سال پيش، پيشنهاد تاسيس مدارس غيرانتفاعي براي اين كه 10 درصد دانش آموزان كشور تحت پوشش مدارس غير دولتي قرار بگيرند و واگذاري كارها به دست مردم باشد را دادم كه مورد استقبال قرار گرفت.
دكترجاسبي افزود: امروز خوشحالم كه مدارس سما با كمك دانشگاه آزاد اسلامي و حمايت مردم و به كارگيري نيروهاي كارآمد به جايي رسيده كه اكنون داراي 50 هزار دانش آموز با 600 مدرسه و 100 آموزشكده با 70 هزار دانشجو است.
وي ادامه داد: حسن دانشگاه آزاد اسلامي و سازمان سما اين است كه هميشه به دراز مدت فكر كرده و افق هاي دوردست را مدنظر دارند و مهم اين است كه به افق هاي پيش بيني شده دست يابيم.
رئيس دانشگاه آزاد اسلامي خاطرنشان كرد: يكي از كارهاي خوب و قابل تقدير سازمان سما كه نشان از برنامه دراز مدت آن دارد اين است كه در رابطه با فضاهاي آموزشي به سراغ ساختمان هاي استيجاري نرفته و هميشه به دنبال ساخت و سازهاي بزرگ و وسيع همانند دانشگاه آزاد بوده است.
به گفته جاسبي، تربيت نيروي انساني و به كارگيري آن يكي ديگر از كارهاي بزرگي است كه در سما صورت گرفته است.
وي ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامي همواره در مقابل تحميل نيرو مقاومت كرده است، براي اين كه احساس مي كنيم اين نقطه استراتژيك است و اگر ما از نظر نيروي انساني متورم شويم مثل ساير بخش هاي دولتي شده و به دليل كمبود منابع مالي محكوم به زوال مي شويم، بنابراين دانشگاه آزاد زير بار استخدام هاي بي حساب و كتاب نمي رود و بايد با حداقل كميت و حداكثر كيفيت، موفقيت آينده، تضمين شود.
جاسبي ادامه داد: در سال هاي اخير با كمبود داوطلب در مدارس كشور رو به رو بوديم، اما اكنون اين منحني تغيير جهت داده و تعداد داوطلبان دوباره رو به افزايش است و با توجه به تورمي كه در چند سال اخير به خصوص در حوزه مسكن و ساختمان داشتيم بسياري از مدارس غيردولتي از گردونه خارج شدند.
وي افزود: يكي از محسنات سما اين است كه علاوه بر ساخت و سازهاي زيادي كه انجام داده از نظر شهريه نيز شهريه قانوني را دريافت مي كند.
رئيس دانشگاه آزاد اسلامي ادامه داد: سما پايه خود را بر روي شهريه هاي مصوب و قانوني قرار داده است و اگر قرار است آينده روشن تر، بهتر و موفقيت آميزتري نسبت به امروز داشته باشيم مستلزم اين است كه سيستم هاي كنترلي، نظارت و هدايت بيشتر مورد توجه قرار گيرد.
وي افزود: نگهداري موفقيت ها، مهم تر و سخت تر از به دست آوردن آن هاست و بايد هر روز بر موفقيت هاي خود بيفزاييم و دائما در حال تجديدنظر در برنامه ها باشيم.
جاسبي گفت: يكي از كم كاري ها و غفلت ها در دانشگاه آزاد اسلامي، عدم تبيين خدمات و دستاوردهاي دانشگاه به مردم است كه بايد در محافل، مجالس و اجتماعات به صورت گروهي و فردي اين ضعف را جبران كنيم. وي با تاكيد مجدد بر كيفي سازي در مدارس سما، گفت: ما پيش بيني مي كنيم تا سال 90 تعداد مدارس به 800 مدرسه و تعداد دانش آموزان به رقمي بالاتر از 100 هزار نفر برسد.
برخورد با واحدهايي كه خارج از طرح استخدام نيرو جذب ميكنند
همچنين در اين گردهمايي رييس سازمان سما دانشگاه آزاد اسلامي از برخورد با واحدهايي كه خارج از طرح استخدام، اقدام به كارگيري نيرو مي كنند، خبر داد و گفت : سازمان سما در حال حاضر داراي دو ميليون و 300 هزار متر مربع زمين ملكي است و اين سازمان، داراي 800 هزار متر مربع فضا ميباشد كه 150 هزار متر مربع فضاي آموزشي نيز در حال احداث است.
وي با بيان اينكه برخورداري از فضاي آموزشي ملكي بويژه در مدارس از جمله موفقيت هاي سازمان سما محسوب مي شود، اظهار كرد: در غير اين صورت، اداره مدارس با مشكلات بسياري روبرو مي شد چرا كه در حال حاضر ادامه فعاليت بسياري از مدارس استيجاري مختل و حتي تعطيل شده اند.
ميرشمسي با اشاره به سرمايه گذاري 17 ميليارد توماني در مدارس و آموزشكده هاي سما، گفت: كيفيت بخشي به فعاليت ها در دهه دوم فعايت سازمان سما، از جمله مهمترين برنامه هاي مدارس بوده و آموزشكده ها نيز در راستاي كيفيت انتخاب نيروي انساني متعهد را در برنامه هاي خود در نظر گرفته اند.
وي با بيان اينكه يكي از طرح هاي كيفيت بخشي آموزش در سازمان سما برگزاري آزمون هماهنگي است، تصريح كرد: همه ساله اين آزمون با هدف هدايت معلمين و دبيران به سمت روشهاي تدريس مناسب، برگزار مي شود.
وي با بيان اينكه در مدارس سما برخي از دروس در برنامه هاي فوق العاده به زبان انگليسي تدريس مي شود گفت: يكي از مشكلات آموزش و پرورش عدم آشنايي دانش آموختگان با زبان انگليسي است كه اين مشكل در سازمان سما حل شده است. ميرشمسي با اشاره به تربيت مربيان پژوهشگر در سازمان سما، اظهار كرد: مدارس از نظر كيفي از وضعيت خوبي بهره مند هستند. وي با بيان اينكه مدارس غيرانتفاعي دچار افت كمي شده اند، گفت: ميزان پذيرش در مدارس سما طي اين چند سال ثابت مانده كه اين مساله يكي از موفقيت هاي سازمان است.
وي با اشاره به وجود 100 آموزشكده و 75 هزار دانشجو در رشته هاي فني و حرفه اي سازمان سما، اظهار كرد: سازمان سما، مي تواند رشته هاي مشابه فني حرفه اي كه در واحدهاي بزرگ و جامع دانشگاه آزاد اسلا مي وجود دارند را ايجاد كند.
رييس سازمان سما دانشگاه آزاد اسلامي، با تاكيد بر اينكه رشته هاي كارداني فني حرفه اي پيوسته نياز به مراقبت هاي ويژه اي دارند، خاطر نشان كرد: از آنجايي كه اين افراد از كارداني به دانشگاه مي روند و دوره پيش دانشگاهي را نمي گذرانند نيازمند مراقبت هاي ويژه اي هستند. ميرشمسي با بيان اينكه اميد است طرح هاي سازمان سما به مدارس دولتي تسري يابد، گفت: با توجه به حذف كنكور، پيش بيني مي شود در آينده مدارس با كيفيت از دانش آموزان بيشتري برخوردار باشند.
به گفته وي، در حال حاضر بيشترين رشد جمعيت مدارس سما در دوران ابتدايي و در سال اول اين مقطع وجود دارد.
چهارشنبه 2 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفرينش]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 177]