واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: اسرائيل به آمريكا:در مذاكره با ايران، ما را فراموش نكنيد
تنها به قيمت يك بليط هواپيما براي ويليام برنز سومين مقام ديپلماتيك وزارت امور خارجه آمريكا، دولت واشنگتن به سريعترين و مهمترين هدف خود رسيد و بلافاصله شاهد كاهش 12 درصدي قيمت نفت بود...هم اكنون اورشليم نيز بايد تغيير رويه دهد و به جاي اينكه به اميد واهي صدور دستور بمباران ايران توسط بوش باشد، بايد نگاه به جوانب مثبت گفتگوي ايران و آمريكا را با تأكيد بر منافع حياتي اسراييل آغاز كند.
روزنامه هاآرتص در گزارشي كه به نظر با هدف تشريح «مطالبات اسرائيل از مذاكره احتمالي آمريكا با ايران» منتشر كرده، مدعي است:اسراييل نشان داده كه كاملاً در برابر چرخش اخير سياست آمريكا در برابر ايران غافلگير شده است.
به گزارش سرويس بينالملل «تابناك»، اين روزنامه مينويسد: دولت بوش قبل از اينكه تصميم به اعزام يك ديپلمات ارشد آمريكايي را به مذاكرات ايران و اروپا بگيرد، با اسراييل مشورتي نكرده بوده و در مورد قصد خود براي بازگشايي دفتر حافظ منافع در ايران هم هيچ اطلاعاتي در اختيار اسراييل قرار نداده است.
دفتر نخست وزير اسراييل تقريباً در دقيقه 90 از سياست جديد آمريكا مطلع شد و آن نيز تنها با اين هدف بود كه شوكه نشدن شديد اسراييل از اين كار را تضمين كند. اگر مذاكرات و پيشنهادهاي مخفيانه بين تهران و واشنگتن قبل از اطلاع به اسراييل صورت گرفته باشد، آن گاه بايد اذعان كنيم كه اسراييل كاملا از آنها بياطلاع بوده است.
تنش زدايي آمريكا و ايران، يك پيامد كاملاً واضح به دنبال دارد: تا زماني كه بازي ديپلماتيك ادامه پيدا كند، هيچ شانسي براي اقدام شديد جامعه جهاني عليه ايران وجود نخواهد داشت كه اين امر شامل بمباران نكردن تأسيسات اتمي، عدم تحريمات دريايي و پروازهاي تجاري كه مورد توجه اسراييل بوده است، ميشود. حتي اگر يك ديپلمات رده پايين آمريكايي هم به ايران فرستاده شود تا با مردم اين كشور رابطه برقرار كند، آنگاه رژيم ايران از مصونيت كامل در برابر جامعه جهاني برخوردار خواهد شد.
مقامات اسراييلي هنوز هم اميدوار هستند همه چيز را از دست نداده باشند و آمريكا هنوز هم اقدام استراتژيكي صورت نداده باشد و اين مذاكرات نيم بند باعث هموار شدن راه براي حمله نظامي به ايران شود.
مردم آمريكا ديگر ظرفيت پذيرفتن يك جنگ ديگر را ندارند و ارتش اين كشور نيز با گشايش جبهه سوم در ايران بعد از افغانستان و عراق مخالف است. مردم آمريكا بيشتر نگران افزايش قيمت بنزين هستند تا تمايلات اتمي ايران و در ميان همه راهكارهايي كه دولت بوش براي حل بحران انرژي اين كشور مدنظر داشته، بازنگري در ارتباطات آنها با ايران به عنوان موثرترين راه بروز پيدا كرده است.
تنها به قيمت يك بليط هواپيما براي ويليام برنز سومين مقام ديپلماتيك وزارت امور خارجه آمريكا، دولت واشنگتن به سريعترين و مهمترين هدف خود رسيد و بلافاصله شاهد كاهش 12 درصدي قيمت نفت بود.
از همان پاييز گذشته، نشانه هايي از نرم شدن واشنگتن در برابر تهران مشاهده مي شد. مقامات آمريكايي همتايان اسراييلي را توجيه كردند كه هرگونه طرح براي اقدام نظامي عليه ايران هم اكنون ديگر به تاريخ پيوسته است. آنها با شوق تمام به مقامات اسراييل گفتند راه گفتگو را انتخاب كرده اند و توصيه كردند بهتر است اسراييل نيز همين راه را در پيش گيرد. حتي اگر ايران هم به بمب اتم دست يابد، وجود سفارت آمريكا در تهران بهترين تضمين براي ثبات و آسايش منطقه خواهد بود.
انتشار گزارش سازمانهاي اطلاعاتي آمريكا مبني بر توقف برنامه تسليحاتي اتمي ايران در سال 2003 اهود باراك وزير دفاع اسراييل را قاتع كرد كه دولت بوش ديگر خود را درگير مشكل ايران نخواهد كرد و تصميم گيري در اين مورد را به رهبر بعدي كاخ سفيد موكول خواهد كرد.
به اين ترتيب اسراييل به شدت نگران دستيابي ايران به سلاح اتمي شد و اولمرت، نخست وزير اسراييل در صدد برآمد تا موضع واشنگتن را تغيير دهد و پس از ارائه گزارش اطلاعاتي متناقضي به بوش در مورد برنامه اتمي ايران، وي تقريباً گمان مي برد كه موفق به خنثي كردن اثر گزارش سازمانهاي اطلاعاتي آمريكا شده است. موفقيت اولمرت در نابودي تأسيسات اتمي مشكوك سوريه در تابستان گذشته تقريباً وي را متقاعد كرده بود كه اين كار در مورد هدف بعدي هم امكان پذير است و به اين ترتيب در گفتگويي با هاآرتص در ماه آوريل لحن خود را تندتر كرد و گفت:"من به مردم اسراييل اعلام مي كنم كه ايران هرگز به توانايي هاي اتمي دست نخواهد يافت.
بوش در ابتدا حمله اسراييل به سوريه را هشداري به ايران خواند تا نشان دهد با اين روش اسراييل موافق است. اما ناگهان از ماه گذشته همه چيز تغيير كرد: پنتاگون شروع به افشاي اطلاعاتي مبني بر مخالفت قاطع با اقدام نظامي اسراييل عليه ايران كرده و ماه گذشته بوش در اروپا اعلام كرد قصد دارد تا چهارچوب چندجانبه برخورد با پرونده ايران را تغيير داده و از آن فراتر رود.
مطمئناً اين موضع كسي نيست كه در تابستان يا پاييز امسال قصد وارد شدن به يك جنگ را دارد، بلكه موضع كاملاً عادي فردي است كه قصد ايجاد شبكه اي ديپلماتيك را قبل از ترك پستهاي دولتي دارد. از همين رو اورشليم تصميم گرفت اين نشانه ها را نديده بگيرد و به تهديدات خود ادامه دهد.
سفير اسراييل در آمريكا از تحريمات شديد نفتي عليه ايران سخن گفت، اما سه روز بعد از آن سياست آمريكا در مسيري مخالف به جريان افتاد. هم اكنون اورشليم نيز بايد تغيير رويه دهد و به جاي اينكه به اميد واهي صدور دستور بمباران ايران توسط بوش باشد، بايد نگاه به جوانب مثبت گفتگوي ايران و آمريكا را با تأكيد بر منافع حياتي اسراييل آغاز كند.
در درجه اول، اسراييل بايد به فكر اين باشد كه تعطيلي برنامه اتمي ايران نبايد رودرروي تعطيلي نيروگاه ديموناي اسراييل و يا هر تلاش ديگري قرار گيرد كه منجر به تضعيف قدرت بازدارندگي اسراييل شود.
علاوه بر اين، اسراييليها بايد خواستار توقف فعاليت سانتريفيوژهاي ايران شوند و اگر هم در اين راه موفق نشدند، بايد خواستار جبران خسارت و تضمينهاي امنيتي مانند تكنولوژيهاي پيشرفته ضد موشكي شوند. بايد بدانيم ديپلماتها بر خلاف خلبانان هيچ گاه به خاطر اعمال قهرمانانه شان مورد تقدير قرار نميگيرند، اگرچه بايد به آنها فرصت داد تا مانند ليبي و كره شمالي براي توقف برنامه اتمي ايران هم تلاش كنند.
چهارشنبه 2 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 128]