تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 8 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):چه بسيار عزيزى كه، نادانى اش او را خوار ساخت.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835085376




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

دختران به دنبال پرستيژ، پسران جوياي درآمد


واضح آرشیو وب فارسی:الف: دختران به دنبال پرستيژ، پسران جوياي درآمد
برنا - از نظر بيشتر دختران تحصيلكرده، محيط كاري امن مهمترين فاكتور اساسي در يك كار محسوب مي شود. اما از نظر پسران تحصيلكرده درآمد بيشتر نخستين اولويت ورود به بازار كار است. پسران همچنين انتظار دارند كه پس از ورود به محيط كار قراردارد كاري با آنها امضاء شود، برعكس رشته هاي با پرستيژ براي دختران تحصيلكرده در درجه نخست اهميت قرار دارند...

انتخاب رشته هاي دانشگاهي هميشه به عنوان دغدغه پايان ناپذير كنكوري ها و خانواده هايشان مطرح بوده و مشكلاتي را به بار آورده است.

دخالت در علايق افراد و ترديد و دو دلي در انتخاب رشته از مهترين چالش هاي پيش روي داوطلبان مجاز به انتخاب رشته است. در اين ميان همواره اين سوال مطرح بوده كه كدام رشته يا گرايش ها از اهميت بيشتري برخوردار هستند.

كدام رشته بهتر است؟ پول‌ساز يا با پرستيژ

رشته هاي دانشگاهي در ايران بر حسب كاربرد و علاقه به دو دسته تقسيم مي شوند. رشته هاي پول ساز و رشته هاي با پرستيژ.

رشته هاي پول ساز آنهايي هستند كه افراد پس از دريافت مدرك آن با حداقل تضمين كافي براي ورود به بازار كار و كسب درآمد روبرو مي شوند.

اينگونه رشته ها در ايران به شدت مورد توجه هستند اما بر حسب برخي شرايط، در آنها هيچگونه تضميني براي پول دار شدن نيست. به عنوان مثال رشته هاي مديريت بازرگاني، حسابداري و علوم كامپيوتر در زمره رشته هاي تحصيلي پول ساز به حساب مي آيند.

اما رشته هاي با پرستيژ آنهايي هستند كه ممكن است بازار كار مناسبي نداشته باشند ولي از نظر عامه با كلاس محسوب شوند. ولي واقعيت آن است كه در حال حاضر حتي كسب مدرك در اين رشته ها نمي تواند تضمين فوري و بلافاصله براي پول پارو كردن به حساب آيد.

مشكل ناراحت كننده اينجاست كه در برخي رشته هاي دبيرستاني، امكان برگزيدن مجموعه اي از رشته هاي جذاب و مورد توجه وجود ندارد.

به عنوان مثال در رشته هاي تجربي و رياضي، پزشكي و مهندسي از بيشترين اقبال برخوردار است. در گروه انساني نيز رشته حقوق و علوم اجتماعي در كانون توجه داوطلبان قرار دارد اما تا چه ميزان مي توان به ترسيم نقشه هاي آرماني دور و دراز از انتخاب رشته اميدوار بود.

تصور دكتر يا مهندس شدن؛ افتخاري موروثي

بيشتر خانواده ها تصور مي كنند كه دكتر يا مهندس شدن فرزندان افتخار آفريني براي خانواده بوده و موجب بالا رفتن شأن و شخصيت آنها مي شود. طي سال هاي اخير اين انگيزه به آرامي در حال رنگ باختن است و خانواده ها به كسب مدرك در هر رشته اي از سوي فرزندان بسنده كرده اند.

امروزه كسب مدرك دانشگاهي صرفاً ابزاري تسهيل كننده و نه چندان كليدي براي ورود به بازار كار محسوب مي شود. در دوران معاصر اين تفكر كه فارغ التحصيلي يعني مشغول شدن به كار در حوزه تحصيلي مرتبط، به كلي بي اهميت شده است.

اشباع جامعه از فارغ التحصيلان اين امكان را به كلي سلب كرده كه افراد پس از گرفتن مدرك بتوانند بلافاصله در شغلي آرام و بي دغدغه با درآمدي بالا مشغول به كار شوند.

از سال 1378 به بعد كه علائم هشدار دهنده افزايش فارغ التحصيلان نمود يافت ناگهان تقاضا براي كار به حد بي سابقه اي بالا رفت. اين روند به مرور تا سال 83 به يك پديده نگران كننده دومي نيز منجر شد كه آن افزايش تعداد تحصيلكرده هاي دختر نسبت به پسر بود.

اخيراً از اين پديده با عنوان بر هم خوردن تعادل فارغ التحصيلان نام برده شده است. گرچه به هيچ وجه نمي توان افزايش دختران تحصيلكرده را يك خطر محسوب كرد اما نكته نگران كننده زماني است كه اين دختران فشار به سيستم را براي مشغول شدن به كار در پيش مي گيرند.

فاكتورهاي اساسي انتخاب رشته و شغل

نتايج يك بررسي نشان داد كه ميزان درآمد از كمترين اهميت براي دختران تحصيلكرده آماده به كار برخوردار است. همين تحقيق نشان داده كه دختران تحصيلكرده مدت زمان طولاني كارآموزي بدون حقوق يا با كمترين حقوق را به منتظر ماندن براي دست يابي به شغل مناسب ترجيح مي دهند.

همچنين از نظر بيشتر دختران تحصيلكرده، محيط كاري امن مهمترين فاكتور اساسي در يك كار محسوب مي شود. اما از نظر پسران تحصيلكرده درآمد بيشتر نخستين اولويت ورود به بازار كار است. پسران همچنين انتظار دارند كه پس از ورود به محيط كار قرار دارد كاري با آنها امضاء شود. اين افراد همچنين تمايل دارند كه بر حسب تحصيلات شان مسئوليت هاي كم درد سر و با پرستيژ به آنها محول شود.

به همين دليل رشته هاي پول ساز بيشتر مورد توجه پسران قرار مي گيرد. بر عكس رشته هاي با پرستيژ براي دختران تحصيلكرده در درجه نخست اهميت قرار دارند.

واقعيت آن است كه جامعه ما اكنون اعتقاد درس خواندن براي رسيدن به شغل مناسب را از دست داده است. گرچه در پس زمينه ذهني برخي خانواده ها و جوانان كماكان كور سوي اميدهاي آرماني وجود دارد اما واقع نگري ايجاب مي كند كه آينده بر حسب پيشداوري هاي غير معقول پايه ريزي نشود.

تمايل پسرها به رشته هاي پول ساز و پر پرستيژ را نمي توان مطلق فرض كرد. تجربه نشان داده كه بيشتر پسرها پس از قبولي در رشته اي كه مورد علاقه آنها نيست، با اميد و اكراه به ثبت نام و تحصيل مبادرت مي كنند و تعداد اندكي از آنها در ميانه راه انصراف مي دهند.

اما اين نگرش در دختران تا حدي متفاوت است. دخترها به خاطر فرصتي كه در اختيار دارند در صورتي كه براي ازدواج تحت فشار خانواده قرار نگيرند، به شدت اهل ريسك و انصراف از ثبت نام در رشته هايي كه مورد علاقه شان نيست، مي باشند.
 چهارشنبه 2 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: الف]
[مشاهده در: www.alef.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 108]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن