تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 30 بهمن 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خدايا روزى كن مرا محبّت خودت و محبّت دوستدارانت را و محبّت آنچه مرا به تو نزديك مى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

کشتی تفریحی کیش

تور نوروز خارجی

خرید اسکرابر صنعتی

طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راه‌اندازی کسب‌وکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وب‌سایت

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

زومکشت

فرش آشپزخانه

خرید عسل

قرص بلک اسلیم پلاس

کاشت تخصصی ابرو در مشهد

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

مبل کلاسیک

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

کفش ایمنی و کار

دفترچه تبلیغاتی

خرید سی پی

قالیشویی کرج

سررسید 1404

تقویم رومیزی 1404

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1860661751




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

توليدات دارويي ايران در 2 سال اخير


واضح آرشیو وب فارسی:الف: توليدات دارويي ايران در 2 سال اخير
گروه فناوري هاي نوين: دارو يكي از نيازهاي استراتژيك هر كشور و خودكفايي در توليد آن نشان دهنده توانمندي آن كشور است و توليد داروهاي مبتني بر فناوري و يا با منشاء گياهي در دو سال اخير گام بلند جمهوري اسلامي ايران در نشان دادن اين توانمندي است.

در حالي كه در حال حاضر 95 درصد داروهاي مصرفي در بازار دارويي كشور در داخل توليد مي شود، سهم ريالي و ارزي 5 درصد وارداتي حجم بزرگي از اعتبارات بخش دارويي كشور را در خود هضم مي كند كه خوشبختانه با توليد بخشي از اين داروهاي وارداتي به دست توانمند محققان ايراني داخل كشور، صرفه جويي ارزي قابل توجهي صورت گرفته است.

در اين ميان پزشكان ايراني بايد به تجويز اين داروها كه از مرجع وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي مجوز توليد دريافت كرده اند توجه كنند چرا كه كارشكنيهاي برخي شركتهاي خارجي سازنده دارو همواره سدي در برابر رشد داروسازي در داخل كشور است.

در اين گزارش به صورت اجمالي به توليد داروهاي ايراني در دو سال گذشته پرداخته شده است.

اول ارديبهشت ماه 1386

توليد "فاكتور 8" براي بيماران هموفيلي يكي از محصولاتي است كه به زودي در بخش فناوريهاي نوين علوم پزشكي توليد آن از سوي محققان ايراني آغاز مي شود. اين دارو با روش نوتركيب و به طور كاملاً خالص و در مقياس مورد نياز كشور توليد و تهيه مي شود.

21 خردادماه سال 1386

مديرعامل سازمان تأمين اجتماعي از توليد داروي ضد سرطان گوارش با منشاء گياهي از سوي محققان ايراني خبر داد. داروي گياهي كه ضد سرطان گوارش است با نام Spinal - Z از سوي شركت سرمايه گذاري دارويي تأمين اجتماعي و پس از 16 سال حاصل شد و به گفته مددي - مديرعامل وقت سازمان تأمين اجتماعي تا زمان اعلام رسمي دارو 700 نفر به كمك اين دارو درمان شده و از 5 سال پيش تاكنون مراحل توليد خود را در شركت داروپخش طي كرده است.

4 مردادماه سال 1386

با رونمايي داروي ايراني اسورال، ايران به دومين كشور توليد كننده قرص خوراكي بيماران تالاسمي در دنيا تبديل شد. اين دارو نوع خوراكي داروي "دفراسيروكس" است كه در كشور با نام "اسورال" Osveral توليد شد. داروي "دفراسيروكس" با نام دسفرال داروي تسهيل دفع آهن در بيماران تالاسمي است كه بايد هفته اي پنج بار به صورت زيرجلدي به سويله پمپ مخصوص به مدت 4 تا 5 ساعت تزريق شود كه با توليد داروي جديد اسورال اين بيماران امكان مصرف داروي خوراكي را خواهند داشت.

اين دارو نخستين داروي كاملا مبتني بر فناوري داخلي ايران است و ايده اوليه توليد اين دارو در سال 82 و پس از اطلاع يافتن از توليد داروي اصلي به نام Exjade كه نوع خوراكي دفراسيروكس است در دانشگاه علوم پزشكي تهران و در نهايت توليد آن زا سوي يكي از شركت هاي مستقر در مركز رشد اين دانشگاه انجام شد.

18 شهريور ماه سال 1386

سازمان انرژي اتمي ايران توانست به توليد انبوه راديو داروي موليبدن 99 - تكنسيم M 99 در كشور و خودكفايي در اين زمينه دست يابد. اين ماده دارويي كه در تشخيص بسياري از بيماري ها از جمله بيماري هايي كه نياز به اسكن از ماهيچه هاي قلبي ، مغز استخوان ، غدد بزاقي ، تيروئيد ، پاراتيروئيد ، شش ها ، كبد ، كليه و ... دارند در تمام مراحل توسط متخصصان و فارغ التحصيلان دانشگاه هاي داخلي تهيه و توليد شد.

ماده موليبدن 99 - تكنسيم M 99 در حال حاضر تنها در چند كشور از جمله بلژيك ، كانادا ، آفريقاي جنوبي ، هلند ، انگليس ، چين ، هند و دو الي سه كشور ديگر توليد مي شود و ايران در حقيقت جز معدود كشورهاي توليد كننده اين راديو داور است.

30 شهريور ماه سال 1386

جديدترين داروي درمان آلزايمر با نام "دونپزيل" كه به صورت قرص مصرف مي شود، توسط متخصصان داخل كشور و با مجوز وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در كشور به توليد انبوه رسيد. اين دارو تنها از سوي مديرعامل شركت دارو درمان پارس و به مناسبت روز جهاني آلزايمر معرفي شد.

به گفته مديرعامل اين شركت دارويي، مصرف دونپزيل در درمان آلزايمر شديد به تاييد سازمان غذا و داروي آمريكا (FDA) و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي كشورمان را نيز دريافت كرده است. آلزايمر نوعي بيماري پيش رونده مغزي است كه در صورت درمان نشدن، موجب زوال عقل شده و فرد قدرت تفكر و اعمال عالي مغز خود را به همراه حافظه از دست مي دهد.

14 بهمن ماه سال 1386

آنژي پارس داروي گياهي درمان زخم پاي ديابتي كه براي نخستين بار در جهان از سوي محققان ايراني توليد شد. اين دارو براي درمان زخم پاي ديابتي كاربرد دارد و داراي اثرات بلند مدت و اثربخش بوده است و مي تواند از قطع عضو نيز پيشگيري كند. تحقيقات اين دارو با همكاري دانشگاه هاي علوم پزشكي تهران، شيراز، تبريز و ايران، سازمان هلال احمر و دانشگاه تربيت مدرس انجام شد.

اساس داروي آنژي پارس گياهي و از گياهان دارويي با يك باز تركيب دوباره توليد شده است. تحقيقات اوليه نشان داد كه اين دارو در مورد ساير زخم ها مي تواند مورد استفاده قرار بگيرد. اين دارو نتيجه 7 سال تلاش محققان ايراني است و توانسته مهمترين عارضه ديابت كه اشكال در عروق بسيار ريز و كوچك است را درمان كند.

21 اسفندماه سال 1386

محققان ايراني دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي به "آلواسكين" (Alloskin) به عنوان جانشيني مناسب براي درمان بيماران دچار سوختگي دست يافتند. اين محصول جديد پس از كشت پوست به منظور كمك به بيماران دچار سوختگي توليد شده است. آلواسكين براي درمان سوختگي هاي عميق با درجه 2 و 3 كاربرد دارد زيرا اين بيماران در مراحل اوليه در اثر عفونت يا از دست دادن آب و الكتروليتها از بين مي روند.

اين روش با استفاده از فيبروپلاستهاي كشت داده شده آلوژنيك مي توان از اين عوارض مثل نفوذ ميكروب از محيط بيرون زخم و از دست دادن آب و الكتروليت جلوگيري مي كند و چنين بيماراني را از مرگ نجات مي دهد. از اين سلولها مي توان در درمان زخمهاي مزمن سياهرگي ساق پا و ديابتيك استفاده كرد. براي تهيه فيبروبلاست از نمونه پوست ختنه گاه نوزاد استفاده شده است و بعد از پاساژهاي متعدد فيبروبلاست ها بعد از بين بردن آنتي ژنيسيته و سپس كنترل سلولها از نظر آلودگي هاي ميكروبي و اختلالات ژنتيكي، فيبروبلاستهاي آلوژنيك روي زخم پيوند شده است.

25 فروردين ماه سال 1387

داروي گاما ايمونكس توسط پژوهشگران ايراني در كشور توليد شد و ايران به سه كشورتوليد كننده داروي اينترفرون گاما-1Bنوتركيب انساني پيوست. اين دارو به منظور كاهش تكرار و شدت عفونت هاي همراه با بيماري گرانولوماتوز مزمن به عنوان درمان كمكي و همچنين در كاهش روند پيشرفت بيماري استئوپتروزيس بدخيم و شديد به كار مي رود.

استفاده از داروي گاما ايمونكس در مسائل باليني جديد، جانبازان شيميايي، عفونت هاي CGD، برخي عفونت هاي ويروسي و سرطانها از عرصه هاي جديد كاربرد اين دارو است. تحقيقات توليد دارو از ده سال پيش آغاز شد.

دوم ارديبهشت ماه سال 1387

محققان دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي دستاوردهاي جديدي در زمينه مهندسي بافت و توليد نانوكريستال هاي موثر در ترميم بافت هاي آسيب ديده داخل بدن بدست آوردند. توليد نانوكريستالهاي جديد براي ترميم بافت، ايجاد نانوفنجان هايي براي دارورساني و درمان سل مقاوم به كمك نانو كريستال ها از جمله اين دستاوردها است.

نانوكريستال هايي كه محققان ايراني به آن دست پيدا كرده اند موجب تكامل بافت، رشد و جذب سلول ها به شكل طبيعي خواهد شد و به طور همزمان داربست و سلول هاي سوار شده بر آن به صورت بيولوژيكي رشد مي كند. ايجاد نانوفنجان هايي براي دارورساني نيز از سوي محققان ايراني محقق شد.

نانو فنجان ها به گونه اي طراحي شده اند كه غشاهاي بيولوژيك بر روي آن ساخته شده است و در بخش ضخيم آن اين توانايي وجود دارد كه داروهاي مورد نظر را بر روي آن سوار كرده و به سلول هدف مورد نياز ارسال مي شود تا ضمن اتصال به آن بتواند عملكرد دارويي خود را به انجام برساند. محققان دانشگاهي همچنين توانستند با تغيير باكتري سل مقاوم به درمان به كمك نانو كريستال توانسته اند يك زائده به آن بچسبانند و آن باكتري را از بين ببرند.

28 تيرماه سال 1387

توزيع و توليد داروي "پگيليتد اينترفرون" با نام پگافرون براي درمان هپاتيت C از سوي محققان ايراني محقق شد. توليد داروي پگيليتد اينترفرون ايران را به عنوان دومين توليد كننده داروي بيوتكنولوژي‌ هپاتيت C در جهان تبديل كرد. داروي "پگيليتد اينترفرون" به دليل وجود اين مولكول از اثربخشي طولاني مدت تري نسبت به ديگر داروهاي مورد مصرف بيماران مبتلا به هپاتيت C برخوردار است.

در حال حاضر در دنيا، داروي "پگيليتد اينترفرون" به عنوان يك داروي خاص در درمان بيماران هپاتيت C بكار مي رود كه در واقع اينترفرون با اثر طولاني است و قيمت بالايي نيز دارد. اين دارو در دنيا از سوي شركت سويسي "Roch" يكي از معروف ترين شركت هاي بيوتكنولوژي دارويي جهان توليد مي شود و محققان ايراني توانسته اند اين دارو را در كشور و با كمك دانش بومي توليد كنند.
 چهارشنبه 2 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: الف]
[مشاهده در: www.alef.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 461]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن