تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 14 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):كسى كه نيّت درست داشته باشد، دل سالم و پاك دارد، زيرا سالم داشتن دل از وسوسه هاى شيط...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837621002




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

چند وقت است صدای آب را نشنیده ای؟!


واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: چند وقت است صدای آب را نشنیده ای؟!
علت این همه تنش و فشار روحی چیست؟ چرا در یك لحظه به پنج شش موضوع مختلف فكر می كنیم؟ این همه فشار برای آموزش برای چیست؟ چرا هیچ كس صبر، تعمق، راحتی و شادمانی را درس نمی دهد؟
«هی! یك دقیقه صبر كن. كجا با این همه عجله؟»
مدتهاست چنین جمله ای را از زبان هیچ مربی و معلمی نشنیده ایم. عجله كردن و شتاب داشتن، انگار جزو فضیلت های زندگی معاصر شده است. به قول لئوبوسكالیا، «همه پایشان را روی گاز گذاشته اند تا هر چه سریع تر سر چهارراه برسند و پشت چراغ قرمز بمانند!»
مسابقه عجیب گردآوری اطلاعات در زمینه های گوناگون، بدون توجه به تعمق درباره آنها و تبدیل اطلاعات به معلومات به معرفت و آگاهی، تحفه نظام های آموزشی مبتنی بر آزمون های چند جوابی است كه در آنها، منحصراً سرعت پاسخگویی اهمیت دارد و از اندیشه، تعمق و تحلیل، در آنها كمتر نشانی می توان یافت.
«چند وقت است صدای آب را نشنیده ای؟»
این سؤال عجیب پیرمردی بود كه به علامت زدن اضطراب آلود دفترچه آزمون ها توسط جوانی كه روی نیمكت پارك كنار او نشسته بود، نگاه می كرد و با لبخند مهربانی سرش را تكان می داد. جوان ابتدا نگاه گذرایی به پیرمرد انداخت و انگار متوجه نشده باشد، دوباره با سرعت هرچه تمامتر مشغول علامت زدن شد. بعد ناگهان دستش بی حركت روی صفحه كتاب ماند، سرش را بلند كرد، نگاهی به پیرمرد و نگاهی به جویبار كوچك پشت سرش انداخت. كتاب را بست و با دقت گوش داد. پیرمرد نگاهش می كرد، جوان بعد از یكی دو دقیقه، نفس بلندی كشید و گفت:
«خیلی وقت بود... شاید از بچگی!»
پس از جایش بلند شد، با پیرمرد خداحافظی كرد و راه افتاد.
علت این همه تنش و فشار روحی چیست؟ چرا در یك لحظه به پنج شش موضوع مختلف فكر می كنیم؟ این همه فشار برای آموزش برای چیست؟ چرا هیچ كس صبر، تعمق، راحتی و شادمانی را درس نمی دهد؟ انسان برای ایجاد ارتباط با طبیعت و دیگران خلق شده است. در میان این غوغای اطلاعاتی، جای ارتباط حقیقی كجاست؟
فرزندان ما یكسره تبدیل به انبان افكار گوناگون شده اند. شلوغی ذهن و درگیری مغز، كار به جایی رسیده كه آدم ها از سكوت می ترسند و اگر كسی هم نباشد كه با آنها حرف بزنند، حتماً صدای ضبط یا رادیو و تلویزیونشان بلند است. در میان این هیاهوی بسیار برای هیچ، سكوت كردن و صبرداشتن را كه اساسی ترین ابزارها برای رسیدن به اندیشه ژرف است، از یاد برده ایم. ما دیگر قادر نیستیم ذهن خود را حتی برای چند دقیقه از هیاهویی كه در زندگی روزمره گرفتار آن می شویم، خالی كنیم. ما وسیله را به جای هدف گرفته ایم و در نظام آموزشی خود، جای اطلاعات را با معرفت و اندیشه ورزی عوض كرده ایم.
برای رهایی از این وضعیت، ناچاریم برای مدت كوتاهی هم كه شده بایستیم و نگاهی به خود، فرزندانمان و زندگی مان بیندازیم. به راستی هدف از یادگیری چیست؟ مصرف زدگی، طاعون هولناكی است كه تمامی ابعاد زندگی ما را بلعیده است، اما این بلای خانمانسوز هنگامی كه قدم به حیطه اندیشه می گذارد، بسیار مصیبت بارتر می شود. ما متأسفانه با اتخاذ شیوه های انفعالی در قبال نظریه های آموزشی سایر كشورها، نظریه هایی كه بی تردید متناسب با نظام های اجتماعی، فرهنگی و اعتقادی خود آنها ساخته و پرداخته می شوند، به كلی خط بطلان بر شیوه های مألوف و مفید فرهنگی خود كشیده و خود و فرزندان را دچار هراس از «همرنگ جماعت نشدن» كرده ایم. ظاهراً نخستین و اساسی ترین وظیفه نظام های تعلیم و تربیتی جهان، پرورش انسانی متفكر و توانایی است كه پیوسته شهامت و جرأت نقد اندیشه های پیشین و ارایه آرای متین و مستدل و نوینی را داشته باشند. نظام آموزشی مبتنی بر حجم اطلاعات و عاری از صبر و تعمق و خردورزی، بدیهی است كه قادر به پرورش فرهیختگان جسور و شجاع نیست و اكثریت قریب به اتفاق كسانی كه بار سنگین تمدن و فرهنگ این كشور را به دوش می كشند، كسانی هستند كه به انواع ترفندها، گریبان اندیشه خود را از آموزش فله ای و شتاب آلود، رها كرده و به مدد همت و پشتكار فردی و مدد گرفتن از صبر و شكیبایی بزرگان پیشین، به عمق دانسته های خویش دست یافته اند.
آموزش حجمی و عجولانه، تكیه بر محفوظات، اجتناب از بحث ها و تجربه های منتقدانه، تقید به متون و موضوعات از پیش ساخته كه گاهی هم صحت و سقم آنها مورد تردید قرار می گیرد، جداسازی دانش آموز از طبیعت، واقعیت های اجتماعی و آموزش در محیط های كسالت بار و دروبوم بسته، هرچند ممكن است به قبولی در دانشگاه های مبتنی بر همان شیوه چند جوابی بینجامد، ولی بی تردید، از چنین نظامی، افرادی كه بتوانند در جامعه خویش تحولات بنیادین به وجود آورند، كمتر بیرون می آیند و ما باز برای نظریه پردازی و خردورزی های كارگشا، باید چشم به فراسوی خود داشته باشیم.





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 158]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن