واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: سبحانينيا درگفتوگوباايسنا: *در مذاكرات اخير هستهاي، آمريكا با نگاه جديدي وارد شد *ديپلماسي پارلماني ميتواند به كمك دستگاه سياست خارجي بيايد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: مجلس
نايب رييس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي گفت: اهميت مذاكرات جليلي و سولانا، شروع مذاكرات در فضاي رسانهاي خاص و ملتهب بود.
حجتالاسلاموالمسلمين حسين سبحانينيا با حضور در دفتر خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، منطقه خراسان، در گفتوگو با خبرنگار اين رسانه با بيان اين مطلب اظهار داشت: از ويژگيهاي مذاكرات اين مرحله اين بود كه اولا ابتدا ايران به جاي اروپا بسته سياسي را پيشنهاد داد و سپس اروپا بسته سياسي خود را تحويل داد، و نكته ديگر اين است وقتي كه بسته سياسي ايران تحويل اروپا داده شد، آنها با نگاه مثبتي برخورد كردند و اينكه در اين بستههاي سياسي مباحثي وجود داشت كه ميتوان در آنها به نقطه مشترك رسيد.
رسانههاي داخلي، فضاي تحليلي - تفسيري مثبتي به سمت گفتوگو و مذاكره ايجاد كردند
وي ادامه داد: اظهارات+ اخير مقامات جمهوري اسلامي با نگاهي منطقي صورت گرفت و حتي رسانهها نيز يك فضاي تحليلي و تفسيري مثبت به سمت گفتوگو و مذاكره ايجاد كردند، كه در گذشته اين گونه نبود، يعني تحليلگران و مقامات نسبت به مذاكره و مطرح كردن موضوعاتي از قبيل مذاكره با آمريكا ترديد داشتند.
سبحانينيا خاطرنشان كرد: اكنون فضاي مثبتي ايجاد شده است و يك نگاه منطقي و معقول به وجود آمده است.
اين عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس اضافه كرد: از سوي ديگر غرب عليه ما يك فضاسازي منفي ايجاد كرده است و ميخواستند با تحريك اسراييل، اتحاديه اروپا و كشورهاي صنعتي عليه ما محدوديتهايي ايجاد كنند، اما آمريكاييها در سياست آشكار خود موضوع گفتوگو را اعلام كردند و بحث تاسيس دفتر حفاظت منافع در ايران مطرح شد كه اين نگاه نشان ميدهد كه آنها نيز به اين نتيجه رسيدهاند كه سياست چماق و هويج سياستي نيست كه بتواند همه خواستهها و منافع آنها را تامين كند، بلكه بايد از روشهاي منطقيتر و قابل قبولتر براي ايران استفاده شود.
آمريكا با نگاه جديدي وارد اين مذاكرات شد
نماينده نيشابور با بيان اينكه مذاكره يكي از همين روشهاي منطقي و قابل قبول است، ادامه داد: در نامهاي كه سولانا از طرف وزراي خارجه گروه 1+5 به ايران تحويل داد، امضاي خانم رايس نيز وجود دارد و در اين مذاكرات نيز يكي از مقامات آمريكايي حضور داشت كه نشان دهنده اين مطلب بود كه آمريكا نيز با يك نگاه جديدي وارد مذاكرات شده است.
ميتوان از مذاكره به عنوان يك ابزار دپيلماسي براي رسيدن به نقطه مشترك استفاده كرد
سبحانينيا با بيان اينكه به اصل مذاكرات خوشبين هستم، تصريح كرد: معتقدم كه بحث هستهاي، بحث امروز و ديروز نيست كه مسايل آن ظرف يك مذاكره، گفتوگو و نشست قابل حل باشد، اما ميتوان از مذاكره و گفتوگو به عنوان يك ابزار دپيلماسي براي رسيدن به نقطه مشترك استفاده كرد.
مانور پيامبر اعظم 3، اقدام بازدارنده و به جايي بود كه با موفقيت انجام شد
اين عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس درباره مانورهاي اخير ايران اظهار داشت: مانوري كه در اين مرحله در ايران انجام شد، در پاسخ به مانوري بود كه اسرائيليها در منطقه انجام دادند و با توجه به حمايتهاي آمريكا و مطرح شدن بحث حمله نظامي به ايران در رسانههاي غربي طبيعي بود كه جمهوري اسلامي نيز حق خود ميدانست كه اقدام بازدارندهاي در اين خصوص انجام دهد و اين مانور اقدام بازدارنده و به جايي بود كه خوشبختانه با موفقيت نيز انجام شد.
سبحانينيا خاطرنشان كرد: اينگونه نبود كه آنها نميدانستند كه ايران توان نظامي دارد، چرا كه ما در گذشته نيز اين نوع آزمايشها را انجام داده بوديم، اما به دليل فضاسازي و ايجاد جنگ رواني، به گونهاي ترسيم كرده بودند كه ايران در وضعيتي است كه قدرت و توان دفاعي نخواهد داشت، بنابراين طبيعي بود كه چنين اقدامي صورت گيرد.
نايب رييس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس در ادامه گفتوگو با ايسنا اظهار كرد: اين رزمايش حتي جاي تحليلهاي انحرافي نيز براي دشمنان باقي نگذاشت و اثر اين آزمايش موشكي اين بود كه اسراييل بلافاصله اعلام كرد كه قصد حمله نظامي به ايران را نداشته است، البته برداشت ما نيز اين بود كه اسراييل به دليل مشكلات داخلي در شرايطي نيست كه بتواند با كمك آمريكا ريسك حمله به ايران را انجام دهد، بنابراين پيشبيني ما اين نبود كه اسراييل ميخواهد حمله نظامي كند و بيشتر نوعي جنگ رواني تلقي ميشد، اما اين حق هر كشوري است كه در معادلات بينالمللي از خود دفاع كند.
صلابت دولت و مجلس براي دستيابي به منافع ملي در مساله هستهاي قابل تقدير است
وي در پاسخ به سوالي درخصوص مواضع اخير جمهوري اسلامي ايران در ديپلماسي پرونده هستهاي اظهار داشت: صلابتي كه در مواضع دولت و مجلس در مساله هستهاي وجود دارد، قابل تقدير است.
سبحانينيا افزود: مساله هستهاي، مساله ملي و حاصل تلاش و مقاومت 30 ساله ملت ايران است كه قطعا در اين موضوع حساس ديدگاه مقام معظم رهبري نيز در نظر گرفته ميشود و شوراي عالي امنيت ملي بدون نظر رهبري اقدامي انجام نميدهد و رييس جمهور به تنهايي نميتواند تصميم بگيرد، به اين معني كه اگر رييس جمهور امروز اقدامي انجام ميدهد، قطعا در چارچوب سياستي است كه رهبري نظام ترسيم كردهاند.
با در نظرگرفتن سه اصل عزت، حكمت و مصلحت حتي گفتوگو با آمريكا نيز منعي ندارد
وي ادامه داد: معتقدم كه با در نظر گرفتن سه اصل عزت، حكمت و مصلحت در سياست خارجي، حتي گفتوگو با آمريكا نيز منعي ندارد، به شرط آنكه آمريكا از توطئههاي خود عليه ملت ايران دست بردارد، حقوق ما را به رسميت بشناسد و داراييهاي ملت را به آنها برگرداند و همانطور كه امام(ره) فرمودند ما با مردم آمريكا سر ستيز نداريم و امروز نيز رهبري و رييس جمهور نيز همين مساله را عنوان ميكنند.
وي با بيان اينكه هر كشوري داراي دو سياست اعلامي و اعمالي است، گفت: براي دستيابي به منافع ملي روشهاي مختلفي را در پيش گرفتهايم كه هر كدام از اين روشها كه كم هزينهتر و كوتاهتر باشد و ما را راحتتر به مقصد برساند، آن روش را دنبال ميكنيم.
ديپلماسي پارلماني ميتواند به كمك دستگاه سياست خارجي بيايد
سبحانينيا با بيان اينكه نبايد براي همه مسايل از دولت هزينه شود، گفت: از آنجايي كه مساله هستهاي، مسالهاي ملي است، بايد از ظرفيتهاي مجلس نيز براي اين كار استفاده شود، يعني با استفاده از ظرفيت ديپلماسي پارلماني براي دستيابي به منافع ملي تلاش كرد.
مجلس هشتم ازتوانمنديهاي تجربي، علمي و كارشناسي بيشتري برخوردار است
نماينده مردم نيشابور در مجلس شوراي اسلامي در خصوص ويژگيهاي مجلس هشتم گفت: هر مجلسي كه بعد از مجالس گذشته ميآيد، بايد با وجود گذشت چهار سال، از توانمندي بيشتري برخوردار باشد.
وي افزود: مجلس هشتم نسبت به مجالس پيشين توانمنديهاي تجربي و علمي و كارشناسي بالاتري دارد و از اين جهت اين مجلس را به ميزان چهار سال و حتي بيشتر، بهتر از مجلس هفتم ميبينم.
وي ادامه داد: سطح تحصيلات نمايندگان در اين دوره بالاتر است و نيروهاي متخصص در رشتههاي مختلف و با سابقه اجرايي بالا وارد مجلس شدهاند و به لحاظ كارشناسي و تجربه، مجلس هشتم مجلس خوبي است.
سبحانينيا اضافه كرد: به لحاظ تعهد و نگاه اصولگرايي نيز اكثريت نمايندگان، اصولگرا و معتقد به پيشرفت و توسعه كشور، ولايت، قانون اساسي و تعامل مثبت با دولت هستند كه اين نگاه در آغاز كار مجلس، حتي در بين اقليت نيز ديده ميشود و اين خود فرصتي است كه اين مجلس بتواند به نحو مطلوبي در جهت تامين مطالبات عمومي مردم گام بردارد.
در صحنه بينالمللي نيز مجلس هشتم نگاه مثبت و قوي دارد
وي با بيان اينكه در صحنه بينالمللي نيز مجلس هشتم نگاهي مثبت و قوي دارد، گفت: رييس مجلس در گذشته مسوول ديپلماسي هستهاي كشور بوده است و به عنوان يك شخصيت بينالمللي شناخته ميشود و مواضع روشن و شفافي در اين مساله دارد كه به همين جهت بناست در اين مساله و مسايل بينالمللي از ظرفيت مجلس نيز استفاده شود.
سبحانينيا درباره اولويتهاي كاري مجلس خاطرنشان كرد: اولويتهاي مجلس، موضوع گراني، مشكلات اقتصادي و معيشتي مردم است و حداقل انتظار مردم اين است كه مجلس در آغاز كار در تعامل با دولت به نحوي به سمت سبك كردن بار گراني و تورم قدم بردارد و با تصويب قوانين در اين زمينه گشايشي حاصل شود.
وي درباره اولويتهاي كميسيون امنيت ملي خاطرنشان كرد: در خصوص مساله هستهاي به عنوان يك مساله ملي و مهم، يكي از اولويتهاي كميسيون، ورود به اين مساله ميباشد.
نايب رييس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس ادامه داد: همچنين اشتغال، مسكن و مسايل ديگري كه جزء مسايل عمومي داخل كشور است، بايد روي آنها كار شود و در اولويت است.
سبحانينيا اضافه كرد: مساله نظارت بر اجرا و كنترل قوانين و دقت در اجراي آن نيز از اولويتها به شمار ميرود و مجلس هشتم مساله نظارت را به طور جدي دنبال خواهد كرد.
نيشابور هماكنون در حوزه اقتصادي بعد از مشهد حرف اول را در استان ميزند
نماينده مردم نيشابور در مجلس شوراي اسلامي در پاسخ به اين سوال خبرنگار ايسنا كه آيا فكر ميكنيد نيشابور به جايگاه شايسته خود رسيده است، گفت: به طور نسبي رسيده، اما با توجه به استعدادها و ظرفيتها توقع اين بود كه اين شهرستان، جايگاه شايستهتري داشته باشد، اما در مجموع نسبت به شهرهاي ديگر استان پيشرفت خوبي را داشته است.
وي افزود: هم اكنون اين شهرستان در حوزه اقتصادي بعد از مشهد حرف اول را در استان ميزند و با توليد 550 هزار تن فولاد، به قطب فولاد در شرق كشور تبديل شده است.
وي ادامه داد: ظرفيت فولاد اين شهرستان در آينده از 550 هزار تن به حدود 2 ميليون تن ميرسد كه ميتواند به عنوان يكي از قطبهاي فولاد كشور محسوب شده و تحول بزرگي را در شرايط صنعتي و اقتصادي نيشابور به وجود آورد.
يكي ديگر از اولويتهاي نيشابور، موضوع گردشگري است
سبحانينيا افزود: يكي ديگر از اولويتهاي نيشابور، موضوع گردشگري است، يعني نيشابور به عنوان منطقه نمونه بينالمللي گردشگري در مصوبه دولت در نظر گرفته شده است و طرح جامع گردشگري نيشابور نيز مورد مطالعه قرار گرفته است و يكي از اولويتهاي ما پيگيري مسايل گردشگري شهرستان ميباشد، همچنين تكميل افلاك نما و تشكيل دانشكده نجوم را نيز پيگيري ميكنيم.
وي در پايان تصريح كرد: صنعت و توسعه صنعتي و ظرفيتهاي صنعتي نيشابور از ديگر اولويتهاي ما به شمار ميآيد، همچنين نيازهاي عمومي و مطالبات مردم در خصوص كشاروزي، دامداري و آب نيز مسايلي است كه بايد درگير آن شويم.
انتهاي پيام
چهارشنبه 2 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 146]