واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: چگونگي نوآوري ديني در حوزه مديريت شهري/ 27 رئيس مركز فعاليتهاي ديني شهرداري تهران: توجه به رويكرد مسجدمحوري ميتواند نوآوري ديني در حوزه شهري را محقق كند
گروه اجتماعي: از جمله مباحثي كه اخيراً در شهرداري تهران مورد توجه قرار گرفته و تمركز بر آن ميتواند به تحقق نوآوري ديني در حوزه مديريت شهري كمك شاياني كند، رويكرد مسجدمحوري با توجه به اهميت آن در اسلام است.
حجتالاسلاموالمسلمين «عبدالمقيم ناصحي» مشاور شهردار و رئيس مركز فعاليتهاي ديني شهرداري تهران در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)، با تأكيد بر ضرورت ايجاد نوآوري شهري در ابعاد مختلف، به بخشي از فرمودههاي مقام معظم رهبري درباره لزوم نوآوري و شكوفايي اشاره كرد و افزود: ملزومات نوآوري ديني در حوزه شهري موارد بسياري است كه ميتوان به انتخاب افراد ديندار و شايسته در مديريت شهري، تدوين منشور و تعريف مباني نوآوري ديني، اعمال نكردن سليقههاي فردي، تعريف مؤلفههاي شهر ديني و سعي بر تحقق آنها، ايجاد تعامل با مراكز مذهبي نظير حوزه علميه و ..، تعامل، آموزش و مشاركتهاي شهروندي اشاره كرد.
مشاور شهردار در ادامه با تأكيد بر نقش مركز فعاليتهاي ديني شهرداري تهران در راه تحقق اين نوع از نوآوري در حوزه شهري اظهار كرد: از جمله مباحثي كه اخيراً در شهرداري تهران مورد توجه قرار گرفته، مسجدمحوري است چراكه در اسلام، مسجد كانون مشترك عبادي و سياسي است كه از همان آغاز علاوه بر اينكه جايگاه اصلي اجتماعي مؤمنان براي اداي فرائض ديني بوده، كانوني براي فعاليتهاي اساسي نهضت جهاني اسلام و مركز تصميمگيريهاي مهم نيز به شمار ميآمد.
ناصحي همچنين تصريح كرد: مساجد داراي كاركردهاي مختلفي هستند كه ميتوان به كاركردهاي عبادي، مذهبي، آموزشي، تبليغي، جهادي و ... اشاره كرد كه البته سعي ما در اين مركز برقراري اين كاركردها با رويكرد مسجدمحوري است زيرا نوآوري در رويكرد مساجد به نوعي پيروي از تفكر امام راحل است.
وي نگاه امام خميني(ره) به مساجد را نگاه اسلام اصيل و نگاه قرآني دانست و اظهار كرد: آن حضرت با بهرهگيري از ظرفيتهاي مساجد توانست انقلاب اسلامي را به پيروزي برساند در حقيقت مساجد دوران انقلاب اسلامي با دستيابي به جايگاه اصلي خود، نقش تأثيرگذاري در تمام امور جامعه حتي پيروزي انقلاب ايفا كردند.
اثرگذاري برپايي صرف برنامههاي مذهبي در تحقق نوآوري ديني در حوزه شهري مبحث ديگر اين گفتوگو بود كه ناصحي در پاسخ به آن گفت: انجام برنامههاي مذهبي به شرط اينكه از محتوا و غناي ديني كافي برخوردار باشد در مسير ارتقاي اخلاق شهروندي مؤثر خواهد بود، ولي در اينباره اقدامات ما فقط شامل برنامههاي مذهبي مفيد و پرمحتوا درباره آموزشهاي شهروندي با انتشار كتابچههاي جذاب پر محتوا، لوحهاي فشرده و ديگر بستههاي آموزشي براي گروههاي سني مختلف است تا شعار «تهران شهر اخلاق» تحقق يابد.
مشاور شهردار تهران معتقد است براي عملي كردن هر طرحي به برنامهريزي نيازمنديم از اينرو لازم است تا براي دستيافتن به نوآوري ديني در حوزه مديريت شهري مؤلفههاي آن را تعريف و بر اساس آن برنامهريزي كنيم.
وي در پايان اين گفتوگو هنجار بودن نوآوري، قرار گرفتن آن در چارچوب اصول، سنتها و ارزشها، دستيابي به نوآوري بر اساس تجربه، مكمل بودن آن با ساير نوآوريهاي گذشته و تعارض داشتن آن با بدعتها و خرافهها را از شاخصههاي نوآوري مطلوب در حوزه مديريت شهري عنوان كرد.
چهارشنبه 2 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 147]