واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: در شركت خطوط لوله و مخابرات نفت ايران طرح تحقيقاتي بررسي مكانيزم حذف آلاينده هاي مواد نفتي در محيط انجام شد
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز: پارگي خطوط لوله و در نتيجه نشت مواد نفتي از آن مي تواند سبب آلودگي محوطه هاي وسيع آبي و خاكي شده و سلامت انسانها و محيط زيست را به خطر بيندازد.
به گزارش روز چهارشنبه باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز"، به نقل از روابط عمومي شركت خطوط لوله و مخابرات نفت ايران، مهندس علي اكبر ميرابي - سرپرست پژوهش و توسعه شركت خطوط لوله و مخابرات نفت ايران- در اين خصوص گفت: با توجه به ماهيت فعاليتهاي اين شركت، كه بهرهبرداري از بيش از 14 هزار كيلومتر از خطوط انتقال نفتخام و فرآوردههاي نفتي در كشور را بر عهده دارد و به منظور ارائه راهحل ها و روشهاي موثر و مناسب، جهت مقابله با آلودگي هاي ناشي از نشت مواد نفتي و احياء و اصلاح محيط به منظور كاهش غلظت آلاينده هاي نفتي به زير سطوح غلظت هاي استاندارد، طرح تحقيقاتي "مطالعه و بررسي روشهاي حذف آلايندههاي ناشي از نشت مواد نفتي در محيط" در واحد پژوهش و توسعه شركت تعريف و توسط دانشگاه تربيت مدرس اجرا شد.
ميرابي افزود: در اين طرح تحقيقاتي با توجه به گستردگي عمليات، تنوع مواد نفتي قابل حمل و انواع بسترهاي خاكي - آبي در طول مسير خطوط لوله، متغيرهاي مهم و تاثيرگذار بر فرآيند واكنشي به نشت مواد نفتي، تعريف و در نظر گرفته شده كه از آن جمله ميتوان به نوع آلاينده، ميزان و سرنوشت آلاينده در محيط، حجم زمين و خاك آلوده شده، مدت زمان رهايش آلودگي در محيط، موقعيت محيط از لحاظ آب و هوايي و جغرافيايي، نوع خاك آلوده از لحاظ ميزان نفوذ پذيري (شني، ماسهاي و ... )، نوع كاربري خاك (كشاورزي، كويري، جنگلي و ...)، ميزان رطوبت و نمك خاك آلوده و ... اشاره كرد.
سرپرست پژوهش و توسعه شركت خطوط لوله و مخابرات نفت ايران ادامه داد: بر اين اساس با در نظر گرفتن متغيرهاي ذكر شده، ساختار فرآيند و روش واكنش به نشت مواد نفتي در محيط تدوين و ارائه شد. بديهي است با تغيير هر يك از پارامترها، فرآيند و روش پاكسازي و اصلاح محيط آلوده شده، تغيير نموده و مي بايستي الگوريتمها، برنامهها و فلوچارتهاي خاص در مسير پاسخگويي دنبال شود.
علي اكبر ميرابي در مورد سرفصلها و موضوعات مطروحه در اين طرح تحقيقاتي گفت: برخي سرفصلها و موضوعات، شامل اصول و نكات ايمني و بهداشتي لازم الاجرا توسط كاركنان در فرآيند پاسخگويي به نشت مواد نفتي، نوع مواد نفتي و خواص فيزيكي - شيميايي آنها، نحوه ماندگاري و سرنوشت مواد نفتي در گذر زمان، پيش¬بيني تجهيزات، تداركات، ارتباطات و به طور كلي پشتيباني¬هاي مورد نياز، روشهاي مديريت بر از بين بردن پسابهاي نفتي و ضايعات ناشي از نشت مواد نفتي در محيط، اقدامات لازم در خصوص نجات و احياي حيات وحش، ساختار سازماني پاسخگو به نشت مواد نفتي، انواع فناوري¬هاي متداول و مرسوم جهت حذف مواد نفتي از خاك، آب و سواحل آلوده همراه با نمودارها و دياگرامهاي مربوطه و مراحل انجام كار، برآورد تقريبي هزينهها و معرفي شركتها و مؤسسات معتبر در اين زمينه و ... مورد بررسي قرار گرفتهاند.
به منظور عملياتي كردن نتايج تحقيقات به عمل آمده، در مراحل بعدي ميبايستي با استفاده از مطالب ارائه شده، دستورالعمل هاي صريح عملياتي منطبق با شرايط و مختصات ساختاري/ عملياتي شركت خطوط لوله و مخابرات نفت ايران تدوين و ارائه گردد تا در مواقع بروز نشتي بتواند مورد استفاده كاركنان عملياتي شركت قرار گيرد./01 /144/125
چهارشنبه 2 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 309]