واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: خواص ضد سرطاني فلفل و گوجه فرنگي
علمي آموزشي. سلامت . سرطان
محققان ميگويند عناصري در فلفل و گوجه فرنگي وجود دارد كه به مقابله با سرطان پروستات كمك ميكنند.
اين پژوهشگران اعلام كردهاند كه فلفل تند ميتواند مانع از رشد سلولهاي سرطاني در مبتلايان به سرطان پروستات و عاملي در درمان اين بيماري باشد.
اعضاي گروه تحقيقاتي در مركز پزشكي سيدار سينا در لس آنجلس، آمريكا، اعلام كردهاند كه آزمايشهاي انجام شده روي موشهاي آزمايشگاهي و همچنين سلول هاي پروستات مبتلايان به سرطان پروستات نشان ميدهد كه ماده شيميايي كاپسايين، عامل تندي ميوه فلفل، به نابودي سلولهاي سرطاني منجر ميشود.
پژوهشگران پس از مشاهده تاثير كاپسايين بر موشهاي آزمايشگاهي، با قرار دادن سلولهاي گرفته شده از مردان مبتلا به سرطان پروستات در مجاورت اين ماده دريافتند كه بخشي از اين سلولها از ميان رفتند.
در گزارش محققان مركز سيدار سينا، كه در نشريه آمريكايي تحقيقات سرطان منتشر شده، آمده است كه ماده كاپسايين فرآيندي را در موشهاي مبتلا به سرطان به جريان انداخت كه در نتيجه آن، سلولهاي سرطاني به شكلي قابل توجه نابود شدند.
به گفته آنان، بررسيهاي آزمايشگاهي نشان داد كه اندازه غده سرطاني در موشهايي كه تحت درمان با اين ماده قرار گرفته بودند به يك پنجم غده موش هايي كاهش يافت كه از اين ماده محروم مانده بودند.
برخي از محققان احضار نظر كردهاند كه ممكن است كاپسايين فرآيندي را به جريان مياندازد كه با آزاد كردن نوعي پروتئين، باعث ميشود سلولهاي سرطاني در پروستات در واقع دست به خودكشي بزنند.
در عين حال، پزشكان گفتهاند كه مقدار كاپسايين لازم براي درمان سرطان پروستات در حدي است كه نميتوان آن را با خوردن فلفل قرمز، حتي از نوع بسيار تند آن، تامين كرد.
براي اين منظور، لازم است داروهاي شامل اين ماده به شكل خالص تر توليد و تجويز شود.
*** خواص ضدسرطاني گوجه فرنگي
در همين حال محققان ميگويند عناصري در گوجه فرنگي وجود دارد كه به مقابله با سرطان پروستات كمك ميكنند.
تاكنون تصور ميشد كه تنها يكي از اين عناصر شيميايي به نام ليكوپين ( ,)lycopeneداراي خواص ضدسرطاني است.
اما محققان دانشگاههاي ايالتي ايلينويز و اوهايو پي بردهاند كه عناصر شيميايي ديگري در گوجه فرنگي وجود دارد كه بر تاثير ليكوپين ميافزايد.
به گزارش پايگاه اينترنتي بيبيسي اين مطالعه كه نتايج آن در نشريه موسسه ملي سرطان آمريكا چاپ شده، نتيجهگيري كرده است كه قرصهاي مكمل ليكوپين تاثير محدودي در مبارزه با سرطان دارند.
پروفسور جان اردمن، محقق اصلي مطالعه، گفت: در گذشته معلوم نبود كه آيا ليكوپين به تنهايي نقش محافظتي دارد يا خير. اما مطالعه ما اكنون نشان مي دهد كه ليكوپين تنها يكي از عوامل دخيل در كاهش خطر سرطان پروستات است.
وي افزود: اين مطالعه همچنين حاكيست كه مصرف قرصهاي مكمل ليكوپين به اندازه مصرف گوجه فرنگي موثر نيست. به اعتقاد ما مردم بايد محصولات گوجه فرنگي را انواع غذاها و سالاد مصرف كنند.
ليكوپين، مادهاي است كه گوجه فرنگي را قرمز ميكند، و براي از بين بردن ذرات معروف به راديكالهاي آزاد كه ميتواند به بافتهاي بدن آسيب برساند ، موثر است.
سرطان پروستات از جمله بيماريهاي خطرناكي است كه مردان را مبتلا ميكند و گاه حتي پس از جراحي، دوباره در بيمار ظاهر ميشود.
ممكن است كشف تازه بتواند از بروز مجدد بيماري در مبتلايان پس از جراحي جلوگيري كند و يا حتي مانع از ابتلاي به اين بيماري شود.
چهارشنبه 2 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 301]