واضح آرشیو وب فارسی:فارس: القائات راديوهاي بيگانه در 24 ساعت گذشته
خبرگزاري فارس:ادامه ارزيابيها از مواضع ايران در نشست ژنو با رويكردي جديد و باسناريو سازي درباره انشاء و نگارش متن انگليسي سند ارائه شده دراين نشست توسط نماينده ايران آغاز شد.
به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از اداره اخبار خارجي، رسانه هاي بيگانه تلاش كردند از اين موضوع محملي براي تضعيف سياست خارجي ايران ، و زمينه سازي براي كاهش توان بازيگري ايران در مذاكرات آتي ايجاد نمايند.
سفر اوباما به خاورميانه كه از سرزمينهاي اشغالي آغاز شده بود با سفر وي به عراق و اردن وارد مرحله جديدي شد و رسانه هاي بيگانه با بهره گيري از اين سفر و مواضع وي درقبال ايران و منطقه تلاش كردن اين سفر را از قالب تبليغاتي و انتخاباتي صرف خارج كرده و با هدايت و برجسته سازي هدفمند برخي گزاره ها از آن به عنوان يك ابزار تبليغي براي تشديد فشارها برعليه جمهوري اسلامي استفاده نمايند كه طرح ادعاي دخالت ايران در مسائل عراق به موازات اين سفر درهمين راستا صورت گرفته است.
بخش عمده اي از فضاي تبليغي غرب در ساعات گذشته به مسئله حقوق بشر اختصاص يافت كه اين موضوع نيز با توجه به چالشهاي سياسي ايران با غرب و آمريكا به خصوص درپيوند با مذاكرات اخير هسته اي سعيد جليلي و سولانا در ژنو قابل تحليل است و به نظر مي رسد نگاه پر طمطراق و متلون رسانه هاي بيگانه درابعاد وزواياي مختلف به مسئله حقوق بشر درايران و به خصوص برجسته سازي واكنشهاي بين المللي به آن در راستاي بهره گيري از اين مسئله براي اثر گذاري به پاسخ تهران به پيشنهادات غرب در مهلت دوهفته اي غرب به ايران دردستور كار رسانه هاي بيگانه قرارگرفته است.
درحالي كه طي روزهاي گذشته پس از برگزاري نشست ژنو ، رسانه هاي بيگانه در ارزيابيها خود از نتايج وپيامدهاي اين نشست دچار سردرگمي وتناقض گوئي شده بودند و ازيك سو برخي كارشناسان اين رسانه ها بر نتايج مثبت اين نشست تاكيد كرده و درسويي ديگر با ادعاي وقت كشي تهران وبرخي موارد ديگر نتايج آن را منفي ارزيابي مي كردند به مرور و درساعات گذشته رسانه هاي بيگانه سناريوي جديدي را درقبال اين نشست در دستور كار قرار دادند.
به نظر مي رسد طرح ادعاي غلط املايي و انشايي درسند ارائه شده توسط ايران و اعتراض به سبك نگارش اين سند فارغ از اين كه تلاشي است درجهت تضعيف قدرت مانور وبازيگري دستگاه ديپلماسي ايران در مذاكرات آينده و يك هجمه تبليغي سومندانه به سياست خارجي جمهوري اسلامي ايران ، تلاشي درجهت لوث كردن و خدشه دار كردن مذاكرات انجام شده و رويكردي درجهت بالابردن هزينه هاي مذاكرات آتي براي جمهوري اسلامي ايران است.
به عبارت ديگر اين رسانه ها براساس سياست "مشتهاي بي فاصله"با لوث كردن پاسخ تهران سياست افزايش مطالبات را درپيش گرفته اند و برهمين مبنا با نديده گرفتن نكات مثبت پاسخ تهران ،اشكالات نگارشي را مبناي ارزيابي منفي از شيوه پاسخ ايران به اين مذاكرات قرار داده اند.
به گزينه نظامي متوسل بشود بايد به تنهايي دست به اين اقدام بزند در عين حال سناتور مك كين افزود كه آمريكا نمي تواند بگذارد كه هولوكاست دومي رخ دهد .
در ادامه سفرخاورميانه اي باراك اوباما كانديداي دموكرات انتخابات رياست جمهوري آمريكا و پس از سفر وي به سرزمينهاي اشغالي ، همزمان با سفر وي به عراق ، چالشهاي آمريكا در اين كشور و نقش ايران در عراق بار ديگر به يكي از گزاره هاي مهم خبري و تبليغي غرب تبديل شد.
از آنجا كه همواره ادعاي دخالت و نقش افريني ايران درمسائل منطقه به خصوص عراق ازسوي رسانه هاي بيگانه به عنوان يكي از چالشهاي مهم درمناسبات تهران واشنگتن مطرح شده است به نظر مي رسد سفر تبليغي اوباما به عراق تنها درجهت ارزيابي مسائل و مشكلات اين كشور نبوده است و كاخ سفيد درآستانه مهلت دوهفته اي ايران براي توقف غني سازي اورانيوم ، همه ابزارهاي تبليغي و سياسي خود را براي بالابردن فشارها برجمهوري اسلامي بكار گرفته است كه طرح مجدد ادعاي دخالت ايران درمسائل نظامي عراق و مستند سازي تكراري در اين زمينه همزمان باسفر اوباما به اين كشور در همين راستا صورت گرفته است.
به موازات اوج گيري چالشهاي هسته اي غرب با ايران و درحالي كه آمريكا و غرب در انتظار پاسخ تهران به پيشنهادات ارائه شده غرب درقبال برنامه هسته اي اين كشور هستند ؛ بار ديگر مسئله حقوق بشر درايران با شاخ برگي فراوانتر و با دامنه اي گسترده تر درفضاي تبليغي غرب هويدا شد.
با توجه به اين كه به مرور رسانه هاي بيگانه در ارزيابيهاي خود از اظهارات و مواضع نماينده ايران در نشست ژنو ابراز نا اميدي مي كنند و به دنبال ارزيابيهاي متناقض درروزهاي گذشته اكنون از منفي بودن ماحصل آن سخن مي گويند به نظر مي رسد بارديگر استفاده از ديگر ابزار تبليغي براي تشديد فشارها برجمهوري اسلامي درفضاي رسانه اي غرب ضروري شده است تا برهمين اساس بار ديگر مسائل داخلي ايران و به خصوص مسئله حقوق بشر به عنوان داعيه ديگر و موازي غرب دركنار مسئله هسته اي ايران ازسوي اين رسانه ها مطرح شود .
انتهاي پيام/
چهارشنبه 2 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 114]