تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1837970180
زلزله ايكان در اينترنت
واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: زلزله ايكان در اينترنت
آيكان با ايجاد تغيير جدي در سيستم اسامي دامنه يا همان DNS سياست تازه اي را در زمينه ثبت دامنه هاي سطح بالا يا TLDs اتخاذ كرده است.
احسان موحديان- سازمان آيكان كه زير نظر وزارت بازرگاني آمريكا وظيفه اداره و رسيدگي به امور فني اينترنت را بر عهده دارد، در جريان نشست اخير خود در پاريس تصميمي اتخاذ كرد كه به اعتقاد بسياري از كارشناسان مهم ترين تحول در تاريخ 40 ساله اينترنت از زمان شكل گيري شبكه آرپانت (پدربزرگ اينترنت) تا به حال محسوب مي شود. آيكان با ايجاد تغيير جدي در سيستم اسامي دامنه يا همان DNS سياست تازه اي را در زمينه ثبت دامنه هاي سطح بالا يا TLDs اتخاذ كرده است. بر طبق زمان بندي ارائه شده توسط آيكان در نشست پاريس انواع و اقسام دامنه هاي سطح بالا توسط اشخاص حقيقي و شركت هاي خصوصي قابل ثبت است و انحصار سنتي دامنه هايي همچون .com ، .org ، .biz و… شكسته مي شود. بر طبق اين تصميم، فردي مانند استيو جابز رييس شركت اپل به راحتي مي تواند دامنه www.steve.mac را ثبت يا بيل گيتس رييس شركت مايكروسافت دامنه www.gates.msn را از آن خود كند. قرار است اين تصميم در سه ماهه دوم سال 2009 اجرايي شود. تا آن زمان امور فني مربوط به اين كار انجام شده و قراردادهاي شركت هاي ثبت دامنه با آيكان در اين حوزه نهايي و به احتمال زياد در سه ماهه سوم سال 2009 فروش اسامي دامنه جديد آغاز مي شود. پل تومي رييس و مدير اجرايي آيكان اضافه شدن اسامي دامنه سطح بالاي جديد را بهroot zone اينترنت بسيار مهم مي داند، ولي معتقد است نكته مهم تر آن است كه فرايند جديد بايد به گونه اي طراحي شود كه به نفع اشخاص خاص، گروه ها و شركت هاي قدرتمند و بانفوذ نباشد و تمامي اشخاص و شركت هاي خصوصي بتوانند از اين قابليت جديد بهره مند شوند. سال 2000 آيكان از مجموع 47 پيشنهاد ارائه شده براي به كارگيري دامنه هاي سطح بالاي جديد 7 پيشنهاد را برگزيده بود كه مصوبه اخير از جمله اين پيشنهادها بود. اين سازمان در همان زمان به علت رد بسياري از پيشنهادها به شدت مورد انتقاد قرار گرفت. سال 2003 اين 7 پيشنهاد به طور جدي تر مورد بررسي قرار گرفت تا زمينه اجراي آنها فراهم شود. در پاريس مجددا بررسي اين پيشنهادها در دستور كار قرار گرفت و به ويژه، به كارگيري دامنه هاي جديد به بحث گذارده شده و به تصويب رسيد. از جمله پسوندهاي جديدي كه تا سال 2009 در اسامي دامنه قابل استفاده خواهد بود مي توان به tel. ، City. ، bank. ، .hate و… اشاره كرد. در حالي كه قيد و بندهاي ثبت اسامي دامنه به شدت كاهش يافته، برخي كارشناسان بر اين باورند كه نبايد انتظار داشت هزاران دامنه سطح بالا به كار گرفته شوند. علت اين مساله هزينه هاي بالاي اين كار است. پل تومي اظهار اميدواري كرده هزينه اين كار به دلار آمريكا از شش رقم بيشتر نشود!
مشكلات پيش رو
در جريان نشست آيكان در پاريس رقم سرسام آور 250 هزار دلار براي ثبت اسامي دامنه بر طبق قوانين جديد پيشنهاد شد. آيكان مدعي است بدين دليل اين
" فردي مانند استيو جابز رييس شركت اپل به راحتي مي تواند دامنه www.steve.mac را ثبت يا بيل گيتس رييس شركت مايكروسافت دامنه www.gates.msn را از آن خود كند. ... "
هزينه كلان را دريافت مي كند كه بتواند هزينه لازم براي تحول در زيرساخت هاي فعلي اينترنت را به دست آورد. به ادعاي اين سازمان تحول در نظام ثبت و به كارگيري دامنه در اينترنت مستلزم صرف حداقل 20ميليون دلار هزينه است كه آيكان فعلا 10ميليون دلار براي اين كار هزينه كرده و در آينده نزديك بايد 10 ميليون دلار ديگر نيز صرف همين مساله كند. شايد اين طور تصور شود كه همه مشكلات احتمالي مربوط به ثبت دامنه هاي جديد فني است، اما پيش بيني مي شود رقابت شديد برخي اشخاص ذي نفوذ و شركت هاي بزرگ خصوصي براي ثبت دامنه هاي تازه بر مبناي مصوبات جديد آيكان منجر به رقابت هاي جنجالي و حتي طرح دعاوي در دادگاه هاي خصوصي شود. ترديدي نيست كه آيكان بايد از هم اكنون به فكر اتخاذ و تدوين رويه هايي باشد كه هر كس بتواند شكايت و اعتراض خود به ثبت دامنه اي توسط فرد ديگر را مطرح كند و بر اساس مباني قضايي و حقوقي مشخص در مورد شكايات طرح شده احكامي صادر شود، امري كه در مورد علائم تجاري يا نقض حق ثبت اختراع شركت ها متداول است. شكي نيست كه بي توجهي به اين مساله مهم موجب بروز درگيري هايي شده و نگراني هاي اقتصادي را نيز به دنبال مي آورد. در اين ميان دولت ها نيز نگراني هايي دارند. آنان بيم آن دارند كه اسامي جغرافيايي، اشخاص خاص و محل هاي مهم و بعضا مورد مناقشه در قالب روش جديد ثبت دامنه مورد سواستفاده قرار بگيرند يا تحريف شوند. كارشناسان سياسي بر اين باورند كه بايد از اين امر اجتناب يا ثبت دامنه هاي اين چنيني را تنها به اشخاص صاحب صلاحيت كه نماينده دولت هاي مسوول هستند واگذار كرد.
نگراني هاي اخلاقي و سياسي
از جمله بحث ها و نگراني هاي مهم در مورد تصميم اخير آيكان، انتقادي است كه از منظر اخلاق و نظم اجتماعي به آن وارد است. مخالفان اين تصميم مي گويند كه ثبت دامنه به سبك جديد به علت تبعاتي كه دارد به هر دولتي اجازه مي دهد در زمينه ثبت اسامي دامنه و حتي انتخاب اسامي دامنه ها توسط اشخاص و شركت هاي خصوصي دخالت كند. به اعتقاد طرفداران اين نظريه چنين امري موجب تضعيف ماموريت آيكان كه بايد به عنوان يك نهاد خصوصي و بدون دخالت ديگران عمل كرده و قانون گذاري كند، خواهد شد. از ديد منتقدان بدون شك چنين تصميمي دخالت دولت ها را در آيكان افزايش مي دهد. يك كارشناس در اين مورد مي گويد: "تصميم جديد آيكان دست دولت ها را براي سانسور اينترنت باز مي كند. در حالي كه قرار بود بخش خصوصي كنترل و مديريت اينترنت را انجام دهد و سيستم ثبت دامنه هم در اختيار اين سياست باشد. من معتقدم كه قوانين سختگيرانه و محدودكننده قبلي در مورد دامنه ها بهتر از قوانين جديد هستند." وي مي افزايد: "از سوي ديگر ما نگران هستيم كه با تصويب قوانين جديد برخي افراد و گروه ها دست به انتخاب اسم و تركيب هاي عجيب و غريب غير اخلاقي، توهين آميز، نژاد پرستانه و ضد ديني بزنند و با اين كار خود دامنه نفرت و درگيري را در جهان افزايش دهند. بايد در زمينه ثبت دامنه هاي جديد به هنجارهاي اخلاقي در سطح جهان توجه شود. از جمله اين هنجارها عدم تحريك به خشونت و انجام اقدامات ضدقانوني است. هيچ كس در جهان خواستار ثبت و به كارگيري چنين دامنه هايي نيست. نكته ديگر آن كه دامنه هاي ثبت شده نبايد به گونه اي باشند كه موجب توهين به نژاد، رنگ، جنسيت، قوميت، مذهب يا مليت خاصي شوند. نكته نهايي هم اين است دامنه هاي جديد نبايد مروج هرزه نگاري و به خصوص هرزه نگاري عليه كودكان و نوجوانان باشند. به اعتقاد او بي توجهي به اين نكات مهم در ثبت دامنه هاي جديد، اخلاق و نظم اجتماعي در جهان را زير سوال خواهد برد.
" از جمله پسوندهاي جديدي كه تا سال 2009 در اسامي دامنه قابل استفاده خواهد بود مي توان به tel. ، City. ، bank. ، .hate و… اشاره كرد. ... "
جهان امروز جهاني پيچيده و متنوع و استانداردهاي اخلاقي و انتظامي در آن به شدت متفاوت است. بنابراين بايد تلاش كرد براي حفظ صلح و آرامش جهاني به همه آنها احترام گذارده شود. برخي ديگر از صاحب نظران و سازمان هاي غيردولتي فعال در عرصه اينترنت هم بر اين باورند كه هيات مديره آيكان بايد هر چه سريعتر براي سانسور اسامي دامنه سياست هاي مشخصي را وضع كند. البته مقامات آيكان هم نسبت به اين انتقادها بي توجه نيستند. يكي از مقامات مسوول در اين سازمان اين نظريه را كه ممكن است دولت ها مانع تصويب و به كارگيري اسامي دامنه جديد شوند، رد كرده و معتقد است: "اعتراضات در مورد اسامي دامنه ثبت شده بر طبق مصوبات نشست پاريس، به عده اي از كارشناسان آگاه و حرفه اي در سطح بين المللي محول خواهد شد و آنان در مورد اعتراضات به عمل آمده تصميم گيري خواهند كرد. به گفته پل تومي سازوكار پيش بيني شده براي رسيدگي به منازعات مربوط به اسامي دامنه، رويه اي موسوم به Uniform Dispute Resolution Procedure (UDRP) خواهد بود كه به عنوان يك مدل اوليه به كار گرفته خواهد شد. رويه UDRP توسط سازمان مالكيت معنوي كنترل و مديريت خواهد شد و دولت ها اگر به اسامي دامنه ثبت شده اعتراض داشته باشند مي توانند شكايات خودشان را در اين سازمان طرح كنند.
دامنه هاي غيرلاتين
نشست اخير آيكان در پاريس مصوبات ديگري هم داشت كه البته همه آنها مورد توجه رسانه ها قرار نگرفت. مطبوعات و سايت هاي خبري بيشتر ترجيح دادند تصميمات تازه آيكان در مورد نظام ثبت دامنه را مورد توجه قرار بدهند. اين در حالي است كه بحث و بررسي دراين باره از سال ها قبل آغاز شده بود و نشست اخير آيكان پاياني براي آن محسوب مي شد. مصوبه ديگر آيكان كه بايد مورد توجه قرار بگيرد و البته ارتباط نزديكي با مصوبه قبلي مورد بحث دارد، امكان ثبت دامنه هاي سطح بالاي كشوري غير لاتين در اينترنت است. بسياري از كشورهاي غيرانگليسي زبان از جمله روسيه، چين، ايران، اعراب و كشورهاي خاور دور كه از الفباي غيرلاتين استفاده مي كنند، معتقدند لزومي ندارد ثبت دامنه در اينترنت تنها به زبان انگليسي ممكن باشد، به خصوص كه درصد قابل توجهي از مردم اين كشورها با زبان انگليسي آشنايي ندارند و چنين محدوديت غيرقابل قبولي تنها موجب مي شود كه شهروندان كشورهاي ياد شده چندان تمايلي به اينترنت نداشته باشند و نتيجه آن بي بهره ماندن آنها از بسياري از خدمات الكترونيك و افزايش شكاف ديجيتال در جهان است. دولت ها و نمايندگان سازمان (CCSO) كه توسط آيكان براي حمايت از همين موضوع تشكيل شده، در جريان نشست پاريس در مورد اتخاذ رويه اي براي ارائه و به كارگيري دامنه هاي غيرلاتين در كنار اسامي دامنه سطح بالاي جديد به توافق رسيدند. كشورهاي عضو اين سازمان خواستار توجه جدي به اين مساله شدند تا رويه نهايي براي رسيدن به اين هدف هر چه سريع تر حاصل شود. البته مقامات آيكان معتقدند رسيدن به نتيجه مطلوب در مورد به كارگيري دامنه هاي غيرلاتين حدود 2 سال طول خواهد كشيد. جالب آن كه در همان ايام رييس جمهور روسيه اعلام كرد در قالب بخشي از تلاش دولت روسيه براي اشاعه زبان روسي به عنوان يك زبان جهاني، كرملين خواستار تخصيص يك نام دامنه با حروف الفبايي سريليك است. به گفته مدودف رييس جمهور روسيه، دولت اين كشور از اين كه زبان روسي كه زماني زبان اصلي در سراسر اتحاد جماهير شوروي سابق بود، در حال از دست دادن برتري خود نسبت به زبان هاي محلي و انگليسي است،
" در جريان نشست آيكان در پاريس رقم سرسام آور 250 هزار دلار براي ثبت اسامي دامنه بر طبق قوانين جديد پيشنهاد شد. آيكان مدعي است بدين دليل اين هزينه كلان را دريافت مي كند كه بتواند هزينه لازم براي تحول در زيرساخت هاي فعلي اينترنت را به دست آورد.... "
نگران است و دفاع از زبان روسي را يك مساله مربوط به غرور ملي مي داند. مدودف طي سخناني در كنگره جهاني مطبوعات روسي در مسكو گفت: 300 ميليون نفر در سراسر جهان از رسانه هاي روسي زبان استفاده مي كنند و يك نام دامنه سيريليك بخش كليدي از اهميت رو به افزايش زبان روسي خواهد بود و اين امر اولويت شخصي وي در مقام رياست جمهوري است. وي تاكيد كرد: بايد هر كاري كه مي توانيم انجام دهيم تا مطمين شويم در آينده يك نام دامنه سيريليك خواهيم داشت. سايت هاي اينترنتي روسي مانند ساير سايت هاي اينترنتي از نام هاي دامنه لاتين استفاده مي كنند و آدرس هاي آن ها به پسوند .ru و در برخي موارد به .su ختم مي شود كه ميراث به جا مانده از زمان اتحاد جماهير شوروي سابق است. به گفته كارشناسان اينترنتي، روسيه خواهان نام دامنه .rf معرف روسيه فدرال است كه به حروف سيريليك نوشته شده باشد. چند روز بعد بلغارستان هم اعلام كرد به منظور مقابله با نفوذ زبان انگليسي خواستار ثبت دامنه به خط سيريل در اينترنت است. اين كشور حوزه درياي بالكان كه ٧/٧ ميليون نفر جمعيت دارد، سال گذشته بر اساس قواعد سيريل حق تلفظ اورو به جاي يورو را كسب كرد. سال ميلادي گذشته با پذيرش بلغارستان در اتحاديه اروپا، سيريل پس از لاتين و يوناني، به سومين الفباي رسمي در اين اتحاديه تبديل شد. گفتني است الفباي سيريل بخشي از هويت ملي بلغارستان تلقي مي شود. سازمان فناوري اطلاعات و ارتباطات بلغارستان در بيانيه اي اعلام كرد بلغارستان نخستين كشوري است كه رسما براي ثبت دامنه به خط سيريل تقاضايش را مطرح مي كند. سايت هاي اينترنتي بلغارستاني مانند ساير سايت هاي اينترنتي از دامنه نوشته شده به حروف لاتين استفاده مي كنند. بلغارستان خواستار آن است كه نام اين دامنه .bg و نوشته شده به حروف سيريل باشد. سيريل زبان و خط مورد استفاده در كشورهايي مانند بلاروس، قزاقستان، قرقيزستان، مغولستان، مقدونيه، مغولستان، روسيه، صربستان، تاجيكستان، ازبكستان و اوكراين است. در حال حاضر نمايندگان دولت هاي غيرلاتين و سازمان (CCSO) در حال مذاكره با يكديگر براي طراحي يك مدل نهايي هستند كه در قالب آن بتوان از اسامي دامنه غيرلاتين در اينترنت استفاده كرد. بر طبق بيانيه كميته مشورتي دولتي كه در پايان نشست پاريس منتشر شد، اين كميته از اتخاذ يك رويكرد مشترك براي به كارگيري دامنه هاي غيرلاتين پشتيباني مي كند. انتظار مي رود در جريان نشست آتي آيكان در قاهره در مورد استفاده از دامنه هاي غيرلاتين تصميمات جدي اتخاذ شود، تصميماتي كه به طور قطع تاثيرات مهم و غيرقابل انكاري بر آينده اينترنت خواهد گذاشت.
يك نكته حاشيه اي
اما شايد بد نباشد به عنوان نكته پاياني به يك حادثه جالب ولي نگران كننده اشاره كنيم كه در پايان نشست پاريس رخ داد. اين حادثه چيزي نبود جز هك شدن سايت هاي آيكان و آنا كه نهادهاي كنترل كننده رسمي و فني دامنه هاي اينترنت هستند. مدتي پس از وقوع حمله اعلام شد يك گروه هكر تركيه اي مسووليت حمله و از كارانداختن سايت هاي يانا و آيكان را برعهده گرفته است. اين گروه هكر همچنين سايت اشتراك عكس Photobucket را نيز تغيير شكل دادند.
اين گروه هكر كه NetDevilz نام دارد، دامنه هاي ICANN و IANA را به صفحه اي انتقال دادند كه روي آن پيغام زير نوشته بود: “شما فكر مي كنيد كه كنترل دامنه هاي اينترنتي را در دست داريد، اما اين گونه نيست و همه مي دانند كه اين اشتباه است. ما كنترل دامنه ها را در دست داريم، باور نداريد؟" icann.com ، icann.net ، iana.com و iana-servers.com دامنه هايي بوده اند كه توسط اين گروه مورد حمله قرار گرفته اند. اما اين دامنه ها دامنه هاي اصلي آيكان و يانا نيستند. icann.org و iana.org دامنه هاي اصلي آيكان و يانا به حساب مي آيند.
مسوولان اين دو سايت هم سرانجام تاييد كردند كه روز وقوع حادثه (7 تير) اين دامنه ها حدود 20 دقيقه مورد حمله قرار گرفته بودند، اما محتواي هر دو سايت بلافاصله اصلاح شده اند.
به هر حال اين مساله نيز تا مدتي سوژه اي مناسب به دست خبرنگاران و كارشناسان داده بود. آنها مي پرسيدند آيكان كه توان حفظ امنيت دامنه خودش را هم ندارد چگونه مي خواهد امنيت دامنه هاي ديگران را حفظ كند و مصوبات جديد خود در مورد ثبت دامنه هاي جديد را با موفقيت به اجرا درآورد؟
چهارشنبه 2 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: هموطن سلام]
[مشاهده در: www.hamvatansalam.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 220]
-
گوناگون
پربازدیدترینها