تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 29 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):زيد بن خالد جُهَنى: پيامبر خدا صلى الله عليه و آله از هيچ نمازى به نماز ديگر مشغول...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831224274




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

سياره مشابه زمين احتمالا در جهان فراوان است


واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: منجمان تاکنون وجود تقريبا 200 سياره خارجي را با شيوه هاي غيرمستقيم استنباط کرده اند
يک مطالعه تازه نتيجه گيري کرده است که سيارات مشابه زمين که حول ساير ستاره ها مي گردند احتمالا بسيار متداول تر از آن هستند که تصور مي شد.
اکثر قريب به اتفاق سياراتي که تاکنون در اطراف ساير ستاره ها کشف شده اند از نوع غول هاي گازي مانند مشتري يا کيوان هستند که اين به دليل ضعف تکنيک هاي کنوني براي يافتن کرات کوچکتر در نقاط دور دست است.

اما تحليلي توسط دانشمندان در آمريکا نشان مي دهد که يک سوم اين منظومه هاي حاوي سيارات غول پيکر همچنين ممکن است حاوي سياراتي مانند زمين باشند.

جزئيات اين تحقيق در تازه ترين شماره مجله "ساينس" چاپ شده است.

اين مطالعه بر نوعي از منظومه ها متمرکز است که حاوي به اصلاح "مشتري هاي داغ" هستند. اين اجرام غول پيکر به فاصله خيلي کم از ستاره مرکزي مي گردند - در مواردي حتي نزديکتر از عطارد (تير) به خورشيد.

تکنيکي که هم اکنون از آن براي يافتن سيارات دوردست استفاده مي شود در واقع وجود آنها را به طور غيرمستقيم با رديابي تاثير جاذبه اين اجرام بر ستاره مرکزي استنباط مي کند. به همين دليل احتمال يافتن سيارات غول پيکري که نزديک به ستاره مادر مي گردند بيشتر است چرا که اثر جاذبه آنها بسيار مشخص تر است.

تصور مي شود اين مشتري هاي داغ به هنگام تشکيل منظومه به سمت ستاره مرکزي کشيده شده باشند.

در اين مرحله، منظومه اي که درحال تکامل است، آکنده از سيارک ها، اجرام يخي و سنگي و گاز در "صفحه (ديسک) پيش سياره اي" است.

يک غول گازي که در داخل اين صفحه قرار داشته باشد تلاطم زيادي در آن ايجاد مي کند. اما اينکه اين پديده دقيقا چگونه بر تکامل منظومه اثر مي گذارد موضوع بحث و اختلاف نظر است.


منظومه ها مي توانند شکل هاي مختلفي به خود بگيرند

در گذشته محققان پيشنهاد کرده اند که مهاجرت غول هاي گازي به طرف ستاره مرکزي يا باعث مي شود مواد موجود در ديسک خورده شود يا به فضاي خارج پرت شود.

آوي مَندِل از دانشگاه ايالتي پنسيلوانيا و از نويسندگان اين مقاله علمي گفت: "مسلما پراکندگي وجود دارد، اما يکي از چيزهايي که مردم تاکنون به حساب نمي آوردند گاز فشرده اي بود که در اين ديسک هاي پيش سياره اي وجود داشت."

"اين گاز فراهم کننده نيرويي است که باعث حرکت سيارات عظيم الجثه به طرف مرکز منظومه مي شود اما همچنين از شدت پراکندگي و پخش شدن ذرات مي کاهد و اجازه مي دهد اين خاک و خاشاک در مدار ستاره مرکزي باقي بمانند."

"آنها در مدارهاي پرهرج و مرج و اغلب بسيار پهن مي مانند؛ اما معمولا اگر براي ميليون ها سال در منظومه باقي بمانند، آرام مي گيرند و به مداري مدور بازمي گردند و آنجا مي توانند با ساير اجرام ترکيب شوند و به شکل سيارات کامل در آيند."

منطقه مسکوني

محققان به سرپرستي شان ريموند از دانشگاه ايالتي کلورادو در بولدر مهاجرت غول هاي گازي در منظومه هاي درحال شکل گيري را با کامپيوتر شبيه سازي کردند.

آنها کار را با بيش از هزار جرم مجازي به اندازه ماه از جنس سنگ و يخ آغاز کردند و در حدود 200 ميليون سال تکامل سياره اي را شبيه سازي کردند.

اين تيم نتيجه گيري کرد که از هر سه منظومه شناخته شده تقريبا يکي مي تواند حاوي سيارات مشابه زمين در مناطق قابل سکونت منظومه يعني در مدارهاي دورتر از مشتري هاي داغ باشد.


شبيه سازي هاي ما نشان مي دهد که مي توانيد يک سياره غول پيکر را همانجا که مشتري در منظومه ما قرار دارد شکل بدهيد و آن را به بخش هاي داخلي تر منظومه به حرکت در آوريد. سياراتي مانند زمين هنوز مي توانند در خارج از (بيرون مدار غول ها) شکل بگيرند - البته به شرطي که خيلي به سيارات غول پيکر نزديک نشوند


آوي مندل

ناحيه قابل سکونت منطقه اي از منظومه است که نه خيلي داغ است و نه خيلي سرد به طوري که آب در سطح کره نه بخار مي شود و نه منجمد، و مي تواند درحالت مايع باقي بماند.

آوي مندل به سايت خبري بي بي سي گفت: "شبيه سازي هاي ما نشان مي دهد که مي توانيد يک سياره غول پيکر را همانجا که مشتري در منظومه ما قرار دارد شکل بدهيد و آن را به بخش هاي داخلي تر منظومه به حرکت در آوريد. سياراتي مانند زمين هنوز مي توانند در خارج از آن (بيرون مدار غول ها) شکل بگيرند - البته به شرطي که خيلي به سيارات غول پيکر نزديک نشوند."

"اگر خيلي نزديک شويد، غول گازي مواد را به سمت بيرون پراکنده خواهد کرد. اما اگر به اندازه کافي دور باشيد، مواد (موجود در ديسک) مي توانند به کرات بدل شوند."

اين محققان مي گويند که سيارات مشابه زمين در مناطق قابل سکونت در حضور مقدار زيادي آب شکل مي گيرند.

اگر اين نظريه درست باشد در آن صورت احتمال آنکه سيارات شبيه به زمين - که در مناطق قابل سکونت دور مي زنند - پوشيده از اقيانوس ها باشند بيشتر مي شود؛ که همه عناصر ضروري براي پيدايش حيات را فراهم مي آورد.

دکتر ريموند گفت: "ما اکنون فکر مي کنيم که دسته تازه اي از سيارات پوشيده از اقيانوس ها - و احتمالا قابل سکونت - در منظومه هاي شمسي بي شباهت به منظومه ما وجود دارند."

شبيه سازي ها همچنين نشان داد که کرات سنگي موسوم به "زمين هاي داغ" اغلب در داخل مدار مشتري هاي داغ شکل مي گيرند.

تيمي از دانشگاه کاليفرنيا در برکلي قبلا يک چنين نمونه اي را يافته است که به فاصله فقط 5/3 ميليون کيلومتر از ستاره مرکزي دور مي زند. فاصله زمين از خورشيد 150 ميليون کيلومتر است.





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 278]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن