تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 13 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هرگاه يكى از شما به خانه خود وارد مى‏شود، سلام كند، چرا كه سلام بركت مى‏آورد و...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803910729




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

وقت پايان جنگ فرا رسيده است!


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: وقت پايان جنگ فرا رسيده است!


جهان- باراك اوباما - ترجمه ليدا هادي:
فراخوان نوري كمال المالكي نخست وزير عراق مبني بر تعيين جدول زماني خروج نيروهاي آمريكايي حاضر در عراق فرصت مغتنمي است كه بايد از آن نهايت استفاده را برد.

در واقع زمان آن فرا رسيده است كه آمريكا با بهره گيري از اين فرصت منحصر اقدام به خروج تدريجي نيروهاي نظامي خود از عراق كند. اين دقيقا همان مساله اي است كه من بارها براي دستيابي به موفقيت درازمدت آمريكايي‌ها در عراق و تامين امنيت آينده ايالات متحده به آن تاكيد داشته‌ام.
در اين ميان طرح پيشنهادي مذكور با اختلاف هاي دروني عميقي روبه رو شده است.

من برخلاف سناتور مك كين پيش از آغاز جنگ عراق با آن مخالف بودم و به طور حتم با رسيدن به مقام رياست جمهوري به آن پايان مي دهم.

به نظر من حمله به عراق اشتباه بزرگي بود كه تمركز آمريكا را از مبارزه با القاعده و طالبان منحرف كرد. ما در سال 2003 به كشوري حمله كرديم كه به هيچ عنوان تهديدي خطرناك براي آمريكا به شمار نمي رفت. عراق به هيچ صورتي در واقعه 11 سپتامبر نيويورك دخالت نداشت. اين در حالي است كه آمريكا از زمان آغاز حمله به عراق بيش از چهار هزار سرباز قرباني داشته و حدود يك تريليون دلار صرف هزينه هاي جنگ كرده است. اين روزها نظاميان ما بيش از حد پراكنده و متفرق هستند و همه مسايلي كه ما با آنها در چالش بوده ايم از افغانستان و طالبان گرفته تا ايران و خاورميانه همه رو به افزايش هستند.

البته از 18 ماه پيش و با اعلام موج جديد تحركات نظاميان در عراق سربازان ما تمامي تلاش خود را براي تامين امنيت و فرونشاندن آشوبهاي داخلي اين كشور انجام داده اند. هر چند كه در اين مورد به دليل پاره اي مسايل داخلي در عراق كمتر به نتيجه رسيده ايم. عواملي كه من را از موافقت با حمله به عراق بازمي داشت همچنان وجود دارند.

آمريكا تاكنون 200 ميليارد دلار بيشتر از بودجه پيش بيني شده ، در عراق هزينه كرده است. در حالي كه رهبران عراق هنوز در استفاده از ميلياردها دلار درآمد نفتي كشورشان براي بازسازي ويرانه هاي عراق ناكام مانده اند و همچنان در ورطه اي از اختلاف هاي سياسي به سر مي برند. وفاق سياسي مهم ترين هدف حضور آمريكايي ها در عراق بود كه هنوز در اين كشور دست نداده است.

در اين ميان بسيار جاي خوشحالي است كه مقامات عراق در پي آن هستند تا خود مسووليت كشورشان را با مذاكره در رابطه با تعيين جدول زماني خروج نيروهاي آمريكايي از عراق در اختيار بگيرند. اين در حالي است كه ژنرال جيمز دوبيك سرپرست آموزش نيروهاي امنيتي عراق تخمين زده است كه ارتش و پليس عراق در بهترين حالت مي توانند از سال 2009 متعهد تامين امنيت كشور باشند.

به نظر مي رسد تنها با خروج نيروهاي آمريكا از عراق بتوان دولت عراق را براي دستيابي به وحدتي سياسي تحت فشار قرار داد و آنها را ملزم به پذيرش مسووليت حفظ امنيت و ثبات كشور كرد.
اما در اين ميان به جاي استفاده از اين فرصت مغتنم ، در حالي پرزيدنت بوش و سناتور مك كين از اين واگذاري قدرت به دولت عراق سر باز مي زنند كه بايد طبق تعهد خود خواست دولت مستقل و قانوني عراق را محترم شمارند. آنها تعيين هرگونه جدول زماني براي خروج نيروهاي آمريكايي از عراق را شكست مي دانند در حالي كه ما قصد داريم عراق را تحويل دولتي مستقل و قانوني دهيم.

اين استراتژي پيروزي نيست بلكه استراتژي هميشه ماندن در عراق برخلاف خواست مردم آن ، مردم امريكا و برخلاف همه منافع امنيتي ايالات متحده است. اين همان دليلي است كه هدف من را در نخستين روز حضورم در كاخ سفيد تعيين مي كند: پايان جنگ!

همان طور كه بارها پيش از اين گفته ام ما بايد درباره خروج نيروها از عراق همان گونه كه در ابتداي كار دقت داشتيم مراقب باشيم. ما مي توانيم طي 16 ماه نيروهاي خود را به راحتي و با آرامش كامل از عراق خارج كنيم. يعني تا تابستان 2010 همه چيز تمام است ، دو سال بعد از حالا و حدود 7 سال پس از آغاز جنگ عراق. از آن زمان است كه باقي نيروهاي آمريكايي مستقر در عراق صرفا به شكلي محدود به دنبال نيروهاي پنهال القاعده در شهرهاي مختلف عراق خواهند بود و مادامي كه دولت عراق روند امور سياسي خود را بهبود نبخشيده است آموزش نيروهاي امنيتي عراق را بر عهده خواهند گرفت. به اين صورت ما يك عقب نشيني شتابزده نخواهيم داشت.

براي اجراي اين برنامه بلندمدت ما نيازمند يك هماهنگي تاكتيكي هستيم. همان طور كه اغلب مي گويم من با فرماندهان نظامي و دولتمردان عراقي براي اطمينان از سلامت نيروهايمان و حفظ منافع ايالات متحده گفت و گو خواهم كرد. ما در برابر هر كشوري در منطقه براي تامين ثبات و امنيت عراق ديپلماسي تهاجم را انتخاب مي كنيم و براي حمايت از پناهندگان عراقي متعهد به پرداخت 2 ميليارد دلار كمك هاي بين المللي مي شويم.

پايان دادن به جنگ براي رسيدن به اهداف بلندمدت ما در افغانستان و پاكستان- مكاني كه بهشت نيروهاي طالبان و القاعده شده- ضروري است. عراق خط مقدم مبارزه با تروريسم نيست و هرگز هم اين گونه نخواهد بود. همان طور كه مايك مولن رئيس ستاد مشترك ارتش هم به تازگي به آن اشاره كرده است ما تنها در صورتي مي توانيم كار نيمه تمام افغانستان را به سرانجام برسانيم كه شمار نيروهايمان را در عراق كم كنيم.

چنانچه من رئيس جمهور آمريكا شوم، برنامه اي را پي مي گيرم كه به سبب آن حداقل دو گروه جديد از نيروهايمان را براي حمايت از نظاميان آمريكايي مستقر در افغانستان به اين كشور مي فرستم. هم اكنون ما در افغانستان به نيروي نظامي و تجهيزات بيشتري نياز داريم و اين شمار در عراق بسيارند.

البته در اجراي طرح خروج نظاميان آمريكايي از عراق اختلاف هاي فراواني وجود دارد كه بايد به دقت به آنها بپردازيم. برخلاف سناتور مك كين من صريحا اعلام مي كنم كه ما به دنبال ماندن در عراق نيستيم. تجربه حضور هميشگي پايگاه هاي نظامي آمريكا در كره جنوبي دوباره تكرار نمي شود.

مطمئن باشيد آمريكا از عراق بيرون مي رود و همه توجه خود را معطوف چالش هاي امنيتي گسترده اي كه با آن روبه روست خواهد كرد.

اما بدانيد براي مدتي طولاني تمامي كساني كه مسوول بزرگترين اشتباه‌هاي تاريخ سياست خارجي آمريكا بوده‌اند با در پيش كشاندن موضوعاتي پيش پا افتاده راه را براي هر مذاكره‌اي در جهت اصلاح همه خطاها و اشتباه هاي صورت گرفته مسدود كردند.

اما اين كار ديگر جواب نمي دهد. وقت پايان جنگ فرا رسيده است!

نيويورك تايمز

تاريخ درج: 1 مرداد 1387 ساعت 13:49 تاريخ تاييد: 1 مرداد 1387 ساعت 21:57 تاريخ به روز رساني: 1 مرداد 1387 ساعت 21:56
 سه شنبه 1 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 248]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن