واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: اسكندري: *توليد مرغ و سقف جوجهريزي عادي است *بانكها در ارتباط با بخش كشاورزي كوتاهي كردهاند *توليدات كشاورزي بايد ماه رمضان در دسترس مردم قرار گيرند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: كشاورزي و دامپروري
وزير جهاد كشاورزي با بيان اينكه توليد محصولات كشاورزي در حال حاضر به سمت شرايط عادي رفته است، ميزان خسارات خشكسالي وارده به توليدات كشاورزي را حدود 13 ميليون تن عنوان كرد و گفت: 9 ميليون تن از اين خسارات به محصولات زراعي و چهار ميليون تن نيز به محصولات باغي مرتبط است.
به گزارش خبرنگار كشاورزي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، مهندس محمدرضا اسكندري صبح امروز در نشستي كه با حضور برخي از معاونان اين وزارتخانه برگزار شده بود، با اشاره به اينكه در رابطه با محصولات دامي و شيلاتي خوشبختانه به دليل بسته بودن محيط توليد حتي افزايش توليد نيز پيشبيني ميشود، ادامه داد: خسارت سرمازدگي هيچ تاثيري در شرايط كنوني بازار ندارد چراكه براي جبران اين خسارات پيشبينيهاي لازم صورت گرفته است.
اسكندري با اشاره به تصويب لايحه خشكسالي تصريح كرد: حدود 800 ميليارد تومان از اين اعتبارات به يارانه نهادهها اختصاص يافته است كه با 879 ميليارد تومان يارانهاي كه در بودجه عادي وزارت جهاد كشاورزي به نهادها اختصاص داده شده است، يك هزار و 670 ميليارد تومان يارانه به نهادها تخصيص يافته است.
وي با بيان اينكه در سال جاري 600 ميليارد تومان از يارانه نهادهها در بودجه عادي وزارت جهاد كشاورزي به كود اختصاص دارد، تاكيد كرد: اگر بخواهيم اثرات خشكسالي را كاهش داده يا از بين ببريم بايد يكسري اقدامات فني در محيط توليد انجام دهيم و به همين دليل يارانهها بايد به اين بحث و مواردي همچون بهينهسازي مصرف آب و بالا بردن بهرهوري آب اختصاص يابد و بايد به سمتي برويم كه جهت يارانهها را در بخش كشاورزي از يارانههاي مصرفي به بازارهاي سرمايهگذاري تبديل كنيم.
اسكندري با تاكيد بر اينكه مشكل اساسي در بخش كشاورزي مشكل آب است، افزود: با اين وجود ما ميبينيم كه در بودجههاي عادي وزارت جهاد كشاورزي سالانه 200 ميليارد تومان كل اعتبار بخش آب را تشكيل ميدهد ولي در مقابل فقط 660 ميليارد تومان يارانه كود بوده است كه البته بسياري از اين كودها به دست كشاورز نميرسد و قسمت اصلي اين توليد به دليل برخي جريانات فسادي موجود از سيستم خارج ميشود كه بايد اين يارانه بهينهسازي شده و در اختيار توليدكننده قرار گيرد و به سمت اقدامات سرمايهگذاري و نوسازي مزارع براي افزايشي توليدات كشاورزي برويم.
او اضافه كرد: 600 ميليارد تومان از اعتبارات لايحهي خشكسالي به سود كارمزد استمهال وامها اختصاص يافته است و با توجه به اين كه كشاورزان خرد 90 درصد توليدكنندگان بخش كشاورزي را تشكيل ميدهند و بدهي آنها معمولا زير پنج ميليون تن است بنابراين اين كشاورزان در اولويت اول پوشش اين بحث قرار دارند كه بتوان از اين رقم سود و كارمزد بدهي آنها را دولت در اين دوره استمهال پرداخت كند.
وزير جهاد كشاورزي با بيان اينكه 200 ميليارد تومان از اين اعتبارات در اختيار صندوق بيمه محصولات كشاورزي براي گسترش بيمه قرار گرفته است، افزود: با اين اعتبارات، اعتبار كل صندوق بيمه محصولات كشاورزي به 430 ميليارد تومان ميرسد كه با توجه به حق بيمهاي كه اين صندوق از توليدكنندگان ميگيرد، فكر ميكنيم اين صندوق بتواند تا حدود 550 ميليارد تومان خسارات مربوط به سرمازدگي و خشكسالي را در سال 87 پرداخت كند، همچنين 200 ميليارد تومان نيز براي فعاليتهاي مربوط به كشاورزان و توليدكنندگاني كه محصولات آنها بيمه نبوده ولي دچار خسارت شدهاند، اختصاص يافته است.
او در ادامه خاطرنشان كرد: 300 ميليارد از اعتبارات لايحه خشكسالي به فعاليتهاي مربوط به سيستمهاي آبياري تحت فشار اختصاص يافته است كه اين رقم بر مبناي فعاليتي كه قرار است صورت بگيرد و براساس قوانين، به ازاي هر هكتار يك ميليون و 400 هزار تومان كمك بلاعوض ميشود و يك ميليون و 400 هزار تومان نيز تسهيلات بانكي به كشاورزان داده ميشود كه با اين ارقام ميتوانيم حدود 215 هزار هكتار سيستم آبياري تحت فشار و سيستمهاي آبياري نوين را اجرا كنيم.
وي در ادامه با تاكيد بر اينكه توليدات كشاورزي بايد در ماه رمضان در دسترس مردم قرار گيرد و با تاكيد بر اينكه هيچ مشكلي در اين زمينه وجود ندارد، ادامه داد: براي محصولات زراعي و گياهي و محصولات پروتئيني در وزارت جهاد كشاورزي تمهيداتي انديشيده شده و ذخيرهسازيهاي لازم صورت گرفته است و مشكلي براي عرضه اين محصولات وجود ندارد.
وزير جهاد كشاورزي با اشاره به اينكه تا روز گذشته 830 هزار راس دام از مناطق خشكسالي در 118 استان كشور خريداري شده است، گفت: قسمتي از اين دامهاي خريداري شده كشتار، قسمتي ذخيرهسازي و 200 هزار راس از دامهاي مولد نيز در اختيار پرواربندها قرار ميگيرد و علوفه مورد نياز آنها نيز از طريق شركت پشتيباني امور دام در اختيارشان قرار ميگيرد.
وي توليد مرغ و سقف جوجهريزي در كشور را عادي دانست و افزود: امسال نسبت به سال قبل در ايام تابستان جوجهريزي بيشتري صورت گرفته است ضمن اينكه در اين ايام با خريداري توليد مازاد توليدكنندگان، قصد داريم در صورت نياز اين دامها را در ماه رمضان توزيع كنيم تا قيمتهاي اين توليدات در اين ماه بهصورت كاذب بالا نرود.
وزير جهاد كشاورزي با اطمينان خاطر از اينكه در توليدات كشاورزي از آب سالم استفاده ميشود، افزود: در نقاطي كه از پسابها استفاده ميشود اقدمات سالمسازي روي آنها صورت ميگيرد ولي بايد از لحاظ بهداشتي هشدارهاي لازم در اين خصوص داده شود ولي در حال حاضر محصولات كشاورزي در سلامت كامل توليد ميشود و در صورت مشاهده يا گزارش تخلف در اين باره با متخلفان برخورد جدي صورت ميگيرد.
اسكندري در ادامه با بيان اينكه يكي از بحثهاي مطرح در بخش كشاورزي در كميته تحولات اقتصادي هدفمند كردن يارانههاست، ادامه داد: اگر قرار باشد يارانهاي به توليد پرداخت شود بايد به شكلي از آن استفاده كنيم كه از لحاظ كيفي نيز در توليد نقش داشته باشد.
او با اشاره به اينكه حذف يارانه سم در سال 86 باعث كاهش 50 درصدي مصرف سموم شد، ادامه داد: در اين سال 130 ميليون دستگاه صرفهجويي از واردات سم صورت گرفته و چهار هزار و 300 نفر فارغالتحصيل رشته گياه پزشكي در كلينيكهاي گياه پزشكي به كار گرفته شدند و همچنين با اين اقدام فرصتي براي مبارزه بيولوژيك عليه آفات صورت گرفت.
وي يادآور شد: از سال 56 تا سال 86 تاكنون 11 عامل ديگر نيز معرفي شدهاند، چراكه با تغيير جهت يارانههاي سم بخشي دولتي فرصت كاركردن روي مبارزه بيولوژيك را پيدا كرد كه بايد اين اقدام در مورد كود نيز انجام شود.
وزير جهاد كشاورزي با گله كردن از تمامي بانكهاي كشاورزان تاكيد كرد: متاسفانه بانكهاي كشور در ارتباط با بخش كشاورزي كوتاهي كردهاند در حاليكه بايد 25 درصد تسهيلات بانكها به بخش كشاورزي اختصاص يابد.
وي با بيان اينكه بانك كشاورزي نسبت به ساير بانكها مشكل كمتري با وزارت جهاد كشاورزي دارد، افزود: براي كمتر شدن اين مشكلات جلساتي نيز با بانك كشاورزي داريم و پيشنهاد ميكنيم كه اين بانك قسمت عمدهاي از تسهيلات خود را به آبياري تحت فشار اختصاص دهد چراكه برنامهريزي ما بر اين اساس است كه بتوانيم در سال 87 به عدد 600 هزار هكتار افزايش آبياري تحت فشار دست يابيم كه براي 300 هزار هكتار آن تامين اعتبار شده و براي اجراي كامل اين برنامه به همكاري بانكها نياز داريم.
انتهاي پيام
سه شنبه 1 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]