واضح آرشیو وب فارسی:فارس: معاون توسعه مشاركت هاي مردمي وزارت آموزش و پرورش: كسري بودجه آموزش و پرورش بيش از 60 هزار ميليارد ريال است
خبرگزاري فارس: معاون توسعه مشاركت هاي مردمي وزارت آموزش و پرورش كسري بودجه آموزش و پرورش را بيش از 6 هزار ميليارد تومان اعلام كرد.
به گزارش خبرگزاري فارس از تبريز، سيد نصرت الله فاضلي ظهر امروز در همايش يكروزه شوراهاي آموزش و پرورش استان آذربايجان شرقي با اشاره به اهميت شورا و مشاركت در آموزش و پرورش افزود: وزارت آموزش و پرورش يكي از دستگاه هاي مهم كشور در اجراي تعليم و تربيت بوده و با توجه به اينكه تعليم و تربيت امري است مشاركتي، بايد در زمينه عمل به اين وظيفه با مردم مشاركت همه جانبه داشت.
معاون توسعه مشاركت هاي مردمي وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: بايد همه نهادها و ارگانها دولتي و غيردولتي وزارت آموزش و پرورش را در راه رسيدن به اهدافش ياري دهند.
وي همچنين بهره برداران آموزش و پرورش را به سه گروه دانش آموزان،خانواده و جامعه تقسيم كرد و اظهار داشت: جامعه در صورتي مي تواند هدفمند و رو به پيشرفت حركت كند كه همه افراد جامعه در حفظ سلامت و پويايي آن تلاش كنند.
فاضلي تأكيد كرد: وزارت آموزش و پرورش به عنوان يك نهاد اجتماعي نيازمند مشاركت و فعاليت همه جانبه و گروهي شهروندان و دستگاه هاي مختلف است.
معاون توسعه مشاركت هاي مردمي وزارت آموزش و پرورش در ادامه سخنان خود گفت: آموزش و پرورش وظيفه آموزش عمومي جامعه را بر عهده دارد و آموزش عمومي به اين معناست كه فرد ويژگي هايي را بايد ياد بگيرد كه براي محيط و جامعه موثر باشد.
فاضلي با اعلام اينكه بحث توسعه مشاركت هاي مردمي و مشاركت در آموزش و پرورش هم به صورت دولتي و هم غيردولتي، از برنامه دوم توسعه آغار شد، تأكيد كرد: مشاركت در بخش دولتي به صورت مستقيم و غيرمستقيم با همكاري ساير دستگاه ها اجرا مي شود، همچنين افزايش مشاركت ها در بخش غيردولتي به صورت غيرمستقيم كمك بيشتري به توسعه آموزش و پرورش خواهد بود.
وي تعليم و تربيت را حق همه انسان ها دانست و آموزش به همگان را يكي از مظاهر اجراي عدالت توصيف كرد.
وي همچنين از كمك هاي مردمي، مجمع خيرين و شوراهاي آموزش و پرورش به عنوان اركان و پايه هاي عمده و نهادينه كردن مشاركت در نظام آموزش و پرورش ياد كرد.
معاون توسعه مشاركت هاي مردمي وزارت آموزش و پرورش در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به اينكه، مهم ترين چالشي كه آموزش و پرورش با آن مواجه است، نوع نگاه به آموزش و پرورش است، تأكيد كرد: بايد توجه كرد كه برداشت از اصل 30 قانون اساسي و مزيت رقابتي آموزش و پرورش چگونه بوده و قانون، ارتقاي آموزش عمومي را جزو امور حاكميتي قرارداه است نه خود آموزش عمومي را، و نيز برطبق اين اصل مهم قانون اساسي، كمك هاي تحصيلي منع نشده است.
فاضلي مزيت رقابتي براي بهره وري و كارايي بالا را مهم عنوان كرد و افزود: بدون دخالت بخش غيردولتي و خصوصي، كيفيت آموزش و پرورش افزايش نخواهد يافت.
وي در ادامه سخنان خود تحول در آموزش و پرورش را موجب تحول در كل كشور اعلام كرد و افزود: تحول در آموزش و پرورش امري ملي بوده و نياز به عزم و تلاش ملي نيز دارد و براي رسيدن به اين تحول شوراهاي آموزش و پرورش بايد راهكارهاي مناسب نشان داده و مشاركت بيشتر و بهتري داشته باشند.
معاون توسعه مشاركت هاي مردمي وزارت آموزش و پرورش همچنين با اشاره به برنامه چهارم توسعه كشور كه برنامه هايي بر پايه توسعه دانش بوده، گفت: براي دستيابي به سند توسعه چشم انداز 20 ساله، بايد مدارس در كانون و رأس توسعه قرار گيرند.
وي تركيب شوراها را تركيبي بسيار مناسب توصيف كرد و افزود: با قرار گرفتن استانداران، فرمانداران و بخشداران در رأس اين شوراها و همچنين عضويت نماينده مقام معظم رهبري و ائمه جمعه در اين شوراها انتظار داريم اين شوراها نقش قابل توجهي در توسعه اهداف آموزش و پرورش داشته باشند.
فاضلي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به اعتبارات و درآمد شوراهاي آموزش و پرورش تأكيد كرد: با حذف اختصاص دو درصد از درآمد صنعت به شوراها، دولت بايد منابع ديگري را جايگزين آن مي كرد كه تاكنون در اين خصوص تصميمي گرفته نشده است و نيز بودجه زمين ها و مدارس معطل و بدون استفاده آموزش و پرورش نيز بايد به اين شورا ارجاع شود.
وي همچنين چهار هدف مهم قانون شوراها را نظارت، مشاركت، توسعه و تجهيز و تسهيل در امور اجرايي اعلام كرد و گفت: بيش از 600 شوراي آموزش و پرورش براي نهاد آموزش و پرورش برنامه و تصميم هاي لازم ارائه مي كنند و انتظار داريم فعاليت شوراها راهبردي شود.
معاون توسعه مشاركت هاي مردمي وزارت آموزش و پرورش، كمبود اعتبارات آموزش و پرورش در سال هاي 87 و86 را 35 درصد اعلام كرد و افزود: 97 درصد اعتبارات آموزش و پرورش پرسنلي و سه درصد بقيه به ساير موارد اختصاص دارد كه اين امر كمبود اعتباري بيش از 6 هزار ميليارد تومان به دنبال دارد و به همين علت دليل عمده تلاش آموزش و پرورش بر محوريت مديريت و ساماندهي نيروي انساني استوار شده است.
وي در بخش ديگري از سخنان خود با اعلام اينكه 150 هزار واحد مدرسه ابتدايي وجود دارد، گفت: 64 هزار واحد از اين تعداد در روستاها هستند، در حالي كه بيش از يك سوم دانش آموزان در اين مدارس تحصيل مي كنند و آموزش آنها هزينه هاي بسياري را به دنبال دارد.
معاون توسعه مشاركت هاي مردمي وزارت آموزش و پرورش در پايان سخنان خود از شوراها خواست تا با مشاركت بيشتر و ارائه راهكارهاي مناسب و تأثيرگذار، آموزش و پرورش را در راه رسيدن به اهداف خود ياري كنند.
انتهاي پيام/ع
سه شنبه 1 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 120]