واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: تصفيه نفت از مرز يك ميليون بشكه مي گذرد
نوذري گفت : نخستين محصول پتروشيمي در جهان در آزمايشگاهي در نيوجرسي در سال 1920 توليد شد كه قدمت 88 ساله اين صنعت را نشان مي دهد و امروزه بايد به دنبال توليد دانش محور و متكي برمنابع پتروشيمي باشيم.
وزير نفت از برنامه ريزي براي رسيدن به توان تصفيه روزانه يك ميليون و 650 هزار بشكه نفت خام خبرداد و گفت : ظرفيت پالايشگاه آبادان از 260 به 320 هزار بشكه رسيده و به اندازه ظرفيت پالايشگاههاي شيراز و كرمانشاه به توان تصفيه اي كشور افزوده است.
غلامحسين نوذري در نخستين همايش بين المللي پتروشيمي ايران با اشاره به قدمت 40 ساله اين صنعت در كشورمان افزود: ايران با ذخاير عظيم انرژي و با 138 ميليارد بشكه نفت قابل استحصال و 28 تريليون مترمكعب ذخاير گازي از قطب هاي مهم انرژي جهان محسوب مي شود.
وي تاكيد كرد: ما اگر يك بشكه نفت هم نداشتيم با اين ميزان ذخاير گاز مي توانستيم كشورمان را از نظر توسعه صنعتي و اشتغالزايي تامين كنيم و بايد از همه ظرفيت هاي ايجاد ارزش افزوده در اين حوزه ها استفاده كنيم.
نوذري گفت : نخستين محصول پتروشيمي در جهان در آزمايشگاهي در نيوجرسي در سال 1920 توليد شد كه قدمت 88 ساله اين صنعت را نشان مي دهد و امروزه بايد به دنبال توليد دانش محور و متكي برمنابع پتروشيمي باشيم.
وزير نفت ، صنعت را عامل توسعه پايدار، اشتغالزايي و ايجاد ثروت در سراسر جهان دانست و گفت:كشورهاي داراي ذخاير هيدروكربوري پتروشيمي مي توانند صنايع
بزرگ با ظرفيت اشتغالرايي بالا به ويژه در بخش پايين دستي نفت و گاز را ايجاد كنند و ميزان درآمدزايي را افزايش دهند.
نوذري اظهار داشت: در آينده با توجه به تغييرات سهم دانش در توليد ثروت با ارزش افزوده بالا ، ديگر دوران انرژي هاي ارزان در جهان سپري مي شود و بايد با بهره گيري از دانش بشري به سمت ايجاد واحدهايي حركت كنيم كه با حداقل هزينه ، حداكثر سودآوري از منابع هيدروكربوري توليد شود.
وي نياز به دانش فني را ياداور شد و گفت: حدود 40 سال پتروشيمي و 100 سال نفت شرايط بهتري را براي تحقيق و پژوهش در اين صنعت كشورمان ايجاد كرده و هم اكنون با توانمندي هاي خوبي كه در ساخت داخل به وجود آمده است،پيمانكاران قدرتمندي شكل گرفته اند.
نوذري افزود : در قراردادهايي كه منعقد مي كنيم بحث انتقال فناوري را قيد مي كنيم، اما تا وقتي متخصصان ما تلاش نكنند كه دانش را بومي كنند ، همچنان براي ساخت واحد انتهايي پتروشيمي بايد در انتظار licence يا مجوز يك شركت معمولي خارجي باشيم.
وي با تاكيد بر ضرورت اجراي سياست جلوگيري از خام فروشي گفت : پتروشيمي صنعتي است كه توسعه ان مانع از صادرات موادخام مي شود و رقابت پذيري را با ديگر كشورها توجيه كند.
وي سياست هاي راهبردي اصل 44 را يادآور شد و گفت: در اجراي اين سياستها و خصوصي سازي هيچ ترديدي در وزارت نفت وجود ندارد و زمينه اجراي آن در واحدهاي پتروشيمي بيش از ديگر صنايع وجود دارد.
سه شنبه 1 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: هموطن سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 104]