واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: وزير نيرو در جمع خبرنگاران خوزستان: *اخبار انتقال آب از حوزه كارون را كاملا تكذيب ميكنيم *پايين آمدن دبي رودخانه سبب كاهش كيفيت و كميت آب در خوزستان شده است
خبرگزاري دانشجويان ايران - اهواز
سرويس: انرژي و صنعت
وزير نيرو در جمع خبرنگاران خوزستان گفت: اختيار تخليه آب ذخيره سد كارون 3 به سازمان آب و برق خوزستان داده شد.
به گزارش خبرنگار انرژي و صنعت خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) - منطقه خوزستان - سيد پرويز فتاح در جمع نمايندگان رسانههاي گروهي در اهواز توضيح داد: مدريت سد كارون 3 تا امروز برعهده شركت آب نيرو بوده است. دليل اين موضوع در حال انجام بودن توسعه نيروگاه كارون سه بوده است. اين سد بايد تحويل موقت بشود، تا بتوانيم سد را از پيمانكار تحويل گرفته و سپس مديريت آن را به يك شركت واگذار كنيم.
وي اظهار داشت: حسابهاي مالي اين سد بسيار مهم است. خوشبختانه اين مراحل در حال طي شدن است. توافقنامهاي ميان سازمان آب و برق خوزستان و شركت آب نيرو به امضا رسيده است و به محض حل شدن مسائل مالي، فني و اجرايي، مديريت كارون 3 مانند ديگر سدها در اختيار سازمان آب و برق خوزستان گذاشته ميشود و يكپارچگي در مديريت منابع آب توسط سازمان آب و برق در خوزستان به اجرا گذاشته خواهد شد.
فتاح در ادامه پاسخ به خبرنگار ايسناي خوزستان در خصوص اينكه آيا اگر ميزان آبي بيش از تراز پايين نيروگاه سد كارون 3 كه 800 متر اعلام شده برداشت شود اين موضوع بر پايداري سد تاثير خواهد گذاشت يا خير، گفت: هم اينك بحثهايي كه در اين رابطه پيش آمده كاملا فني است و حل اين موضوع در هيچ شرايطي به صورت دستوري امكان ندارد. اين موضوع كاملا فني است. سدها از نظر آب گيري و از نظر تخليه بايد بر اساس منطقهاي فني مورد بهره برداري قرار گيرند. سد كارون سه براي شرايطي بارگذاري شده است و نميتوان يك دفعه آب را از پشت سد تخليه كرد.
وي ادامه داد: تكيهگاههاي سد بر اساس منطق علمي طراحي و اجرا شده و جاي نگراني در اين خصوص وجود ندارد. هم اينك به همان روش فني پيش ميرويم و آب به ميزان كافي از سد كارون 3 رها ميكنيم.
فتاح تاكيد كرد: مجوز تخليه آب هم اينك به سازمان آب و برق خوزستان داده شده، اين موضوع در حالي است كه سد در اختيار اين سازمان قرار نگرفته است.
وي همچنين در پاسخ به پرسش خبرنگاري در خصوص چگونگي اختصاص اعتبارات مصوبات سفر هيئت دولت به خوزستان تصريح كرد: منابع اعتباري مصوبه سفر هيئت دولت به خوزستان براي اجراي برخي پروژه هاي آب و برق مبهم بود كه از منابع داخلي وزارت نيرو تامين شود و يا از منابع عمومي و يا صندق ذخيره ارزي.
فتاح عنوان كرد: با توجه به اينكه وزارت نيرو قادر نبود از منابع داخلي چنين پروژههايي را به اجرا درآورد از حدود 3 ماه پيش در نشستي با حضور رئيس جمهور به بررسي موضوع پرداختيم. در اين نشست منابع عمومي و صندوق ذخيره ارزي به عنوان منابع تامين اعتبار پروژه هاي بخش آب مصوبات سفر شناخته شد.
فتاح تصريح كرد: هم اينك در حال رايزني هستيم تا شايد بتوانيم منابع ديگري را براي اجراي پروژههاي مصوبه سفر هيئت دولت به خوزستان در بخش برق بيابيم.
وزير نيرو با اشاره به سدهاي در برنامه اجرا در خوزستان گفت: سد كارون دو در طول سلسله سدهاي برق آبي خوزستان و كارون قرار ميگيرد و اعتبار مورد نياز آن به تنهايي ميتواند تمام بودجه مورد نياز استان را تحت تاثير قرار دهد. در تلاش هستيم منابع مالي سد كارون 2 و بختياري را از منابع فاينانس و سرمايهگذاري غير دولتي و يا خارجي تامين كنيم. هم اينك در سد گتوند و كارون 4 مشكلاتي براي تامين منابع مالي اين پروژهها داريم. بنابراين در ابتدا بدنبال منابع مالي احداث اين سدها هستيم.
وي با بيان اينكه در خرمشهر و آبادان كيفيت آب به ديدگاه مردم مناسب نيست، تصريح كرد: خشكسالي و كاهش دبي رودخانه سبب كاهش كيفيت و كميت آب در استان خوزستان شده است. در اين موقعيت راهكارهاي عملي ويژهاي براي تامين آب شرب مردم اتخاذ كردهايم. احداث دستگاههاي آب شيرين كن و ايستگاههاي توزيع آب از جمله تمهيدات در اين خصوص بوده است.
فتاح عنوان كرد: پروژههاي ساخت تصفيه خانههاي آب آبادان و خرمشهر تاكنون پيشرفت فيزيكي در حدود 80 درصد داشتهاند. قرار است فاز نخست 2 تصفيه خانه كه حدود 50 درصد از ظرفيت تصفيه آب آنها را تشكيل ميدهد تا سال آينده وارد مدار شوند و آب شرب سالم بهداشتي را وارد لولههاي آب اين دو شهر كنيم. در ساخت اين تصفيه خانههاي آب افق سال 1410 ديده شده است.
وي بيان كرد: طرح اصلي براي تامين آب آبادان و خرمشهر، تامين آب اين دو شهر از منابع آبي كرخه، گتوند و دز و در نتيجه انتقال آب به شهرهاي جنوبي خوزستان بوده است. قرارداد پروژه اين طرح در حال انعقاد است.
وزير نيرو درباره ميزان اعتبارات اختصاص يافته به خشكسالي توضيح داد: براي جبران خشكسالي، دو رديف اعتباري وجود دارد. 250 ميلياردتومان در فروردين ماه امسال به وزارت نيرو داده شده كه از اين ميزان حدود 34 ميليارد تومان به استان خوزستان اختصاص يافته است.
وي ادامه داد: از 2 هزار و 500 ميليارد توماني كه مجلس براي جبران خشكسالي به صورت ويژه تصويب كرد نيز حدود 400 ميليارد تومان به بخش آب اختصاص يافت. از اين ميزان اعتبار اختصاص يافته متناسب با وضعيت مناطق كشور سهم هر استان مشخص شد كه به همه استانداران و دستگاهها اعلام شده است. سهم خوزستان نيز كاملا منصفانه تعيين شده است. در آينده ميزان اعتبار اختصاص يافته به خوزستان اعلام ميشود.
وي با اشاره مشكلات تامين برق خوزستان در سال جاري، اظهار داشت: طي سالهاي گذشته، خوزستان عموما برق توليد ميكرد و به استانهاي ديگر انتقال ميداد ولي امسال از ديگر استانها همچون شمال كشور و حتي تهران برق به استان خوزستان منتقل شده است.
فتاح يادآور شد: اين موضوع بدليل مشكلاتي است كه براي توليد نيروگاههاي برق آبي در خوزستان به وجود آمده است. هم اينك به صورت متوسط از استانهاي ديگر حدود 2 هزار مگاوات برق به استان خوزستان منتقل ميشود.
وي تاكيد كرد: در حال حاضر روند تخليه سدها و نيروگاههاي برق آبي براساس برنامهاي انجام ميشود كه از اسفندماه تدوين شده است.
وزير نيرو تصريح كرد: هم اينك تنها در ساعات اوج مصرف بر روي توان نيروگاههاي برق آبي حساب كردهايم البته بايد گفت تا پايان شهريور نيز اين روند نزولي ادامه دارد. ميزان توليد نيروگاه هاي برق آبي كه فروردين ماه امسال حدود سه هزار تا سه هزار و 500 مگاوات بوده هم اينك به حدود يك هزار و 800 مگاوات رسيده است كه به صورت طبيعي كمتر نيز ميشود.
وي گفت: پيش بيني شده است از مردادماه دماي هوا به صورت طبيعي در كل كشور و تا حدي نيز در خوزستان كاهش يابد.چند درجه كاهش حرارت ميتواند كمبود برق مورد نياز را به ميزان زيادي جبران كند.
وزير نيرو افزود: در گذشته، كمي نگران عملكرد نيروگاه رامين بوديم ولي همكاران با تلاشهاي شبانه روزي همه واحدهاي نيروگاه رامين را در مدار توليد قرار دادند. اين نيروگاه داراي شش واحد توليد برق است. نيروگاههاي حرارتي خوزستان شامل نيروگاه هاي رامين، آبادان و زرگان هم اينك در مدار توليد قرار دارند.
وي درباره انتقال آب از سرشاخههاي رودخانههاي خوزستان تصريح كرد: پروژه انتقال آب براي مصارف شرب از سرشاخههاي دز به استان قم از دولت سابق آغاز شده است. در زمان آغاز تصدي دولت نهم اين پروژه با حدود 50 درصد پيشرفت فيزيكي روبرو بوده است. اين طرح انتقال آب داراي رديف اعتباري بوده و تمام مسئولان نظام از اينكه اين پروژه در حال انجام است اطلاع دارند. اين ميزان آب از خوزستان نيز منتقل نميشود، بلكه از سرشاخههاي دز در استان لرستان و شهرستان اليگودرز انجام ميشود. ظرفيت انتقال آب اين پروژه حدود 100 ميليون متر مكعب در سال خواهد بود كه كمتر از يك درصد آب دز را به خود اختصاص ميدهد.
فتاح ادامه داد: در حوزه كارون هيچ گونه انتقال آبي در حال انجام نيست و هيچ آبي نيز قرار نيست به كرمان و يا هر شهر ديگري انتقال يابد. اگر كسي در جايي ديده به ما آدرس بدهد. چنين اخباري را كاملا تكذيب ميكنيم.
وي با اشاره به فعاليتهاي انجام شده براي جمعآوري انشعابات غيرمجاز در خوزستان، گفت: سال گذشته براي انجام اين اقدام محدوديت قانوني داشتيم. دولت در سه ماهه آخر سال گذشته به وزارت نيرو اجازه داد ظرف دو سال اشتراكهاي غيرمجاز را در كشور جمعآوري كند. اين مهلت از اول فروردين 87 آغاز و تا آخر سال آينده ادامه دارد. در خوزستان بر اساس آمارها، بيشترين تعداد مشترك برق غيرمجاز وجود دارد. با گذشته چهار ماه از ابتداي سال بيش از 60 هزار انشعاب غيرمجاز جمعآوري شده است.
وي يادآور شد: جمعآوري اين انشعابات بر پايداري شبكه برق اين مناطق تاثير گذاشته است. بنده اطمينان دارم اين موضوع در كاهش مصرف برق استان نيز تاثيرگذار است. اعتبار اين موضوع توسط وزارت نيرو بر اساس مصوبه دولت تامين ميشود ولي نفع آن به كل نظام دولت و وزارت نيرو ميرسد. در اين خصوص از اعتبارات داخلي وزارت نيرو استفاده ميكنيم و اعلام شده است حق انشعاب و كنتور را به صورت تمام قسط از مردم دريافت كنند تا هيچ گونه فشار مالي بر شهروندان وارد نشود.
انتهاي پيام
سه شنبه 1 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 130]