واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: سالروز نفي هولوكاست از سوي محقق انگليسي
انديشهسياسي- آتش تبليغات غرب در مورد پرونده هستهاي ايران حرارت هميشگي خود را داشت.
نظام بينالملل كه ميكوشيد تا قطعنامهاي را در دل خاكستر اين آتش به جاي بگذارد و محدوديتها را عليه كشورمان افزايش دهد، دستاويزي جديد يافت و صحبتهاي رئيسجمهوري ايران در كنفرانس جهان بدون صهيونيسم، در مورد افسانه بودن هولوكاست و لزوم از بين رفتن اسرائيل را همچون هيزمي خشك در ميان اين آتش بر افروخته پرتاب كرد و آن گفته احمدينژاد را مصداقي از خواستههاي ايران عنوان كرد.
افسانه خواندن هولوكاست در سميناري كه در آبان ماه سال 84 از سوي اتحاديه انجمنهاي اسلامي دانش آموزي برگزار ميشد، در ماههاي نخست رياستجمهوري محمود احمدينژاد، گفتماني چالشبرانگيز را بهدنبال داشت.
هرچند توجه افكار عمومي كشور به موضوع حقيقت يا افسانه بودن كشتار يهوديان در جريان جنگ جهاني دوم از سوي هيتلر به سخنان رئيسجمهوري در زمستان سال84، معطوف ميشود، اما اين نخستين باري نبود كه بحث در مورد هولوكاست در سطح بينالمللي بحرانساز ميشد. بارها اين مسئله از سوي مورخان و انديشمندان كشورهاي مختلف مطرح شده و هر بار با واكنش تند و غيرمنطقي نظام بينالملل مواجه شده است.
فردا (23 جولاي) مصادف با روزي است كه دكتر ديويد اورينگ در كتاب خود با عنوان«جنگ هيتلر» در 21سال پيش و سخنرانياش، كشتار بيش از 6 ميليون يهودي از سوي هيتلر را افسانه خواند. اين محقق انگليسي در اولين واكنش و به درخواست شوراي جهاني يهوديان به اين بهانه كه صحبتهايش بر احساسات ضديهود دامن ميزند، از ورود به كشورهاي كانادا، استراليا، آلمان، ايتاليا، جمهوري فدرال آفريقاي جنوبي و نيوزلند منع شد.
اين تاريخنويس انگليسي كه به خاطر انكار اتاقهاي گاز هولوكاست و آمار و ارقام كشتار يهوديان، در سال 2005 از سوي دادگاهي در وين به 3سال زندان محكوم شد، اتريش را دولتي نازيست خواند و قوانين سخت اين كشور عليه كساني كه هولوكاست را انكار ميكنند بسيار احمقانه عنوان كرد. مورخ انگليسي راستگرا كه يك ماه پيش از برگزاري دادگاهش در اتريش زنداني شده بود، هر هفته 200 تا 300 نامه از سوي طرفدارانش دريافت ميكرد.ديويد اورينگ تنها محققي نيست كه به واسطه چنين اظهار نظري با محدوديت مواجه شده است.
طي سالهاي اخير و بعد از آنكه صحبتهاي احمدينژاد بار ديگر تنور اين بحث را داغ كرد، محققان ديگري نيز به جرم افسانه خواندن هولوكاست مجازات شدهاند. اين محدوديت تا بدانجا پيش رفت كه كنيست رژيم صهيونيستي(پارلمان) قانوني را به تصويب رساند كه براساس آن، تكذيب هولوكاست در هرجاي دنيا از سوي قضات رژيم صهيونيستي بهعنوان يك جرم شناخته ميشود و عوامل آن محاكمه شوند.
براساس همين قانون نيز دادگاهي در پاريس، به دستور ژاك شيراك رئيسجمهوري و فيليپ دوست بلازي وزير امور خارجه وقت اين كشور، «رابرت فوريسون»، استاد سابق ادبيات در دانشگاه ليون فرانسه، را به جرم نفي هولوكاست در جريان مصاحبه با يك شبكه ماهوارهاي ايراني، به 3ماه زندان و اخراج از دانشگاه محكوم كرد.
«جورج تايل» ديگر محقق فرانسوي است كه پس از اعلام نتيجه تحقيقش در مورد كذب بودن هولوكاست به 10 هزار دلار هم جريمه شده است. تايل در جريان تحقيقي كه از سوي دولت فرانسه به وي تكليف شده بود به اين نتيجه رسيد.
«روژه گارودي» يا رجاء فيلسوف و تازهمسلمان فرانسوي نيز بهخاطر نوشتههايش و موضعگيريهاي سياسياش بهعنوان يك منكر هولوكاست به زندان محكوم شد.
«جان گوندنوس»، يكي از اعضاي راستگراي سابق پارلمان اتريش نيز بهدليل نفي هولوكاست به يك سال حبس تعليقي محكوم شده است. وي در سال 2005 و بعد از پايان دوره حضور در پارلمان اين كشور، موضوع هولوكاست، به آن صورت كه از سوي صهيونيستها مطرح ميشود را كذب دانست.
يك استاد ضدصهيونيستي كه در كتابي هولوكاست را بهانهاي براي اخاذي از جهان توسط رژيم صهيونيستي دانسته بود، از تدريس در يك دانشگاه بزرگ آمريكا محروم شد.
پروفسور«ارنست زاندل»، محقق آمريكايي- آلماني، ديگر فردي بود كه بهعلت مردود دانستن افسانه هولوكاست و با تلاش لابي يهودي در زندان تحت فشارهاي روحي و رواني قرار گرفته است. وي در آخرين نامهاش به دوستان خود از سختگيريهاي شديدتر عوامل زندان عليه خود خبر داد. ارنست زاندل، منكر آلماني هولوكاست از سوي يك دادگاه در اين كشور به 5سال زندان محكوم شد. «زيگفرد وربك»، رئيس مركز تحقيقات آزاد تاريخي بلژيك هم به همين اتهام بازداشت شده است.
«وربك» 63 ساله كه از سال 1983 ميلادي رياست مركز تحقيقات آزاد تاريخي بلژيك را در دست دارد، به اتهام رد پديده يهوديسوزي محكوم شد.
واكنش صهيونيستها براي مقابله با فرضيه افسانه بودن هولوكاست به برخورد قهري با محققان و تاريخدانان ختم نشد و اين كشور با اعمال نفوذ و فشار در شوراي امنيت خواستار نامگذاري روز 27 ژانويه بهعنوان روز جهاني هولوكاست شده است.
يهوديان مدعي هستند كه در اين روز اردوگاه آشويتس نازيها توسط نيروهاي روسيه از دست آلمان خارج شد. اين پيشنهاد با 104 راي مثبت از 191 عضو مجمع عمومي سازمان ملل به تصويب رسيد و اين روز بهعنوان روز يادبود هولوكاست تعيين شد.
پافشاري رژيم صهيونيستي در ممانعت از مخالفت با هولوكاست از سوي محمد علي رامين، مشاور رئيسجمهوري كه به تئوري پرداز اصلي هولوكاست در دولت نهم شناخته ميشود با 4 فرضيه تشريح شده است؛ فرضيه اول خواسته انگليس و آمريكا براي جلوگيري از به قدرت رسيدن آلمانيها در اروپاست. فرض دوم بر اين است كه آمريكا و انگليس با موافقت و همكاري صهيونيستها اين موضوع را مطرح كردند تا از اين طريق اسرائيل را در وسط جهان اسلام ايجاد كنند و به بهانه هولوكاست، جهان اسلام را تحت كنترل قرار دهند و يهوديها را از اروپا و آمريكا كوچ بدهند و به اين سرزمين بكشانند.
فرضيه سوم به اين مضمون است كه آمريكا و انگليس با همكاري فرانسه و شوروي و آلمان و بهدليل گرايش مسيحي خود و كينهاي كه از يهوديان به دل دارند، بعد از جنگ جهاني دوم به وسيله طرح موضوع هولوكاست، يهوديان را ترساندند و براي پاكسازي اروپا و آمريكا آنها را به محل كنوني اسرائيل فرستادند و آخرين فرضيه، مربوط به سرپوش گذاشتن جنايتهاي آمريكا و انگليس است.
صرفنظر از ديدگاه دولتها به هولوكاست براي بهره برداري سياسي در جهت منافع آنها، مخالفت با تحقيق و بررسي محققان و انديشمندان درخصوص اين پديده تاريخي با تمام مباني آزادي تفكر و انديشه در تعارض است؛ موضوعي كه ريشه در زمينهاي اشغالي فلسطين و جايي كه آن را اسرائيل ميخوانند، دارد.
تاريخ درج: 1 مرداد 1387 ساعت 13:16 تاريخ تاييد: 1 مرداد 1387 ساعت 14:23 تاريخ به روز رساني: 1 مرداد 1387 ساعت 14:32
سه شنبه 1 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 231]