واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: تلاش براي ايجاد فرصت رشد و بالندگي جوانان
تهران-خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): كرج ، هر جا كه نامي از جوان به ميان آيد، واژه هايي مانند تحصيل ، كنكور ، دانشگاه ، اشتغال و ازدواج در ذهن تداعي مي شود و دنياي تحرك ، نشاط ، حركت رو به جلو و پيشرفت نيز مجسم مي گردد.
اين موضوع در جامعه ايراني بخصوص از آن جهت اهميت دارد كه با توجه به جوان بودن جمعيت كشور، در هر خانواده اي يك يا دو عضو جوان حضور دارند يا خانواده ها به صورت غير مستقيم با مسائل جوانان درگير هستند.
25 ميليون جوان بين 19 تا 29 سال در كشورمان زندگي مي كنند كه 36 درصد جمعيت ايران را تشكيل مي دهند و براساس آمار 15 ميليون نفر از آنان در آستانه ازدواج هستند.
اين تعداد جمعيت جوان براي كشوري كه در مسير توسعه قرار گرفته و دولت آن نيز برنامه هاي بلند مدت و كوتاه مدت بسياري براي دستيابي به رشد و پيشرفت در بخش هاي مختلف دنبال مي كند ، مايه اميدواري و دلگرم كننده است .
درعين حال كه اين جمعيت نيازمند رسيدگي مضاعف نسبت به ساير سنين است و هرگونه تعلل و كوتاهي در توجه به جمعيت جوان عواقب زيانباري به دنبال خواهد داشت و اين سرمايه اصلي و ارزشمند جامعه ايراني را به هدر مي دهد.
دولت نهم از بدو تاسيس به موضوع جوانان توجه ويژه اي داشته و به كارگيري جوانان در پست ها و سطوح مديريتي بالا و تلاش براي استفاده از توان جوانان در عرصه هاي مختلف در سراسر كشور بخشي از فعاليت هاي ارزنده دولت دراين زمينه بوده است .
وجود جمعيت جوان و مطرح بودن مسائل و مشكلات آنان در گوشه و كنار كشور محسوس بوده و دراين ميان غرب استان تهران به دليل تراكم بالاي جمعيت از ويژگي خاصي برخورداراست .
مهاجر پذيري و پذيرش سرريز جمعيت تهران از مهمترين دلايل بالا بودن جمعيت غرب استان تهران و بخصوص جمعيت جوان اين منطقه است .
"سيد محمد آثاري " رئيس سازمان ملي جوانان واحد غرب استان تهران در اين ارتباط مي گويد: آمار جوانان اين منطقه با جمعيت سه استان كشور برابري مي كند.
به گفته وي با توجه به اين جمعيت بايد بودجه و امكانات متناسب و كافي به منظور حل مشكلات جوانان اين منطقه اختصاص يابد.
آثاري درعين حال از حمايت و علاقه مندي معاون رئيس جمهوري و رئيس سازمان ملي جوانان كشور ورييس سازمان ملي جوانان استان تهران به حل مسائل جوانان و توجه خاص وي به غرب استان تهران به عنوان نكته اي اميدوار كننده براي رسيدگي به مشكلات جوانان اين منطقه ياد مي كند.
سازمان ملي جوانان سنين بين 14 تا 29 سال را زير پوشش دارد و با اهداف مشخص شامل حل مسائل جوانان ، اعتلا و رشد نسل جوان كشور و استفاده بهينه از استعدادها و توانايي هاي نسل جوان تشكيل شده است .
پيش از تشكيل سازمان ملي جوانان از سال 1371 تشكيلاتي با عنوان شوراي عالي جوانان و سپس در سال 1377 مركز ملي جوانان به رسيدگي و هدايت امور جوانان مي پرداخت و نهايتا درسال 1380 سازمان ملي جوانان براساس قانون برنامه سوم توسعه اقتصادي ، اجتماعي و فرهنگي جمهوري اسلامي ايران فعاليت خود را آغاز كرد.
رئيس سازمان ملي جوانان واحد غرب استان تهران در زمينه وظايف اين سازمان مي گويد : هر موضوع و مشكلي كه به جوانان مرتبط باشد و نياز به بررسي و ارائه راهكار و برنامه براي حل آن احساس شود در حيطه فعاليت هاي اين سازمان است .
وي اظهارداشت : حمايت از تمامي دستگاهها و تشكيلات دولتي و غير دولتي فعال در امور جوانان به عهده سازمان ملي جوانان است و در واقع اين سازمان دراين زمينه نقشي ستادي و ساير دستگاههاي دولتي و غير دولتي نقشي اجرايي به عهده دارند.
به گفته آثاري ، براساس اساسنامه ، مطالعه و پژوهش در حوزه هاي راهبردي امور جوانان به منظور بازشناسي و تبيين مسائل و نيازهاي گوناگون جوانان و ارائه راهبردهاي مناسب براي حل مسائل آنان و هماهنگي مطالعات كاربردي دستگاههاي اجرايي دراين زمينه ها از وظايف سازمان ملي جوانان محسوب مي شود.
وي افزود: در اساسنامه همچنين تاكيد شده كه به منظور استفاده بهينه از همه ظرفيت ها و منابع و ايجاد وحدت رويه ، هماهنگي در سياست ها وبرنامه ها و اولويت بخشي به امور جوانان در تمام دستگاههاي اجرايي و سازمان هاي مرتبط ، سازمان ملي جوانان موظف است نسبت به تنظيم برنامه عمل در حوزه هاي اساسي و اولويت دار امور جوانان با همكاري مراكز دانشگاهي و پژوهشي دستگاههاي اجرايي و سازمان هاي غير دولتي جوانان اقدام نمايد.
به گفته وي در مباحث مربوط به هويت ديني مسائل اجتماعي و فرهنگي جوانان مورد توجه قرار مي گيرد و طرح هاي متعدد ارائه شده توسط تشكلها نشان دهنده استقبال از فعاليت در اين چارچوب است .
وي با اشاره به اينكه صدور مجوز و حمايت از طرح هاي بزرگ و كوچك ارائه شده توسط تشكل ها درهمين چارچوب صورت مي گيرد، افزود: اولويت سازمان درسال 87 بحث ازدواج ، هويت ديني جوانان و اوقات فراغت است .
سازمان ملي جوانان موظف است در راستاي گسترش سازمان هاي غيردولتي جوانان (NGO) نهادينه كردن و ارتقاي مشاركت جوانان در تصميم سازي و مديريت امور جوانان به تشكيل مجمع ملي جوانان با رعايت قوانين و مقررات مربوط اقدام نموده و ساز و كار لازم را پيش بيني و با هماهنگي و همكاري دستگاههاي اجرايي كشور و سازمان هاي غيردولتي جوانان اجرا كند.
آثاري با اشاره به اينكه آمار كل غرب استان تهران برابربا جمعيت 13 مركز استان كشور بوده و تعداد جوانان آن با جمعيت سه استان كشور برابري مي كند.
وي ادامه داد، به همين دليل مسائل و مشكلات مبتلابه اين منطقه و جوانان آن به مراتب بيش از بسياري از مناطق است وبايد ميزان بودجه و اعتبارات سازمان ملي جوانان اين منطقه افزايش يابد.
وي افزود : بودجه فعلي جوابگوي طرح ها و برنامه هاي ارائه شده نيست و به همين دليل ممكن است رضايت كافي از مجموعه فعاليت ها وجود نداشته باشد.
آثاري از وجود NGO ها ( سازمان مردم نهاد) به عنوان زمينه و امكان مناسبي براي شناسايي و حل مسائل و مشكلات جوانان و منطقه ياد كرد وافزود: درزمان حاضر 317 NGO در سازمان ملي جوانان غرب استان تهران در رشته هاي مختلف فرهنگي ، هنري ، ورزشي ، پژوهشي و آموزشي فعاليت مي كنند.
وي با بيان اينكه در هر NGO بين 11 تا30 نفر فعاليت مي كنند، برنقش ارزنده اين نهادها در ارتقاء وضعيت معنوي و مادي جوانان منطقه تاكيد كرد.
"علي نصيري دهقان " مسئول امور تشكل هاي سازمان ملي جوانان غرب استان تهران نيز درگفت و گو با ايرنا اظهارداشت : درچارچوب وظايف سازمان ، دراين منطقه نيز فعاليت هاي ستادي اين سازمان در سه بخش علمي ، پژوهشي و نخبگان و تشكل ها تقسيم بندي شده است .
وي افزود: براساس مصوبه شوراي وزيران يكي از وظايف سازمان ملي جوانان رصد امور جوانان و پي گيري فعاليت هاي دستگاههاي دولتي و غير دولتي فعال در زمينه جوانان است .
نصيري دهقان در باره نحوه درخواست و صدور مجوز براي فعاليت NGO گفت : پس از تحويل مدارك وتشكيل پرونده ، اساسنامه تشكل مورد نظر تدوين و به سازمان ملي جوانان تحويل داده مي شود و به دنبال آن با تشكيل مجمع عمومي و برگزاري انتخابات براي تعيين دبير و مسئول ان .جي .او مشغول فعاليت خواهد شد.
وي محور فعاليت اين تشكل ها را از جمله اعتقادي مذهبي ، علمي پژوهشي ، هنري و ادبي ، ورزشي ، اموربانوان ، كارآفريني و اشتغال ، فناوري اطلاعات ، تاريخي و حفظ آثار فرهنگي ، درمان و توانبخشي ، گردشگري ، نيكوكاري و امورخيريه ، خدمات داوطلبانه و امدادي ، حقوق جوانان ، رسانه اي وارتباطي ، مواد مخدر و ايدز و عمران و آباداني ، فعاليتهاي بشردوستانه و محيط زيست ذكركرد.
نصيري دهقان ، محدوده فعاليت سازمان ملي جوانان غرب استان تهران را شهرستانهاي رباط كريم ، شهريار، اسلامشهر، كرج ، ساوجبلاغ و نظرآباد ذكر كرد و افزود: تاكنون درخواست هاي متعددي براي تشكيل NGO دراين مناطق به سازمان ملي جوانان ارايه شده است .
691/7423 / 1645
گزارش از : فهيمه حسيني
سه شنبه 1 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 380]