واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: ضرورت تحقيق در علل بروز بيماريهاي قلبي عروقي
براساس بررسيها و مطالعات انجام شده، امروزه ورزش به عنوان يكي از عوامل بسيار مهّم و تأثيرگذار، سهم عمدهاي در ايجاد شرايط مطلوب جسمي و روحي بيماران قلبي و عروقي دارد.
* آيا تاكنون به پيامدهاي حاصله از دنياي پرهياهوي «فنآوري» و جوامعي كه به خصوص در دهة اخير به رغم دستيابي به تكنولوژي و بهرهجويي از اين پديده، با مشكلات عديده و پيچيدهاي دست به گريبانند، انديشيدهايد؟
... آيا ميدانيد با دلبستگي به ظواهر و حاشيههايي كه به ظاهر رفاه را برايتان به ارمغان ميآورد، چه بلايايي را به جان خريده و ميخريد؟ و عاقبت به چه نتيجهاي ميرسيد؟ هياهوي بسيار براي هيچ. بياييد كمي به پيرامون خود بنگريم. به رويدادها و حادثههاي تلخي كه پي در پي ميبينيم و ميشنويم و به آدمهاي دور و برمان نگاه كنيم كه به انواع بيماريها دچارند كه اين امراض رهآورد همين دنياي به ظاهر پيشرفته و مدرن به شمار ميآيند.
درست است كه زندگي ما وضعيت كاملاً متفاوتي پيدا كرده و ظاهراً راحتتر و آسانتر شده است، امّا حاصل اينگونه زيستن (به صورت ساكن و بدون تحرك لازم) معضلات بي حد و حصري است كه تندرستي ما را به مخاطره انداخته است بيماريهايي مانند ديابت، چاقي، انواع سرطانها و به خصوص بيماريهاي قلبي و عروقي كه هر روز و هر ساعت جان هزاران انسان را ميگيرد بدون آنكه فكر و اقدامي اصولي و اساسي در اين زمينه به عمل بيايد.
طبق تحقيقات انجام شده، محدوديت در فعاليتهاي بدني، باعث بروز چاقي بالارفتن كلسترول خون، پرفشاري خون و غيره ميشود.
بيماريهاي قلبي ـ عروقي مهمترين عامل مرگ و مير و ناتواني اكثر كشورهاي صنعتي و پيشرفته در جهان است به طوري كه اين بيماريها همراه با بيماريهاي عروقي مغز 40 تا 50 درصد كل مرگ و مير را در اين كشورها تشكيل ميدهد. در كشورهاي در حال توسعه نيز با گذشت زمان و كنترل بيماريهاي واگيردار، امراض قلبي ـ عروقي سير رو به رشدي داشته و به طوري كه آمار و ارقام نشان ميدهد بيشتر از نيمي از مرگهاي ناشي از بيماريهاي قلبي و عروقي كه در جهان رخ ميدهد، مربوط به كشورهاي در حال توسعه است.
در ميان بيماريهاي قلبي، بيماري عروق كورونر شايعترين بيماري مزمن و تهديدكننده محسوب ميشود. در آمريكا بيشتر از 11 ميليون نفر به اين عارضه مبتلا هستند.
اين بيماري علاوه بر وارد ساختن ناتواني جسمي و روحي باعث صدمات اقتصادي نيز ميشود. در انگلستان نيز وضعيت به همين گونه است. براساس يك آمار رسمي در اين كشور در سال 1980 هزينههاي مصرف داروهاي قلبي ـ عروقي بالغ بر 12 ميليون پوند بوده كه حدود 25 درصد كلّ مخارج دارويي اين كشور را به خود اختصاص داده است.
در ايران نيز 40 درصد مصرف كلّ داروها مربوط به بيماران عروقي كورونري است.
با صرف اين هزينة هنگفت به درمان بيماران با داروهاي تجويزشده، كاش ميشد به درمان آسان اميد داشت. طبق بررسي و تحقيق بيماراني كه تنها دارو مصرف ميكردند و با ورزش بيگانه بودند، تفاوتي در معيارهاي قلبي آنان مشاهده نشد...
هم اكنون نتايج بعضي از تحقيقات نشان ميدهد كه تمرينات منظم ورزشي و توان بخشي قلب موجب كند شدن روند تشكيل سخت شدن شريانها شده و اين روند سبب بهبودي كارايي در جذب اكسيژن و سوخت و ساز عضلات اسكلتي ميشود و ضمن كاهش ضربان قلب، ميزان جريان خون را در عروق كورونري بهبود ميبخشد.
براساس بررسيها و مطالعات انجام شده، امروزه ورزش به عنوان يكي از عوامل بسيار مهّم و تأثيرگذار، سهم عمدهاي در ايجاد شرايط مطلوب جسمي و روحي بيماران قلبي ـ عروقي دارد كه لازم است موردتوجه قرار گيرد.
سه شنبه 1 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 318]