واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: "شبكه توزيع آب درهمدان30سال قدمت دارد" مديرامورآب وفاضلاب همدان: سرچشمههاي آب شرب شهرعاري از آلودگي است؛ اما بعد از ورود به شبكه توزيع دچار آلودگي ميشود
خبرگزاري دانشجويان ايران - همدان
سرويس: شهرستانها
همه ساله با آغاز فصل تابستان دلهره مردم همدان نيز آغاز ميشود، دلهره اعلام كاهش بارندگي، افت فشار آب، بحران قطعي آب، آلودگي آب و ترس از بيماريهايي نظير وبا و مسموميت كه با تدبير و مديريت صحيح منابع براحتي ميتوان اين مشكلات را پشت سرگذاشت.
مشكل كمبود آب در بخش كشاورزي را ميتوان با استفاده از سيستم آبياري تحت فشار، بخش نيرو را با استفاده از نيروگاههاي خشك و بخش خانگي را با مديريت مصرف مرتفع كرد، اما مشكلي كه همه ساله گريبانگير مردم شهر همدان است، كاهش بارندگي نيست؛ بلكه شائبه آلودگي آب است كه در اين شهر به يك معضل بزرگ تبديل شده است.
مدير امور آب و فاضلاب شهر همدان:
براي تامين آب شرب شهر همدان 5/2ميليون متر مكعب آب داريم
تغيير خواص فيزيكي آب بيشتر در كوچههاي بن بست اتفاق ميافتد
آب بعد از ورود به شبكه هزار كيلومتري توزيع دچار آلودگي ميشود
مهدي ساكي، مدير امور آب و فاضلاب شهر همدان در اين خصوص در گفت وگو با خبرنگار ايسنا گفت: آب شهر همدان از طريق ذخيره پشت سدهاي اكباتان و آبشينه و چاههاي عميق و نيمه عميقي كه حفر شده تامين ميشود، اما امسال تنها در بخش ذخيره آب پشت سد، با كاهش 23 ميليون مترمكعبي مواجه هستيم.
وي افزود: سال گذشته حجم آب پشت اين 2 سد، 29 ميليون مترمكعب بود كه امسال به علت كاهش بارندگي تنها 6 ميليون مترمكعب است؛ از اين رو براي تامين آب شرب شهر همدان 5/2ميليون متر مكعب آب داريم.
او جيرهبندي را راهكاري براي جبران كمبود آب دانست و تصريح كرد: از يك ماه پيش از ساعت 20:30به مدت 8 ساعت در شبانه روز آب قطع ميشود و چنانچه با همين وضعيت پيش برويم تا آبان ماه مشكل آب حل ميشود.
ساكي با تاكيد بر لزوم مديريت مصرف آب، خاطرنشان كرد: متاسفانه هم اكنون 15 درصد از برنامه زمانبندي عقب هستيم كه اين امر نگرانيهايي را بوجود آورده است.
وي اضافه كرد: با حفر چاههاي جديد و اجاره چاههاي كشاورزي به دنبال راهكارهايي براي جلوگيري از نگرانيهاي ماههاي پاياني پيش از بارندگي هستيم و چنانچه بتوانيم حدود 300 ليتر برثانيه در روز به ميزان آب توليدي اضافه كنيم ميتوان اميدوار بود كه با تنش آب مواجه نشويم.
ساكي با اشاره به اينكه جيرهبندي آب براي تمام مناطق همدان است، علت قطع نشدن آب در برخي مناطق را وجود اشكال فني در شبكه توزيع دانست و خاطرنشان كرد: شبكه توزيع آب شهر همدان حدود 30 سال قدمت دارد و به همين علت برخي از شيرهاي آب به خوبي آببندي نميكنند و باعث جريان داشتن آب درشبكه ميشود همچنين برخي خطوط نيز خطوط پمپاژ و شبكه بوده و دائما زيربار هستند؛ بنابراين نميتوان آب اين مناطق را قطع كرد.
وي علت افت فشار آب را نيز قدمت زياد شبكه توزيع آب همدان دانست و افزود: شبكه توزيع آب در اين شهر يك هزار كيلومتر بوده كه عمدتا داراي قدمت 30 سال است كه با تبديل خانههاي تك واحدي به آپارتمان ميزان برداشت افزايش پيدا كرده، اما شبكه آب اصلاح نشده كه باعث افت فشار آب ميشود.
مدير آبفاي شهر همدان گفت: با توجه به اعتبارات موجود، هر سال 20 كيليومتر از شبكه توزيع آب اصلاح ميشود، اما اين ميزان اصلاح پاسخگوي نيازمردم نيست و بايد هر سال 500 كيلومتر را اصلاح كرد.
ساكي در خصوص آلودگي آب شرب همدان نيز اظهار كرد: قطع و وصل آب، يك مقدار از خواص فيزيكي آب از جمله رنگ و بوي آن را تغيير ميدهد كه در 2 ماه گذشته نيز گزارشهايي دراين خصوص رسيده بود و بلافاصله درصدد شست وشوي شبكه برآمديم.
او اضافه كرد: تغيير خواص فيزيكي آب بيشتر در كوچههاي بن بست اتفاق ميافتد كه بايد شبكه را تخليه كرد.
وي خاطر نشان كرد: آبهاي سطحي بعد از تصفيه وارد شبكه ميشوند و چاهها نيز از چاههايي به عمق يك صد متر تامين ميشود؛ بنابراين سرچشمههاي آب شرب شهرعاري از آلودگي است، اما بعد از ورود آب به شبكه هزار كيلومتري توزيع، دچار آلودگي ميشود.
مدير آبفاي همدان تصريح كرد: به علت قطع و وصلهاي روزانه آب و فرسوده بودن خطوط شبكه توزيع، لولههاي آب در برخي نقاط دچار شكستگي ميشوند كه اين امر باعث آلودگي ميشود همانند 14 روز پيش كه باعث آلودگي در بخش محدودي از شهر شد.
مسؤول گروه پيشگيري از بيماريهاي مركز بهداشت استان:
اگر شهروندي احساسي كرد كه آب آلوده است به مركز بهداشت گزارش دهد
لزومي به جوشاندن آب شرب نيست
در ادامه دكتر حسين عرفاني، مسؤول گروه پيشگيري از بيماريهاي مركز بهداشت استان همدان نيز در گفت و گو با خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) با تاييد قديمي و فرسوده بودن خطوط شبكه توزيع آب شهر همدان، اظهار كرد: به علت قدمت 30 ساله، سيستم لولهكشي آب شهر دچار زنگ زدگي، خوردگي و شكستگي شده كه پس از هر بار قطع و وصل آب، رسوبات و آلودگي فيزيكي در آب مشاهده ميشود.
عرفاني افزود: تركيدگي لوله در قسمتي از شبكه مكش منفي بوجود آورده و آلودگي وارد شبكه توزيع ميشود، اما با انجام آزمايشهاي مختلف به طور متداول، در ساعات و مناطق مختلف، سلامت آب آزمايش ميشود، اما ممكن است در پارهاي از موارد مشكلي پيش آيد كه قابل حل است.
او علت افزايش تك گير اسهال را از منابع غيرآب شرب دانست و افزود: هر شهروندي چنانچه احساسي كرد كه آب آلوده است ميتواند به مركز بهداشت گزارش بدهد.
عرفاني با اشاره به سالم بودن آب شرب همدان، يادآور شد: لزومي به جوشاندن آب شرب نيست و درصورت نياز از مواردي همچون آبليمو براي افزايش مقاومت بدن استفاده كرد.
مسؤول گروه پيشگيري مركز بهداشت بر رعايت مسائل بهداشتي در تهيه و مصرف مواد غذايي تاكيد و خاطرنشان كرد: با توجه به اينكه نميتوان جلوي ورود بيماري وبا را گرفت، اما ميتوان با رعايت نكات ايمني از بروز آن جلوگيري كرد و افراد چنانچه دچار اسهال شديد شدند ميتوانند با مراجعه به تمام مراكز بهداشتي بطور رايگان مورد آزمايش قرار بگيرند؛ اين در حالي است كه برخي از شهروندان كه با علائم مسموميت به پزشك مراجعه كردهاند، پزشكان جوشاندن آب شرب را به آنها توصيه كردهاند.
انتهاي پيام
سه شنبه 1 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 142]