واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: كاخ سفيد، ايران را بخشي از محور شرارت خواند خبرگزاري فرانسه: آمريكا انتظار دارد ايران بسته پيشنهادي 1+5 را رد كند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: انرژي هستهيي
سخنگوي كاخ سفيد اعلام كرد كه به رغم اقدامات ديپلماتيك آمريكا با هدف حل مناقشات مربوط به برنامه هستهيي ايران و كره شمالي اين دو كشور همچنان بخشي از "محور شرارت" باقي ميمانند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دانا پرينو، سخنگوي كاخ سفيد روز دوشنبه با تكرار اتهامات غرب مبني بر نظامي بودن برنامه هستهيي ايران در اشاره به اقدام جورج بوش، رييسجمهور آمريكا كه در سال 2002 دولتهاي ايران، كرهي شمالي وعراق را به حمايت از تروريسم و تلاش براي دستيابي به تسليحات كشتار جمعي متهم و از آنها با عنوان تشكيل دهندگان "محور شرارت" ياد كرد گفت: من فكر ميكنم كه تا زماني كه ايران و كره شمالي برنامههاي هستهيي تسليحاتي خود را كنار نگذاشتهاند ما آنها را در همان طبقهبندي نگاه خواهيم داشت.
به گزارش خبرگزاري آلمان، پرينو با بيان اينكه ديپلماسي آمريكا در قبال كره شمالي در حال نتيجه دادن است مدعي شد كه "مساله ايران داستان ديگري است" و از پاسخ ايران به بسته مشوقهاي اقتصادي و سياسي پيشنهادي قدرتهاي جهاني كه خواستار تعليق فعاليتهاي هستهيي تهران شدهاند انتقاد كرد.
سخنگوي كاخ سفيد مدعي شد: آنها به حد مطلوب نرسيدند. آنها در حال از دست دادن فرصت به دست آوردن يك بسته مشوقهاي بسيار سخاوتمندانه هستند وتحريمهاي بيشتري ممكن است در راه باشد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه، پرينو علاوه بر آن نشان داد كه آمريكا انتظار دارد ايران بسته پيشنهادها را رد كند.
سخنگوي كاخ سفيد گفت: موضع گروه 1+5 اين است كه ايران بايد برنامه غنيسازي خود را متوقف كند و اينكه بسته پيشنهادي ما بسيار سخاوتمندانه است و ظاهرا آنها قصد دارند فرصت پذيرش آن را از دست بدهند.
پرينو افزود كه كاندوليزا رايس، وزير امور خارجه آمريكا "با ساير اعضا توافق كرد كه به ايران اجازه داده شود دو هفته ديگر نيز داشته باشد، اما پس از آن فكر ميكنم كه ايران ميتواند انتظار تحريمهاي بيشتر را داشته باشد.
به گزارش ايسنا، كارشناسان اين اظهارات مقامات آمريكايي را در راستاي كمرنگ كردن چرخشي كه اخيرا در سياست آمريكا درقبال ايران به وجود آمده است ميدانند.
آمريكا و برخي متحدان اروپايي آن مدعياند كه ايران تحت پوشش برنامه هستهيي صلحآميز خود در تلاش براي دستيابي به تسليحات هستهيي است و در همين راستا تاكنون سه قطعنامه تحريم را عليه تهران اعمال كردهاند. كشورهاي عضور گروه 1+5 علاوه بر آن به منظور متقاعد كردن ايران به توقف فعاليتهاي هستهيياش يك بسته مشوقهاي اقتصادي و سياسي را به ايران پيشنهاد دادهاند.
سولانا در پايان اين نشست مذاكرات را سازنده خواند، اما گفت كه ايران پاسخ قطعي به بسته مشوقهاي پيشنهادي گروه 1+5 نداده است.
گروه 1+5 دو هفته به ايران وقت دادهاند تا به درخواستشان پاسخ دهد و گفتهاند در صورتي كه تهران پاسخ خود را در اين مدت ندهد دور جديدي از تحريمهاي شوراي امنيت سازمان ملل را عليه ايران اعمال مي كنند.
مقامات و ديپلماتهاي آمريكايي و اروپايي از "اولتيماتوم" خواندن مدت زماني ارايه شده خودداري كردند، اما به نظر ميرسد كه ايران اكنون موعد مقرري دارد كه بايد در طول آن انعطاف پذيري نشان دهد.
در نشست روز شنبه براي اولين بار ويليام برنز، معاون وزير امور خارجه آمريكا حضور داشت.
رسانههاي خارجي تصميم بوش براي فرستادن برنز به اين نشست را يكي از تغييرات بزرگ سياست آمريكا در قبال ايران دانستند.
بوش بارها تكرار كرده بود كه تا زماني كه ايران فعاليتهاي غني سازي خود را متوقف نكرده است با تهران رو در رو ديدار نخواهد كرد.
انتهاي پيام
سه شنبه 1 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 116]