واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: با خداحافظي محمدعلي حسيني مراسم معارفه سخنگوي وزارت امور خارجه برگزار شد
زهره آقاياني
گروه سياسي؛ تالار آينه ساختمان وزارت خارجه روز گذشته شاهد پايان دو سال سكانداري سيدمحمدعلي حسيني در سمت سخنگويي دستگاه ديپلماسي بود. پاياني كه با خداحافظي گرم او با اهالي مطبوعات و سكوت خبرنگاران همراه بود.
از 10 روز پيش كه منوچهر متكي وزير امور خارجه خبر بركناري حسيني را در حاشيه جلسه هيات دولت به خبرنگاران اعلام كرد گمانه زني ها در خصوص جانشيني وي آغاز شد، تا اينكه روز گذشته در مراسم توديع حسيني، حسن قشقاوي را كه پيشتر سفير ايران در سوئد و قزاقستان بود و همچنين دو دوره نمايندگي مجلس چهارم و ششم را در كارنامه خود دارد، به جانشيني او معرفي كرد.
اگر چه قشقاوي به گفته متكي فردي آشناتر از حسيني در بدو ورودش به اين سمت است اما اين سوال همچنان باقي است كه به رغم دو سال كسب تجربه حسيني در اين پست، تغيير سخنگوي وزارت خارجه در اين شرايط چه ضرورتي داشته است؟
به هرحال روز گذشته حسيني در آخرين نشست خود با خبرنگاران و با حضور منوچهر متكي، حسن قشقاوي، قائمي و چند تن از مديران وزارت خارجه در سخناني كوتاه، نقد و تذكرات رسانه ها را باعث پرمحتوا شدن مواضع وزارت خارجه خواند و عنوان كرد؛ موضوعات و محورهاي سياست خارجي و بين المللي در اين مدت مورد توجه قرار گرفت و نقدها و تذكرات به موقع مطرح شده همگي باعث پرمحتوا شدن مواضع وزارت خارجه مي شد و قوه محركي براي دوستان فعال در اطلاعات و مطبوعات بود.
به گفته او حوزه سخنگويي و شخص سخنگو اگر بخواهد به موقع موضع روشن و صريحي داشته باشد اين مساله تنها با همكاري كارشناسان و گزارش به موقع وقايع ميسر مي شود.
در عين حال متكي در ابتداي اين جلسه حسن قشقاوي را به عنوان سخنگوي جديد معرفي كرد و گفت؛ وي از چهره هاي رسانه يي بوده است. او سعي كرده در دوره مسووليتش از فرصت ها استفاده كند و در مجلس ششم در ميزگردهاي تلويزيوني و گفت وگوهاي مختلف خبري حاضر مي شده است. او در ادامه تصريح كرد؛ ديپلمات بودن نشانه يي از زندگي در يك ديسيپلين و چارچوب حساس و خاص است. يك ديپلمات سخن گفتن و نگفتنش، حضور داشتن يا نداشتن اش مورد برداشت و تفسير قرار مي گيرد و نوعي نظارت مستمر اعم از رسانه يي و مردمي بر كار ديپلمات وجود دارد از اين روست كه گاهي بايد ببخشيد كه ديپلمات ها نمي توانند حرفي بزنند و گاهي در جايي كه نبايد، حرف مي زنند.
او در بخش ديگري گفت؛ مباحث سياست خارجي موضوعي غير قابل محصور شدن در نگرش هاي سياسي و حزبي است؛ در عين حال كه معتقدم اين نگرش ها در جاي خود محترم است اما وزارت خارجه به مباحث كلي امنيت و منافع ملي كشور اهميت مي دهد.
عرض حال به بيگانه نمي داريم
در ادامه همچنين حسن قشقاوي سخنگوي جديد وزارت امور خارجه تصريح كرد؛ همه ما دغدغه و احساس عاطفي مشترك نسبت به امنيت و منافع ملي داريم و لذا حرمت ها را نگه مي داريم و عرض حال به بيگانه نمي داريم.
قشقاوي گفت؛ تبيين منطقي از مواضع ايران از جمله وظايفي است كه در حوزه رسانه هاي داخلي و احزاب داخلي ميسر مي شود و در عرصه خارجي مي توان با همكاري با رسانه هاي خارجي توفيق حاصل كرد.
او با تاكيد بر نياز به تعاون و يكدلي و تمسك به مادر مشترك يعني مام ميهن و امنيت و منافع ملي براساس اصول الهام بخش اسلامي گفت؛ نقدها و انتقادهاي ما از طرف فرزنداني است كه براي بهبود وضعيت اين مادر ارائه مي شود و همگي ما دغدغه و احساس عاطفي مشترك نسبت به اين مادر داريم و لذا حرمت ها را نگه مي داريم و عرض حال به بيگانه نمي داريم.
سه شنبه 1 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 160]