واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: خالكوبي و مصاحبه با رسانههاي بيگانه ممنوع/ هشدار به المپيكيهاصيدانلو:چگونگي حضور در المپيك از نتيجه گرفتن مهمتر است
ورزشكاران ما در هنگام نواختهشدن سرودملي بايد دستشان فقط به روي قلبشان باشدخبرگزاري مهر - مدير كل فرهنگي سازمان تربيت بدني و دبير كل ستاد نظارت فرهنگي بازيهاي آسيايي، جهاني و المپيك، ورزشكاران اعزاميبه پيكارهاي المپيك پكن را از عواقب هر گونه گفتوگو با رسانههاي بيگانه و انجام عمل غير اخلاقي خالكوبي آگاه كرد.
محمود صيدانلو با اشاره به تاكيد مقام معظم رهبري مبني بر اينكه «ورزشكاران، سفيران جمهوري اسلاميايران هستند»، اظهار داشت: ورزش ايران در بسياري از رشتهها توانايي رقابت پاياپاي با تيمهاي پيشرفته جهاني را ندارد، اما در بحث اخلاقيات ورزشكاران ما ميتوانند رقابتي جدي با حريفانشان داشته باشند و مدال طلاي اين رويارويي را از آن خود كنند.
وي تاكيد كرد: چگونگي حضور ورزشكاران ايراني در رقابتهاي پكن بيشتر از نتايج حاصله حايز اهميت است. آنها ميتوانند با چگونگي برخورد و رفتار خود پيامهاي زيادي را به جهانيان اعلام كنند، به همين دليل مسائل اخلاقي – فرهنگي مربوط به پيكارهاي المپيك پكن را به شدت پيگيري ميكنيم و با هر گونه تخلف در اين زمينه برخورد ميشود.
ورزشكاران برخي از تيمهاي اعزاميبه مسابقات المپيك 2008 پكن برروي نقاطي از بدن خود كه اتفاقا در معرض ديد هم هست، طرحهايي را به صورت خالكوبي ايجاد كردهاند در حاليكه اين افراد به اين صورت حق شركت در رقابتهاي المپيك را ندارند.
مديركل فرهنگي سازمان تربيت بدني با بيان اينكه خالكوبي مغاير با فرهنگ و موازين اسلاميبوده و براي يك ورزشكار ايراني منع كامل دارد، تصريح كرد: ممنوعيت خالكوبي حوزه جغرافيايي نميشناسد و در هر ميداني- داخلي و خارجي - بايد رعايت شود.
وي افزود: اگر ورزشكاري اين موضوع را ناديده بگيرد و به خصوص درجريان مسابقات المپيك كه توسط كل جهان پيگيري ميشود، با بدن منقش و خالكوبي شده وارد زمين مسابقه شود، به عنوان متخلف شناخته شده و با وي برخورد ميشود. ورزشكاران بايد قسمتهاي خالكوبي شده بدن خود را به هر نحوي كه شده بپوشانند تا از معرض ديد خارج شود.
«چندي پيش برخي از بازيكنان و اعضاي كادر فني يكي از تيمهاي اعزاميبه آمريكا مصاحبههايي را با يكي از شبكههاي راديويي آمريكا انجام دادند كه البته از ديد مسوولان سازمان تربيت بدني پنهان نماند و واكنش آنها را به دنبال داشت. اين درحالي است كه نتيجه روي دادن چنين اتفاقي در زمان برگزاري مسابقات المپيك چين فراتر از يك واكنش خواهد بود.»
دبير كل ستاد نظارت فرهنگي بازيهاي آسيايي، جهاني و المپيك در اين زمينه گفت: شوراي عالي انقلاب فرهنگي هرگونه گفتوگوي ورزشكاران با رسانههاي بيگانه را ممنوع كرده است. اين ممنوعيت براي تمام دستگاههاي كشور و از جمله ورزش لازمالاجرا است. بر اين اساس ورزشكاران ما تحت هيچ شرايطي حق صحبت با خبرنگاران و نمايندگان رسانههاي بيگانه را ندارند.
سازمان تربيت بدني در مورد ورزشكاران يا مربياني كه هريك از اين موارد را ناديده بگيرند چه تصميمياتخاذ ميكند؟
صيدانلو در پاسخ به اين سوال اظهار داشت: سرپيچي از اين موارد تخلف محسوب ميشود و ما هم با متخلفان تعارف نداريم. نوع برخورد با افراد خاطي به عوامل متعددي از جمله شرايط رقابتها بستگي دارد. حتي ممكن است براي آنها محروميتهايي را در نظر بگيريم، مخصوصا اگر دراين زمينه سابقه دار باشند.
«ورزشكاران ايران به هنگام نواخته شدن سرود جمهوري اسلاميايران و بالارفتن پرچم كشورمان نبايد حركت غيرمعمولي انجام دهند.»
دبيركل ستاد نظارت فرهنگي بازيهاي آسيايي، جهاني و المپيك با بيان اين مطلب تصريح كرد: احترام به سرود ملي و پرچم كشور بر هر ورزشكاري واجب است. نمايندگان ما در رقابتهاي المپيك بايد در لحظه پخش سرود و بالارفتن پرچم دست خود را روي سينه (قسمتي كه قلب قرار دارد) گذاشته يا اينكه بدون حركت و در حالت طبيعي بايستند.
وي يادآورشد: البته آمريكاييها نيز اغلب براي اداي احترام به سرود و پرچم كشورشان دست خود را روي سينه ميگذارند؛ اما از آنجا كه اين حركت در زمانهاي دور براي اولين بار توسط ورزشكاران ايراني باب شد هيچ مانعي براي اجراي آن وجود ندارد. قلب مهمترين عنصر عاطفي بشر و نشاندهنده اوج ارادت است.
مدير كل فرهنگي سازمان تربيت بدني در ادامه، تمام ورزشكاران المپيكي را به پيروي از سياستهاي اتخاذ شده از سوي كشور ميزبان براي تردد در دهكده المپيك دعوت و خاطرنشان كرد: هرگونه رفت و آمد و برخورد ورزشكاران ما بايد شايسته و در شان نماينده يك كشور اسلاميباشد. آنچه مسلم است اينكه بسياري از مسائل سياسي، ورزش ايران را زير ذره بين قرار داده است. اعزام كاروان ورزشي ايران به مسابقات المپيك چين هم بهترين فرصت است تا واقعيت ايران و ايراني را نشان دهيم و پاسخ محكمي به ناملايمتهاي جهاني دهيم.
صيدانلو تاكيد كرد: ورزشكاران ما مراقب نوع واكنش خود بعد از بردها و باختها باشند. سازمان تربيت بدني براي پررنگ جلوه دادن مسائل فرهنگي در بين اعضاي كاروان اعزاميبه دهكده المپيك برنامههاي زيادي را اجرا كرده است. حال ورزشكاران بايد در به نتيجه رسيدن اين برنامه ما را ياري كنند.
سه شنبه 1 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 798]