واضح آرشیو وب فارسی:حيات نو: جليلى در بازگشت از ژنو:نگرانىهاى مشترك اساس مذاكرات باشد
دبير شوراى عالى امنيت ملى ايران فضاى اجلاس ژنو و مذاكرات را سازنده و روبه جلو توصيف كرد و گفت: اجلاس ژنو به اين منظور برگزار شد كه درباره چگونگى مذاكرات، ساختار، ادامه و زمان بندى آن با يكديگر به توافق برسيم.
به گزارش ايسنا، سعيد جليلى بامداد ديروز (دوشنبه) در بازگشت از سوئيس و تركيه، در بدو ورود به فرودگاه بين المللى امام خميني(ره) در جمع خبرنگاران گفت: در اين اجلاس با ابتكار عمل وارد شديم كه در برابر پيشنهاد آنها و ( نقشه راه) كه ارائه كرده بودند، پيشنهاد مشخص براى ادامه كار با رويكردى سازنده ارائه كرديم كه مورد توجه واستقبال طرف مقابل واقع شد. وى تصريح كرد: درباره اينكه چگونه كار را ادامه دهيم در اين اجلاس مباحث خوبى صورت گرفت. جليلى اضافه كرد: جمهورى اسلامىايران در اين مذاكرات نشان داد علاوه بر پاسخ به نامه شش كشور درباره ساختار مذاكرات داراى ايده روشن و طرح مشخص است. نماينده مقام معظم رهبرى در شوراى عالى امنيت ملى افزود: يك ايده آنها ارائه كرده بودند، در اجلاس ژنو هم ما يك ايده ارائه كرديم؛ به طور منطقى بايد اين دو ايده با هم تلفيق شود و براساس نكات مشترك آنها، بتوانيم به يك ايده مشترك براى ادامه مذاكرات دست يابيم. جليلى افزود: اين آن چيزى بود كه در اجلاس ژنو به صورت مشخص روى آن به شكل عملى توافق شد.
نماينده مقام معظم رهبرى در شوراى عالى امنيت ملى ادامه داد: از اينكه فضاى ژنو و فضاى حاكم بر مذاكرات يك فضاى سازنده و رو به جلو بود استقبال مىكنيم. وى خاطرنشان كرد: درباره چگونگى ادامه كار تفاهم كرده بوديم براساس مشتركات دو بسته پيشنهادى مىتوانيم كار را ادامه دهيم.
به گزارش ايسنا جليلى فضاى اجلاس ژنو و مذاكرات را سازنده و روبه جلو توصيف كرد و افزود: ما با رويكردى مثبت به اين اجلاس وارد شديم زيرا نگاهمان را درباره اين مذاكرات راهبردى و دراز مدت مىدانيم و لازمه آن اين است كه براى يك كار راهبردى و يك كار دراز مدت بريك مبناى صحيح، مستحكم و مورد توافق دو طرف عمل شود كه بر اين مبنا قرار شد دو طرف روى ايدههاى ارائه شده به منظور ادامه مذاكرات و چگونگى ساختار آن بررسى و اعلام نظركنند. وى در پاسخ به سوالى درباره حضور نماينده آمريكا در اجلاس ژنو گفت: ما با يك رويكرد سازنده در مذاكرات وارد شديم، ديدگاههاى خود را ارائه كرديم، متقابلا اعضاى پنج به علاوه يك ديدگاههاى خود را بيان كردند و نوعا ديدگاهها سازنده و رو به جلو بود و بايد در ادامه ببينيم اين موضوع و مباحثى كه بوده، مورد توجه قرار مىگيرد.
نماينده مقام معظم رهبرى در پاسخ به سوالى درباره مطرح كردن اين مطلب از سوى برخى كشورها كه در موضوع هستهاى ايران تنها دو راه همكارى يا برخورد وجود دارد گفت: ما نيز اين مطلب را در مذاكرات ژنو مطرح كرديم كه به هرحال اين گزينههايى است كه در مقابل همه قرار دارد.
جليلى افزود: ما اعلام كرديم كه بايد مشخص شود آيا نگاه مبتنى بر همكاري، تعامل سازنده و توجه به نگرانىهاى مشترك مبناى مذاكرات است يا اينكه نگاه غيرسازنده مىتواند وجود داشته باشد.
دبير شوراى عالى امنيت ملى در پاسخ به سوالى مبنى بر اينكه بر اساس اجلاس ژنو آيا مذاكرات درچارچوب برنامه راهبردى ادامه خواهد يافت يا اينكه در مقطعي، فضاى غيرسازنده حاكم خواهد شد گفت: در مصاحبه مشترك با آقاى سولانا مطرح كرديم كه روى ايده مشترك براى ادامه گفتگوها كار كنيم، اين نگاه ماست كه ما از چنين ديدگاهى استقبال مىكنيم، آنها هم در اجلاس اين نگاه را مورد توجه قراردادند و از آن استقبال كردند و فكر مىكنم در ادامه مذاكرات مىتوانيم كار را با توافق و تفاهم جلو ببريم. به گزارش واحد مركزى خبر، جليلى در پاسخ به سوال ديگرى درباره اينكه منظورتان از ادامه گفتگوها درچارچوب كشورهاى 1+6 بهتر از كشورهاى 1-7 است، چيست؟ گفت: اين مسئله فراتر از گفتگوهاى صورت گرفته بود، ما بحثمان اين است كه امروز براى بسيارى از موضوعات و مسائل منطقهاى و بين المللى كه ساليان سال به صورت بحران يا مسائل مزمن در آمده است، بايد بررسى كنند كه آيا 1-7 مىتواند اينها را به فرجام برساند يا 1+6 ؟ نماينده مقام معظم رهبرى در شوراى عالى امنيت ملى در پاسخ به اين سوال كه آيا در اجلاس ژنو درباره تعليق هم صحبت شد يا خير گفت: در اين اجلاس درباره تعليق هيچ صحبتى نشد و آنچه مطرح شد بحثهايى بود كه طرفين براى ادامه مسير ارائه كردند كه چگونه درباره ساختار، شكل و چگونگى مذاكرات به تفاهم برسند.
جليلى در پاسخ به سوال ديگرى مبنى بر اينكه مطرح شده است كه كشورهاى 1+5، دو هفته براى پاسخ كشورمان به جمهورى اسلامىايران فرصت دادهاند گفت: ما توافق ابتدايى كرديم كه دو طرف ايدههاى ارائه شده را براى ادامه مذاكرات بررسى كنند و ظرف دو هفته دوباره بحثها را ادامه دهيم.
رايس: مذاكرات ديپلماتيك با انرژى تازهاى همراه شده است
از سوى ديگر، كاندوليزا رايس مدعى شد كه مذاكرات ژنو درباره برنامه هستهاى جدى نبوده است. به گزارش ايسنا وزير خارجه آمريكا گفت كه هر شش كشور درباره مهلت دو هفتهاى ايران براى اعلام موافقت درباره توقف كوتاه مدت فعاليتهاى هستهاى و آغاز مذاكرات و يا روبهرو شدن با تحريمها جدى هستند. در نشست ژنو آمريكا براى اولين بار سياست بلند مدت خود را تغيير داد و ديپلماتى عالى رتبه را بر سر ميز مذاكرات حاضر كرد.رايس گفت كه اگر ايران ظرف دو هفته به صورت مثبت پاسخ ندهد، مىتواند اواخر اوت يا در سپتامبر در انتظار تحريمهاى بيشتر آمريكا و اتحاديه اروپا باشد و پس از آن نيز با قطعنامه چهارم تحريم در شوراى امنيت روبرو شود.
وى افزود: ظرف دو هفته خواهيم ديد كه ايران چه اقدامىخواهد كرد، اما فكر مىكنم كه اكنون روند ديپلماتيك با نوع جديدى از انرژى روبرو شده است.
رئيس ديپلماتهاى آمريكايى گفت: مهم است كه گهگاهى به ديپلماسى جان تازهاى بخشيده شود. وى ادامه داد: فكر مىكنم اين واقعيت كه ما (برسر ميز مذاكره) رفتيم ممكن است اندكى ايرانىها را متعجب كرده باشد و آنها واكنش نداشتند كه به كسى اطمينانى بدهد.
بررسى موضوع هستهاى ايران
در نشست ابوظبي
در همين حال الشرق الاوسط به نقل از ديپلماتهاى مصرى نوشت: قراراست در نشست روز دوشنبه در ابوظبى كه با حضور كاندوليزا رايس، وزير خارجه و مسئولان شش كشور عضو شوراى همكارى خليج فارس، اردن، مصر، عراق، آمريكا معروف به 6+3+1 برگزار مىشود، تحولات مربوط به برنامه هستهاى ايران و آنچه از آن به نفوذ ايران در منطقه ياد مىشود، مورد بررسى قرارگيرد. اين روزنامه چاپ لندن به نقل از مقامات ياد شده افزود: مقامات امنيتى كشورهاى يادشده هم دراين نشست حضور خواهند داشت.
كوشنر: شركت آمريكا در مذاكرات پيشرفت بزرگى است
همچنين وزير خارجه فرانسه گفت: ما هميشه سعى در انجام مذاكرات بيشتر با تهران را داشتهايم. برنار كوشنر، وزير خارجه فرانسه در گفتوگو با روزنامه آلمانى ولت در پاسخ سوالى درباره تاثير نشست سران كشورهاى اروپايى بر موضوع هستهاى ايران در پاريس كه اخيرا برگزار شد گفت: احتمالا اين نشست تاثيرى نيز بر اين موضوع داشته، البته ما هنوز آماده نيستيم و بيشتر درباره تحريمها صحبت مىكنيم. از اين گذشته ما هميشه سعى در انجام مذاكرات بيشتر با تهران داشتهايم. و حال شركت آمريكا براى اولين بار در مذاكره با ايران را بايد پيشرفت بزرگى دانست.
دوشنبه 31 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: حيات نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 177]