واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: اقدام به موقع ازبروز بحران آبي در34 شهرخراسان رضوي جلوگيري كرد
خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): مشهد- معاون دفتر بازسازي و حوادث غير مترقبه خراسان رضوي گفت : اگر اقدامات به موقع در بحث خشكسالي انجام نمي شد ، حداقل 34 شهر استان با بحران جدي آب شرب مواجه مي شدند.
سيد رضا عباسي روز دوشنبه در گفت و گو با ايرنا افزود : امسال يكي از بي سابقه ترين سال هاي خشك در استان بود كه در واقع تمامي شهرستانهاي استان با آن درگير شده و ميزان بارندگي به نسبت 40 تا 80 درصد در آنهاكاهش يافت.
وي گفت : امسال استان به نسبت سال گذشته 57 درصد و به نسبت دوره آماري دراز مدت با 5/49 درصد كاهش بارندگي مواجه شد.
وي اظهار داشت :اين كاهش بارندگي موجب شده تا حجم روان آبهاي رودخانه اي 68 درصد و حجم آب ورودي به سدهاي مخزني استان 86 درصد كاهش يابد.
به گفته وي، دو سد عمده طرق و كارده كه تامين كننده 15 درصد آب شرب شهر مشهد بوده هر يك به ترتيب كاهش 75 و 31 درصد آب ورودي مواجه شدند.
وي حجم آب هاي تجديدشونده استان را هشت ميليارد متر مكعب ذكر كرد كه از اين ميزان حدود شش ميليارد متر مكعب آبهاي زيرزميني و دو ميليارد متر مكعب هم آبهاي سطحي است.
عباسي گفت : سالانه به طور متوسط در شرايط عادي 2/7 ميليارد مترمكعب آب از منابع زيرزميني برداشت مي شود كه بر اين اساس در سال هاي عادي به طور متوسط يك ميليارد و 590 ميليون مترمكعب از اين ذخاير زيرزميني اضافه برداشت داريم.
وي گفت : اين امر در كنار يك دهه خشكسالي و تشديد آن طي امسال موجب شده هم اكنون از 39 دشت استان 23 مورد آن ممنوعه و 12 دشت ديگر هم ممنوعه بحراني شوند.
وي اظهارداشت : در بحث آب شرب روستايي هم 550 روستاي استان با جمعيت 327 هزار نفر و 34 شهر استان با جمعيت 805 هزار نفر مشكل جدي آب شرب داشتند.
اين در حالي است كه به گفته وي ، مشهد نيز با جمعيت ساكن حدود سه ميليون نفر و حضور سالان 15 ميليون مسافر با 12 درصد كمبود آب شرب مواجه بود.
وي دامنه تاثيرات خشكسالي را بسيار گسترده تر خواند و گفت : امسال در پي بروز اين خشكسالي ها عملا 100 درصد اراضي كشت ديم از بين رفت و وضعيت دام استان هم شرايط بسيار نامطلوبي يافت.
وي افزود : در همان ابتداي فصل با اقدام به موقع بحث خريد دام مازاد دامداران با قيمت هاي مناسب آغاز شد و استان 80 ميليارد ريال اعتبار به اين امر اختصاص داد.
معاون دفتر بازسازي و حوادث غيرمترقبه استان با اشاره به اقدامات انجام شده گفت : استان با دريافت 14 درصد اعتبارات خشكسالي كشور به ميزان 340 ميليارد ريال اقدامات گسترده اي را براي كاهش و جبران خسارات خشكسالي جلوگيري از تشديد شرايط انجام داد.
وي اظهارداشت : علاوه بر اين اعتبارات به منظور كمك به كنترل شرايط خشكي مصوب شد پنج درصد از اعتبارات تملك دارايي ملي ـ استاني دستگاههاي استان كه حدود 290 ميليارد ريال مي شد هم در بخش خسارات خشكسالي هزينه شود.
وي با بيان اينكه آب شرب اولويت نخست استان بود، گفت: تلاش شد تا در بخش اعتبارات چهار دستگاه مرتبط با آب، تخصيص زودهنگام اعتبارات انجام شود تا بتوانند پروژه هاي مربوط به اين حوزه از جمله خط انتقال آب سد دوستي به مشهد و ساير پروژه هاي تامين آب را به سرعت اجرا نمايند.
وي افزود : اعتبارات اختصاص يافته به بخش خشكسالي هم در حوزه هاي تامين آب شرب شهري و روستايي و دام ، تامين يارانه علوفه، خريد دام مازاد ، خريد تانكر ثابت و سيار آبرساني، مرمت آبشخورها، آب انبارها،بهسازي چشمه ها و اجراي پروژه هاي آبخيزداري و تثبيت شن هزينه شده و مي شود.
وي گفت : با توجه به اينكه از ابتداي سال دولت نسبت به تخصيص اعتبارات خشكسالي قول هاي مساعدي داد ما در استان انجام اقدامات در كاهش تاثيرات خشكسالي را موكول به تخصيص اعتبارات نكرده و كار را از فروردين ماه با توجه به بروز شرايط خشكسالي آغاز كرديم.
عباسي اظهار داشت : در اين راستا آبرساني به روستاهاي دچار مشكل و نيز تامين آب شرب شهري، خريد دام مازاد و مانند آن از حدود سه، چهار ماه قبل آغاز شده و همچنان هم در حال انجام است.
وي افزود: ارزيابي خسارات به محصولات بيمه شده هم توسط بانك كشاورزي به طور مستقيم آغاز شده و در حال انجام است.
ك/3
2713/662/589/659
دوشنبه 31 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 234]