واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: نوباوه در گفتوگوباايسنا: اجراي قانون بزرگترين قدم براي برقراري عدالت است برداشت از مقوله عدالت بين همه مردم يكسان نيست
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: مجلس
نماينده مردم تهران در خانه ملت تصريح كرد: برداشت از مقوله عدالت بين همه مردم يكسان نيست و در اين راستا به ويژه دولتمردان كه داعيه حكومت و گرفتن زمام امور مردم در دست را دارند، بايد به يك نقطه نظر واحد در اجراي عدالت برسند.
اگرعدالت نتواند در جامعه اسلامي مستقر شود، يقينا حكومت ديني شكل نخواهد گرفت
بيژن نوباوه در گفتوگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در ارزيابي از سخنان اخير رهبر معظم انقلاب در خصوص مطالبه عدالت از سوي مردم و تبديل شدن آن به يك فرهنگ عمومي اظهارداشت: در اصول دين و مذهب ما عدالت جايگاه بسيار رفيعي دارد، يعني حتي در اصول مذهبي ما به عدالت قبل از امامت اشاره شده است.
وي افزود: يعني اگر اساسا حكومت در بين اقشار مختلف جامعه نتواند عدالت را برقرار كند و اصولا اگر عدالت نتواند در جامعه اسلامي مستقر شود، يقينا حكومت ديني شكل نخواهد گرفت حتي در حكومتهاي غير ديني هم مقوله عدالت از اهميت بسيار بالايي برخوردار است.
به گفته اين عضو كميسيون فرهنگي مجلس، تلاش كشورهاي غربي هم در مسايل مربوط به اجتماع ، مردم و مسائل حقوقي برقراري عدالت واقعي بين مردم است؛ هر چند كه شايد عدالت از نظر اسلام با نظر ديگر جوامع تفاوتها داشته باشد، از جمله عدالت در عمل، برخورد، فكرو... كه همه اينها يك مقوله بسيار مهم و با اهميت است كه دين اسلام به همه آنها توجه كرده است.
اولين قدم دراجراي عدالت، يكسان سازي نگاه نسبت به همه اقشار جامعه باشد
به نظر وي، شايد نگاه بسياري از افراد به عدالت، صرفا عدالت اقتصادي است. آن چيزي هم كه در منصه ظهور براي مردم بيشتر قابل فهم ودرك بوده، همين مقوله است، اما در واقع عدالت در همه اركان زندگي بشر و زندگي يك جامعه ديني بايد برقرار شود.
اين عضو كميسيون فرهنگي مجلس با اظهار اين كه بايد نقطه نظر واحدي از عدالت در بين مردم به ويژه دولتمردان كه داعيه حكومت دارند، وجود داشته باشد، گفت: متاسفانه به نظر ميرسد هنوز تا دستيابي به آن نقطه واحد -همان گونه كه در تربيت ديني ما از جمله در نقطه نظرات رسول اكرم(ص) و ائمه (ع) به آن اشاره مستقيم شده- فاصله زيادي داريم.
به نظر نماينده تهران، اولين قدم ما دراجراي عدالت يكسان سازي نگاه نسبت به همه اقشار جامعه و برخورداري آنها از امكانات موجود در خدمت رساني به آن ها در بعد اقتصادي، فراهم كردن زمينه آموزش و پرورش و رشد علوم و تكنولوژي و استعداد يابي اقشار مختلف جامعه بايد باشد.
اجراي قوانين در كشور بزرگترين قدم براي برقراري عدالت در جامعه است
نوباوه ادامه داد: امكان رشد و شكوفايي استعداد بسياري از اقشار جامعه به دليل ضعف اقتصادي در جامعه ما فراهم نيست و زماني ما ميتوانيم ادعا كنيم جامعه ما عدالت محور است كه اين امكان رشد و شكوفايي براي همه اقشار جامعه حداقل اگر نگوييم يكسان اما به اندازه امكان وجود داشته باشد.
وي همچنين دربارهي روشهاي مطالبه عدالت درجامعه نيز خاطرنشان كرد: مطالبه عدالت از سوي مردم يعني همان راهكار حكومت و اجراي حكومت از جمله استقرار قانون اساسي و اين مساله در قانون اساسي ما ديده شد و به اين شكل نيست كه مردم بخواهند به صورت شخصي به دنبال اين مقوله باشند.
اين نماينده اصولگراي مجلس اظهارداشت: در قانون اساسي ما نخبگان كشور از ابتدا اين مساله را ديدهاند تا جايي كه اگر اجراي قوانين به شكل واقعي و حقيقي خود صورت گيرد، يقينا مطالبات عدالتخواهانه مردم تحقق پيدا خواهد كرد.
به اعتقاد وي، اجراي قوانين در كشور بزرگترين قدم براي برقراري عدالت در جامعه است. تلاش اصلي بسياري از جوامع نيز براي اجراي قوانين است، اما متاسفانه در كشور ما اجراي قوانين دچار نقيصههاي بسيار زيادي است و اين كه قانون به شكل واقعي هم اگر اجرا ميشود باز به شكل واقعياش اجرا نميشود، لذا مطالبات عدالتخواهانه مردم در پشت پرده ابهام باقي ميماند.
نگاه اسلامي ما بسيار پيشرفته تر از نوع تفكر جامعه شناسان غربي به مقوله عدالت است
وي همچنين حركتهاي شخصي در يك جامعه را نتيجه بخش ندانست و افزود: براساس قانون، قواي سه گانه وظيفه اجراي احكام عدالتخواهانه مردم را بر عهده دارند. به خصوص در قوه قضاييه اين مساله بسيار مهم است.
به نظر اين نماينده مجلس، اگر مساله عدالت به ويژه در قوه قضاييه رعايت شده و قوانين و مقررات در جهت عدالت حركت منطقي داشته باشد، قطعا در ديگر قواي كشور هم اثر خواهد گذاشت و جامعه اصلاح ميشود.
وي خاطرنشان كرد: بسياري از بزرگان جامعه شناس از جمله بزرگان غربي بر بحث عدالت تاكيد كردهاند تا جايي كه مونتوسكيو در كتاب روح القوانين به اين مساله اشاره دارد و عنوان ميكند زماني كه هر نظام اجتماعي در برخورد با افراد به شكل مساوي و براساس حقوق شهروندي نگاه كند، يقينا آن جامعه به سمت عدالت حركت بهتري خواهد داشت.
اين نماينده مجلس گفت: علاوه بر اين نوع تفكر جامعه شناسان غربي، نگاه اسلامي ما بسيار پيشرفته تر از اين است. حتي در نوع نگاه پدر به فرزندان خود عنوان ميكند كه بايستي عدالت رعايت شود. در واقع نوع نگاه اسلام به مقوله عدالت بسيار وسيع تر از آن چيزي است كه صرفا در روح قوانين اجرايي رعايت ميشود.
نوباوه درپايان تصريح كرد: اشاره مقام معظم رهبري به اين كه مهمترين عنصر در برقراري و استقرار نظام اسلامي بايد عنصرعدالت باشد، حرف بسيار صحيحي است.
انتهاي پيام
دوشنبه 31 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 86]