واضح آرشیو وب فارسی:مهر: اخبار هفتگي اديان جهان/ضرورت اتحاد اديان براي مبارزه با تفرقه مورد تأكيد قرار گرفت
خبرگزاري مهر - گروه دين و انديشه: گردهمايي بيش از 200 جوان كاتوليك در استراليا به مناسبت برگزاري مراسم روز جهاني جوانان كه هر چهار سال يكبار از سوي رهبر كاتوليكها برگزار ميشود بسياري اخبار حوزه اديان را تحت تأثير قرار داد به طوري كه بسياري از كارشناسان از اين گردهمايي به عنوان بزرگترين گردهمايي مسيحيت ياد ميكنند. بنديكت شانزدهم نيز با استفاده از رويدادهاي حاشيهاي اين مراسم خواستار اتحاد اديان عليه افتراق ديني شد .
صدها اسقف انگليكن همايش لامبث را آغاز كردند
همايش لامبث كه يك بار در طول هر دهه با حضور اسقفهاي انگليكن برگزار ميشود از روز چهارشنبه 16 ژوئيه (26 تيرماه) آغاز شده و درحالي كه تمركز خود را در عدم شكاف و جدايي جامعه انگليكنها گذاشته تا آگوست ( 14 مرداد ماه) ادامه دارد.
جامعه انگليكن از سال 2003 پس از انتصاب نخستين اسقف همجسنگرا در اين كليسا دچار اختلاف شد.
اين ديدار را مي توان وسيله اي براي تعيين سلامت برحسب حضور شركت كنندگان از نظر شكنندگي جامعه انگليكن دانست. حدود يك چهارم اسقفهاي انگليكن كه بيشتر محافظه كاران آفريقايي هستند اين همايش را تحريم كرده اند.
حدود 650 رهبر كليسايي كه تركيب آنها از سنت گرا تا ليبرال است با عقايد مختلف در اين همايش شركت مي كنند و اسقف اعظم كانتربري به عنوان رهبر معنوي انگليكنها ناظر اين جلسه است، اما در ميان ساير وجه شباهت وي با ديگران مي توان به اين امر اشاره كرد كه دكتر ويليامز از جايگاهي برخوردار نيست تا بتواند جامعه انگليكن را به مصالحه وادارد.
انعكاس نگرانيهاي زيست محيطي رهبر كاتوليكهاي جهان
بنديكت شانزدهم روز پنجشنبه 27 تير ماه هدر دادن منابع طبيعي زمين توسط بشر به منظور راضي كردن ميل سيري ناپذير خود به كالاهاي مادي را در يكي از قويترين پيامهاي خود درباره محيط زيست تقبيح كرد.
پاپ در ميان جمعيت 150 هزار نفري زائراني كه در سيدني براي مراسم روز جهاني جوانان جمع شده بودند گفت: شايد تنها از روي اكراه تصديق كنيم كه زخمهايي روي صورت زمين وجود دارند كه در آن ميان مي توان به فرسايش قطع درختان جنگلى، هدر دادن منابع معدني و اقيانوسي اشاره كرد، اما در حقيقت بايد تصديق كرد كه ميل بشر به مصرف سيري ناپذير است.
وي افزود: برخي از شما از جزايري آمده ايد كه وجود آن به واسطه افزايش سطح آب مورد تهديد قرار گرفته و يا حتي از كشورهايي كه تحت تأثير خشكسالي تخريب كننده اي قرار گرفته اند، مخلوقات شگفت انگيز خداوند گاهي نسبت به ساير ساكنان زمين متخاصم شده و گاهي تهديدي براي آنها به شمار مي روند. چگونه برخي از اموري كه به ظاهر مثبت هستند تا اين حد تهديد كننده محسوب مي شوند؟
رهبر كاتوليكهاي جهان مراقبت از محيط زيست و شرايط توسعه پايدار را در كنار عدالت و صلح به عنوان نگراني حياتي بشر دانست.
پاپ آلماني كه محيط زيست را به يكي از نقاط تمركز واتيكان تبديل كرده باعث شده برخي از نشريات لقب پاپ سبز را به وي بدهند. سال گذشته وي خواستار افزايش همكاريهاي بين المللي براي حمايت از محيط زيست شد و نسبت به تأثير تغييرات جوي ابراز نگراين كرد.
وي همچنين از طرحهايي خبر داده تا واتيكان به جاي استفاده از كربن به عنوان سوخت از انرژيهاي جايگزين چون انرژي خورشيدي استفاده كند.
عذرخواهي بنديكت شانزدهم از قربانيان سوءاستفاده جنسي كشيشها
بنديكت شانزدهم روز شنبه 29 تير ماه در شديدالحن ترين اظهارات عمومي خود درباره رسوايي سوء استفادههاي جنسي كشيشان كليساي كاتوليك رم از قربانيان استراليايي عذرخواهي و اين سوء استفادهها را شر دانست.
پاپ بنديكت شازدهم براي درد و رنجي كه قربانيان اين سوء استفاده متحمل شدند عذرخواهي كرد. اين عذرخواهي طي مراسم عشاي رباني در سيدني استراليا صورت گرفت.
پاپ در كليساي جامع سنت مري سيدني گفت: در حقيقت من براي رنج و درد اين قربانيان عميقا متأسف هستم و من به آنها اطمينان مي دهم كه در اين رنج با آنها شريك هستم.
اين اظهارات در سومين روز از حضور عمومي پاپ در استراليا صورت گرفت. رهبر كاتوليكهاي جهان به منظور شركت در مراسم روز جهاني جوانان كاتوليك به استراليا سفر كرده و اين رويداد را يكي از پرجمعيت ترين گردهمايي هاي مسيحيت در جهان تبديل كرده كه حدود 150 هزار نفر را از بيش از 70 كشور جهان گردهم جمع كرده است.
پاپ همچنين تأكيد كرد: افرادي كه موجب اين درد و رنج شده اند بايد به سزاي عمل خود برسند. وي همچنين از شركت كنندگان در مراسم عشاي رباني خواست به اسقفها در خاتمه اين بحران كمك كنند.
پاپ خواستار اتحاد اديان جهان عليه تفرقه ديني شد
پاپ بنديكت شانزدهم روز جمعه 28 تيرماه در اشارهاي واضح به تروريسم به نام دين، از رهبران تمام اديان خواست عليه افرادي كه از دين براي جدايي افكندن ميان جوامع استفاده ميكنند بايكديگر متحد شوند.
بنديكت شانزدهم با نمايندگان اديان اسلام، يهوديت، هندو و بوديسم در استراليا كه به منظور جشن مراسم روز جهاني جوانان كاتوليك سفر كردهاند ديدار و گفتگو كرد.
بنديكت به جمع شخصيتهاي ديني اديان مختلف در سيدني گفت: در دنيايي كه به واسطه اشكال تبعيضآميز و نامبارك خشونت مورد تهديد قراردارد، صداي متحد دينداران ميتواند ملل و جوامع را به حل مناقشات از طريق ابزارهاي صلح آميز با درنظرگيري كرامت انساني وادارد.
پاپ بدون اينكه آشكارا به تروريسم اشاره كند اظهار داشت: ايجاد هماهنگي ميان اديان و زندگي عمومي زماني كه مردم دين را علت جدايي تلقي ميكنند نه نيرويي براي اتحاد، بسيار حائز اهميت است. در عين حال بسياري از گروههاي مسيحي و ساير اديان بايد بر تعصب خود نسبت به مسلمانان غلبه كنند.
پاپ همچنين به طور جداگانه با رهبران فرق مختلف مسيحي ديدار كرد و از آنها خواست بايكديگر همكاري كنند.
بنديكت همچنين در اظهاراتي كه اشارهاي واضح به وضعيت مسيحيان چين بود تصريح كرد كه دين حق بنيادين تمام مردم بوده و نميتوان آن را به واسطه تعريف محدوده جغرافيايي محدود كرد.
روز جهاني جوانان كاتوليك در استراليا خاتمه يافت
بنديكت شانزدهم روز يكشنبه 30 تيرماه در مراسم عشاي رباني كه در آخرين روز از مراسم روز جهاني جوانان كاتوليك برگزار شده بود اعلام كرد: مراسم روز جهاني جوانان بعد در مادريد، اسپانيا برگزار ميشود.
پاپ 81 ساله روز 30 تيرماه رسماً به مراسم روز جهاني جوانان در استراليا به دنبال 6 روز رويدادهاي ديني و جشنواره اي خاتمه داد. در آخرين مراسم عشاي رباني اين مراسم پاپ اعلام كرد روز جهاني جوانان كاتوليك 2011 در مادريد، پايتخت اسپانيا برگزار مي شود.
پاپ تجارب خود را در نخستين سفر به استراليا فراموش نشدني دانست و گفت: باشد كه روح القدس موهبتهاي خود را به ما، به اين شهر ، به اين سرزمين و مردم آن ارزاني دارد.
بنديكت شانزدهم به جواناني كه در استراليا گردهم جمع شده بودند گفت: در اين سرزمين و در ميان اين جمع بزرگ از جوانان مسيحي سراسر جهاني ما تجربه اي زنده از حضور روح و قدرت در زندگي و كليسا داشتيم. ما كليسا را به معناي واقعي ديديم، جسم مسيح و جامعه زنده اي از عشق مردم از تمام نژادها، زبانها، ملل، زمان و مكان را مشاهده كرديم.
پاپ همچنين بر احيا و نوسازي جهان و كليسا تأكيد كرد و هدشار دارد در بسيار از جوامع ما رفاه مادي و بيابان معنوي گسترش يافته است كه در سايه آن احساس تهي شدن دروني، ترسهايي ناموجه و حس نااميدي مشاهده مي شود.
پيروان اديان مختلف مالاوي براي گسترش نيافتن ايدز دعا كردند
انجمن بين اديان مالاوي به عنوان يك سازمان امدادي بين فرقهاي كه از سازمانهاي ديني مختلف در كشور تشكيل شده روز شنبه 29 تيرماه اقدام به برگزاري يك جلسه نيايشي بين اديان با هدف مبارزه با اچ آي وي كرد.
رابرت نگايياي مدير اجرايي انجمن بين اديان مالاوي پيشتر در جمع خبرنگاران در شهر لي لونگوا پايتخت اين كشور گفت كه اكنون زمان گردهمايي پيروان اديان و فرقههاي مختلف مالاوي رسيده تا درباره موضوعات مربوط به اچ آي وي تعمق كرده و براي ريشهكن كردن اين بيماري دعا كنند.
وي افزود: ما بهشدت نگران گسترش نگرانكننده اين بيماري در تمام گروههاي سني مسلمانان، مسيحيان و پيروان ساير اديان هستيم.
مدير اجرايي اين انجمن همچنين يادآور شد كه در طول اين مراسم نيايشي اجرايي شدن طرحي با عنوان" اقدام ملي و وفاداري دوجانبه" اعلام ميشود تا چارچوب وفاداري دوجانبه به عنوان يكي از راههاي ممانعت از گسترش اچ آي وي در مالزي طي پنج سال آينده از سال 2008 ميلادي تا 2012 مورد توجه قرار گيرد.
دوشنبه 31 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 297]