واضح آرشیو وب فارسی:الف: تعادل دكه تغيير ميكند
مسوولين روزنامه كارگزاران، تحريريه سياسي اين روزنامه را به رعايت بيشتر مواضع حزب كارگزاران سازندگي توجه دادهاند.
به گزارش "الف"، بعد از ابراز نارضايتي برخي از اعضاي مركزي حزب كارگزاران سازندگي از عملكرد سياسي روزنامه اين حزب، مسوولين روزنامه كارگزاران، تحريريه سياسي اين روزنامه را به رعايت بيشتر مواضع حزب كارگزاران و پوشش بيشتر جهتگيريهاي اين حزب در خصوص انتخابات دهم رياست جمهوري دعوت كردهاند.
در همين زمينه و با توجه به آرايش نيروهاي سياسي براي انتخابات دهم رياست جمهوري، روزنامه هاي وابسته به جريانهاي مختلف نيز تلاش دارند مواضع احزاب و طيفهاي نزديك به خود را پوشش دهند.
در همين چارچوب، روزنامه اعتمادملي وابسته به حزب اعتمادملي بر نامزدي مهدي كروبي در انتخابات آتي تاكيد دارد و در تحليلها و اخبار منتشره، به طور ضمني يا صريح، سيدمحمد خاتمي را از كانديداتوري بر حذر ميدارد.
روزنامه اعتماد با مدير مسوولي الياس حضرتي عضو مركزي حزب اعتماد ملي اداره ميشود اما عمدتا مواضع جبهه مشاركت ايران اسلامي و سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي ايران را برجسته ميسازد.
ويژهنامه سياسي پرتيراژ اين روزنامه توسط اعضاي نزديك به سازمان مجاهدين انقلاب اداره ميشود.
وضعيت خاكستري روزنامه اعتماد، اين خطر را براي اصلاحطلبان مشاركت – مجاهدين بوجود آورده است كه در روزهاي انتخابات و با تشديد تمركز اعتمادملي بر اين روزنامه و توليد محتواي نزديك به كروبي، درصدي از خوانندگان دائمي آن دچار مشكل تحليل شوند.
در ميان روزنامههاي اقتصادي جبهه اصلاحات نيز، روزنامه سرمايه، مواضع سياسي جبهه مشاركت و روزنامه دنياي اقتصاد، مواضع سياسي هاشميرفسنجاني و كارگزاران را بيشتر از بقيه گروهها انعكاس ميدهند.
هفتهنامه شهروند به عنوان شاخص رسانههاي جبهه اصلاحات، جهتگيري همسو با كارگزاران را دنبال كرده و مواضع اين حزب و نهضت آزادي را بيش از ساير گروهها مورد توجه قرار ميدهد. مخالفت ضمني يا ترديد اين هفتهنامه در نامزدي خاتمي در همين راستا صورت ميگيرد.
در جريان اصولگرا نيز، طيف سنتي (حزب موتلفه اسلامي و تشكل هاي همسو با آن) همچنان از روزنامه رسالت و هفتهنامه شما به عنوان تريبون خود استفاده ميكنند.
روزنامه كيهان به دليل مشي اصولگرايانه، حمايت از دولت را بر خود فرض ميداند، اما حاميان دولت در حال حاضر از روزنامه ايران به عنوان تريبون سياسي بهره ميبرند، به طوري كه اين موضوع در ايام انتخابات برجستگي بيشتري دارد.
در همين حال، انتظار ميرود در ماههاي آينده و با تزريق منابع انساني و مالي و آغاز به كار سه روزنامه ديگر، تعداد روزنامههاي دولتي به چهار روزنامه رسيده و براي اولين بار در سالهاي اخير، تعادل رسانهاي در عرصه نشريات چاپي به نفع طيفي از اصولگرايان تغيير پيدا كند.
در همين زمينه، روزنامه خورشيد با مسووليت يكي از اعضاي سابق شوراي اطلاع رساني دولت با شعار «طلوع خورشيد به افق ايران» كمتر از يك ماه ديگر منتشر خواهد شد.
مديرعامل سايپا نيز از اوايل مهر وطن امروز را منتشر خواهد كرد. روزنامه شهروند نيز با مسووليت سيد مهدي هاشمي، در كنار ايران، خورشيد و وطن امروز، در انتخابات آتي از حاميان محمود احمدي نژاد خواهند بود.
به اين ترتيب، دولت كه در ابتدا خود را بيتوجه به مطبوعات نشان ميداد، اينك خود وارد عمل شده و پس از تلاش براي تغيير فضاي خبرگزاريها، همزمان چهار روزنامه منتشر خواهد كرد. در چنين وضعيتي و با احتساب حاميان دولت شامل كيهان، رسالت و ....، تعداد روزنامههاي نزديك به دولت به بيش از تعداد روزنامههاي اصلاحطلب خواهد رسيد.
مدافعان اين اقدام، آن را از اين جهت قابل دفاع ميدانند كه دولتهاي پيشين نيز عملكرد مشابهي داشتند. در واقع، عملكرد فعلي، اجراي با تاخير و ناقص سياست دولت اصلاحات است كه دولت و نزديكان آن با انتشار پرحجم و مرتبط روزنامهها و تزريق مستقيم و غيرمستقيم منابع دولتي، سعي در جهتدهي به افكار عمومي به نفع خود داشتند.
از سوي ديگر، حاميان محمد باقر قاليباف، در كنار روزنامه همشهري و حزب الله در صددند با راه اندازي روزنامه ديگري به مدير مسوولي معاون سابق خبر ايرنا، حضوري پر رنگتر در تحولات آتي سياسي كشور داشته باشند، هر چند در هفتههاي اخير، اعضاي مركزي ستاد حاميان قاليباف، حضور وي در انتخابات رياست جمهوري را به «اما و اگر» هايي منوط كردهاند.
جمعيت ايثارگران انقلاب اسلامي و اصولگرايان تحول خواه نيز كه تا كنون ارگاني در عرصه رسانههاي مكتوب نداشتهاند درصددند تا پنجره را منتشر كنند. هر چند برخي تاريخ راه اندازي «پنجره» را بعد از انتخابات رياست جمهوري، ذكر مي كنند.
در اين ميان روزنامه جام جم نيز به تناوب بر مواضع لاريجاني و محمد باقر قاليباف تاكيد مي كند.
به اين ترتيب و با فرض عدم توقف فعاليت هركدام از روزنامههاي فعلي، انتظار ميرود نبرد رسانهاي در عرصه مطبوعات چاپي همانند آنچه در نشريات اينترنتي و رسانههاي صوتي تصويري ديده ميشود، به نفع اصولگرايان – دولت رقم بخورد، گرچه وضعيت اين جناح در نشريات فردي، وبلاگها و آنچه رسانههاي غيرمتمركز (Decentralized media) خوانده ميشود، چندان مناسب نيست و اين گونه نشريات عمدتا همچنان ترجيح ميدهند محتواي اصلاحطلبانه را بيشتر منعكس كنند.
دوشنبه 31 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: الف]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 188]