واضح آرشیو وب فارسی:موج: گفت و گويشهرداري از دولت طلبكار نيست
خبرگزاري موج - گروه اقتصاد اجتماعي .
در تهران پيچيده امروزي حمل و نقل عمومي به عنوان ضرورتي انكار ناپذير به معضلي تبديل شده كه در يك سو شهرداري به عنوان نهاد اجتماعي و از سوي ديگر دولت و كارگزاران آن وجود دارند.فعاليت هايي كه شهرداري تهران پس از ورود محمد باقر قاليباف به عرصه مديريت شهري انجام داد باعث شد تا نگرش شهروندان به موضوع مهم حمل و نقل عمومي تغيير كند اما در اين بين نگاهي كه مسئولان دولتي به فعاليت هاي شهرداري داشتند سبب شد تا پس از انجام هر فعاليت شهرداري اين افراد پيكان انتقاد خود را به سمت شهرداري روانه كنند. همين اختلافات سبب شد تا بسياري از كارشناسان شهري اختلافات شهرداري و دولت در حوزه حمل و نقل عمومي را سياسي كاري بدانند و از آن به عنوان جدال بر سر حق طلبي ياد كنند. اين عوامل سبب شد تا با مجتبي شفيعي،دبير شوراي عالي ترافيك به گفت و گو بنشينيم و آخرين نظرات او را در خصوص موضوع حمل و نقل عمومي جويا شويم.
مديريت اتوبوس راني شهرداري ضعيف است
دبير شوراي عالي ترافيك تاكيد كرد:شهرداري تهران از لحاظ مديريت ناوگان اتوبوس راني ضعف دارد و همين ضعف ها باعث مي شود تا مشكلات مديريت شهري در خصوص حمل و نقل عمومي دو چندان شود.
شفيعي با اشاره به اين مطلب يادآور شد:شوراي عالي ترافيك آمادگي دارد تا در هر زماني كه مديريت شهري تهران بخواهد آنها را در راستاي برنامه دار كردن سيستم اتوبوس راني كمك كند.
وي افزود:شوراي عالي ترافيك به منظور برنامه ريزي در جهت توزيع ناوگان اتوبوس هاي خود نياز به گزارشات مستمر و كارآمد از طرف شهرداري دارد تا نسبت به اين گزارش ها برنامه هاي سال آينده را تدوين كند.
دبير شوراي عالي ترافيك يادآور شد:شوراي عالي ترافيك در طول ساليان اخير بارها از شهرداري تقاضاي ارائه گزارش در حوزه حمل و نقل عمومي كرد اما متاسفانه اين آمار تا چندي پيش ارائه نشد .
وي افزود:طي صورتجلسه اي كه در بهمن ماه سال گذشته تدوين شد برنامه ريزي شوراي عالي ترافيك براي توزيع ناوگان حمل و نقل خود منوط به همكاري اين شورا با شركت واحد اتوبوس راني شد اما بايد بپذيريم كه اين برنامه ريزي ها در صورتي اجرايي مي شود كه گزارشات اين شركت آنطور كه بايد و شايد كامل و جامع باشد.
BRT هاي كنوني غير استاندارد است نه اتوبوس هاي تازه وارد
دبير شوراي عالي ترافيك تاكيد كرد:شوراي عالي ترافيك با اتوبوس هايي كه هم اكنون در سيستم حمل و نقل اتوبوس راني مشغول به فعاليت هستند،مخالف است و با اتوبوس هايي كه تازه وارد شده اند مشكلي ندارد.
شفيعي با اشاره به اينكه با كليت BRT مخالفتي وجود ندارد،يادآور شد: BRT ضعف هاي فراواني در سيستم فني و موتوري دارد چرا كه هيچ كدام از اين اتوبوس ها بر پايه استاندارد ساخته نشده اند و شهرداري تنها به واسطه چپ در بودن آنها را به ناوگان حمل و نقل عمومي تهران وارد كرد.
وي افزود: شوراي عالي ترافيك شش ماه قبل از آنكه شهرداري طرح اتوبوس هاي تندرو را تدوين كرد و شركت واحد اتوبوس راني به دنبال آن رفت مطالعات لازم به منظور احداث اين خط را آغاز كرده بود و گزارشات فراواني را هم در اين راستا منتشر كرد.
شفيعي يادآور شد:اجراي سيستم BRT در شهرداري تهران مشكلات بسياري دارد كه شوراي عالي ترافيك تمام آنها را به شركت واحد اتوبوس راني متذكر شده است اما متاسفانه تا امروز هيچ كدام از اين مسائل مرتفع نشده و حتي در بعضي موارد افزايش هم يافته است.
دبير شوراي عالي ترافيك ادامه داد: از آنجايي كه اتوبوس هاي مورد استفاده در سيستم حمل و نقل سريع اتوبوس راني استاندارد نبود، شوراي عالي ترافيك آنها را از شركت توليد كننده تحويل نگرفت.
شهرداري از دولت طلبكار نيست
دبير شوراي عالي ترافيك تاكيد كرد: شهرداري به جز تعدادي اتوبوس هيچ گونه طلبي از وزارت كشور ندارد.
شفيعي با اشاره به اين مطلب يادآور شد: تمام اعتبار مربوط به يارانه بليط اتوبوس شهرداري تهران كه اعتباري بالغ بر 11 ميليارد تومان بوده است به مريت شهري پايتخت پرداخت شده و اين در حالي است كه اين اعتبار نسبت به سال هاي گذشته افزايش چشمگيري داشته است.
وي افزود:در سال 85 رقم اعتبار توزيع شده 27 ميليارد تومان بود ولي اين اعتبار در سال گذشته به 55 ميليارد تومان رسيد اما با اين وجود وزارت كشور هيچ بدهي مالي به شهرداري ندارد.
دبير شوراي عالي ترافيك كرد: شهرداري و مسئولان آن بايد بپذيرند كه وزارت كشور به تمام تعهدات خود در قبال شهرداري جامه عمل پوشانده و اكنون هچ مشكلي در اين راستا وجود ندارد.
وي يادآور شد: در بسياري از موارد كمك هاي وزارت كشور به شهرداري ناديده گرفته مي شود اما واقعيت اين است كه وزارت كشور و دولت هيچ كمبودي براي شهرداري ايجاد نكرده است.
تاكسي ها مورد تاييد شواي عالي ترافيك نيست
دبير شوراي عالي ترافيك تاكيد كرد:تاكسي هاي جديد كه هم اكنون در شهر تهران فعاليت مي كنند به تاييد شوراي عالي ترافيك نرسيده اند و در حقيقت فعاليت آنها از طرف شوراي عالي ترافيك مورد پذيرش نيست.
شفيعي با اشاره به اين مطلب يادآور شد:تعيين نوع خودرو عمومي بر اساس قانون بر عهده شوراي عالي ترافيك است و نوع خودرو از لحاظ همه مشخصات را شوراي عالي ترافيك مشخص مي كند اما خودروهاي تاكسي جديد هيچ كدام از اين فعاليت ها را از سمت شوراي عالي ترافيك پشت سر نگذاشته اند.
وي با اشاره به اينكه قرار نبوده بخش خصوصي خودرو وارد كند گفت:از آنجايي كه اين خودرو ها با نرخ هاي موجود نمي توانند كار كنند و مجبور به افزايش نرخ كرايه مي شوند مشكلات بسياري را براي كشور و تهران به وجود مي آورند.
دبير شوراي عالي ترافيك تاكيد كرد: اين موضوع بي شك در آينده اي نه چندان دور سياست هاي دولت را نيز زير سوال مي برد و بدون شك بايد در مدت زمان كوتاهي ساماندهي آنها از سر گرفته شود.
وي در پايان در خصوص منوريل با اشاره به اينكه منوريل يكي از بهترين راه حل ها براي تهران است،گفت: عجيب به نظر مي رسد كه شهرداري به عنوان ارگاني كه به دنبال يك ميليارد بدهي خود از دولت است با طرح دولت در خصوص منوريل و در شرايطي كه دولت خود را موظف كرده تا تمام هزينه هاي آن را بپردازد مخالفت مي كند.
دوشنبه 31 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]