واضح آرشیو وب فارسی:کيهان: اعلام جزئيات اصلاح دستورالعمل ساماندهي نيروي انساني در آموزش و پرورش
سرويس اجتماعي-
وزارت آموزش و پرورش جزئيات دستورالعمل اصلاح شده ساماندهي نيروي انساني در اين دستگاه را اعلام و 15 شهريور را آخرين مهلت عملياتي شدن اين دستورالعمل عنوان كرد.
به گزارش كيهان به نقل از بخشنامه ابلاغي اصلاح شده وزارت آموزش و پرورش، به كارگيري مقررات ساماندهي فقط مشمول نيروهاي شاغل در آموزش و پرورش استان ها و واحدهاي تابعه است و براي ساير قسمت ها دستورالعمل جداگانه تدوين و اجرا مي شود در حالي كه براساس متن قبل از اصلاح، همه فرهنگيان شامل اين بند مي شدند.
بنابراين گزارش در حالي كه انحلال مدارس كمتر از 15 دانش آموز در متن اوليه خواسته شده بود اما در دستورالعمل اصلاح شده به استمرار فعاليت مدارس زير 15 نفري كه معلم دارند تأكيد شده است. اصلاح اين بند به منظور حفظ پوشش تحصيلي تمام افراد واجب التعليم است.
براساس اين بخشنامه، قرارداد نيروهاي قرارداد كار معين با عنايت به ضوابط اجرايي بودجه سال 87 و سقف عملكرد ريالي سال 86 با كاهش 20 درصد براي ستاد استان، مناطق، نواحي و نمايندگي ها و حداكثر 20 درصد كاهش براي مدارس بر حسب اقتضائات منطقه تمديد مي شود. همچنين درباره تشكيل مدارس نوبت دوم، وزارت آموزش و پرورش بر تشكيل كلاس هاي مدارس در نوبت صبح تأكيد دارد و در مناطقي كه امكان اين مهم به طور كامل وجود ندارد با تصميم كميته برنامه ريزي آموزش و پرورش استان تصميم گيري شود.
براساس اصلاحيه ديگر در دستورالعمل ساماندهي نيروي انساني، كساني كه مأمور به تحصيل هستند كمافي السابق به مأموريت خود ادامه خواهند داد و سازماندهي افرادي كه از اين به بعد در دانشگاهي غير از شهر محل خدمت خود پذيرفته مي شوند به صورت انتقال موقت، پس از بررسي و تأييد اداره كل امور اداري صورت خواهد گرفت. ضمن اينكه از رئيسان مناطق آموزش و پرورش خواسته شده كه روزهاي تحصيلي مأمور به تحصيل ها با برنامه دانشگاه آنها هماهنگ باشد.
بنابر اصلاحيه ديگر در طرح ساماندهي، سقف مبلغ حق التدريس براساس جدول شماره 2 چارچوب ساماندهي تعيين شده كه در صورت افزايش بودجه سال جاري سقف اعتبار ابلاغي هم افزايش مي يابد و به تناسب آن از ميزان تدريس مدير و معاون مدرسه كاسته خواهد شد. در اين بند تأكيد شده كه اصلاحات مورد نياز برعهده معاونت برنامه ريزي است.
بنابر اصلاحيه بخشنامه، براي هر مدرسه اي كه معاون پرورشي و تربيت بدني تخصيص يافته بود، معاون آموزشي و نوآوري هم اختصاص مي يابد اين در حالي است كه در دستورالعمل اوليه، مدارس تنها مجاز به استفاده از يك معاون بودند.
براساس اين بخشنامه اعزام نيرو به مدارس معارف اسلامي،عالي شهيد مطهري، حوزه هاي علميه، سازمان اوقات و مؤسسات خيريه مانند سال گذشته بوده و اعزام نيرو به مدارس غير انتفاعي هم مجاز است.
وزارت آموزش و پرورش تأكيد كرده است كه اين دستورالعمل، حداكثر تا 15 شهريور بايد عملياتي شود.
وزير آموزش وپرورش گفت: دستورالعمل ساماندهي نيروي انساني ابلاغ شده، اما اين دستورالعمل، نسخه 50درصدي ساماندهي نيروي انساني در آموزش و پرورش است.
به گزارش خبرگزاري ها، عليرضا علي احمدي در حاشيه جلسه امروز هيات دولت درباره ساماندهي شهريه ها و گرفتن شهريه از والدين توسط برخي از مدارس دولتي در هنگام ثبت نام، گفت: قانوناً مدارس دولتي در زمان ثبت نام حق ندارند، پولي از كسي بگيرند، اما در هر صورت محدوديت هاي مالي در آموزش و پرورش وجود دارد، لذا با ارائه كمك هاي داوطلبانه اوليا مخالفتي نداريم و جلوي آن را نمي گيريم.
وي افزود: از مسئولان مدارس نيز اگر كسي بخواهد، به زور از اوليا پولي بگيرد، تلفن هاي بازرسي اعلام شده و اگر كسي شكايتي داشته باشد، پيگيري مي كنيم. همكاران ما در ساعات اداري پاسخگوي تلفن هاي اوليا هستند و در صورت بروز تخلف، مديرمدرسه، خلع مي شود.
وي در پاسخ به اين كه بعضاً در طول سال ممكن است، مدرسه به بهانه هاي مختلف از والدين پول طلب كند، گفت: اوليا مي توانند، اين پول را به مدارس ندهند.
علي احمدي در پاسخ به خبرنگاري دراين باره كه اگر اين والدين اين شهريه را نپردازند، بعد از ثبت نام و در طول سال تحصيلي، رفتارهايي از سوي كادر مدرسه با دانش آموز يا اوليا صورت مي گيرد، گفت: شخصيت فرهنگي معلمان و مديران ما اين گونه نيست كه بخواهند، از كسي انتقام بگيرند.
وزيرآموزش و پرورش با بيان اين كه در بحث شهريه مدارس غيرانتفاعي هم نظارت صورت مي گيرد، افزود: ضابطه اين است كه به صورت منطقه اي، شهريه اين مدارس تعيين مي شود و ما هم نيز بايد نظارت كنيم، تا مدارس در چارچوب منطقه اي عمل كنند و به ازاي سرويس هاي اضافي كه ارائه مي دهند، قطعاً هزينه هاي اضافه تري مي گيرند.
وي در پاسخ به سوال ديگري درباره تغيير نظام آموزش كشور، گفت: صد و اندي سال رويه اي در آموزش و پرورش حاكم بوده كه نمي شود، اين رويه در طول هفت ماه كه بنده خدمتگزار آموزش وپرورش شدم، تغيير داد. هم اكنون در حال انجام كارهاي انقلابي هستيم، ولي در اين جريان، براي قسمت هايي اين كارها قابل تحمل نيست و ما بايد به تدريج اين كارها را پيش ببريم.
وي ادامه داد: پولي كه در آموزش و پرورش خرج مي شود، در واقع سرمايه گذاري براي ساختن آينده كشور است؛ ولي اين مساله را نمي توان در گوش عده اي كرد و بايد به تدريج اين بينش حاصل شود.
وزير آموزش و پرورش درباره حق مسكن معلمان گفت: اصلاً در آموزش و پرورش از سال هاي قبل، حق مسكن به معلمان داده نمي شد. اما در بحث وام مسكن، يارانه اين وام داده شده و در اكثر استان ها هم اين يارانه از حساب آموزش و پرورش به حساب همكاران وارد شده است و تنها در يك يا دو استان هنوز اين اعتبار توزيع نشده است.
وي همچنين درباره پرداخت معوقه معلمان نيز گفت: هنوز نتوانسته ايم درباره خريد مرخصي مناطق محروم اقدامي انجام دهيم. خريد اين مرخصي حدوداً 200 ميليارد تومان اعتبار نياز دارد.
علي احمدي با بيان اين كه 50 درصد پاداش پايان خدمت همكاراني كه سال 86 بازنشسته شده اند، هفته گذشته به حساب آن ها واريز شده است، افزود: دليل طولاني شدن پرداخت پاداش پايان خدمت اين بود كه بازنشستگان عنوان كردند كه سهام نمي خواهند، لذا آموزش و پرورش سهام در نظر گرفته شده براي اين امر را به تدريج فروخت و در حال حاضر 50 درصد سهام فروخته شده و پول آن به حساب همكاران واريز شده است كه مابقي آن نيز در آينده نه چندان دور فروخته خواهد شد و پول آن به حساب بازنشسته ها واريز مي شود.
دوشنبه 31 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: کيهان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 195]